Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > Amatör Balık Avı Genel Bilgiler > Yem Tipleri, Kullanma Şekilleri ve Yemleme > Suni yemler,Suni Yem Tarifleri, Koku Yayıcılar




 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 27-07-2006, 08:48   #12
tepreş
Oltacı
 
Üyelik Tarihi: 14.02.06
Şehir: ESKİŞEHİR
Yaş: 63
Mesaj Sayısı: 46
Varsayılan

sülüne iki türlü çıkarılır

--------------------------------------------------------------------------------

1- Sığ sularda ( deniz dibini iye görmeye yarayan bir aletle )
2- 5, 10 m derin sularda maske palet yardımıyla

1- Sığ sularda ( diz boyu sularda)
Öncelikle denizin dibini iyi görebilmek için bir basit bir maske yapmak gerekir. Bu maskeyi 100 lük pimaş boru, bir yağ tenekesi, konserve kutusu gibi bir nesnenin altına normal camı bir silikon ve ya cam macunu yardımıyla monte etmeliyiz. Bu aletle deniz dibindeki sülünenin yuvasını rahatlıkla görebileceğiz. (Sülüne yuvaları genellikle kumluklarda olmakla beraber yosun arasında da bulunabilir. Bu yuva anahtar deliğine ve 8 rakamına benzer. İki delikten birisi diğerinden küçük olur )
Daha sonra ise sülüneyi yuvasından çıkarma için bize bir şiş lazım.( Şiş ne çok yumuşak nede çok sert olmalıdır )Bu şişi yapmak içinde
a) 1-2 mm çapında bakır ya da çelik 50 cm den kısa olmayan bir tel
b) G3 tüfeğinin çekirdek mermisi (tabanca mermisinin de olur)
Merminin çekirdeğini bir demir maşa yardımıyla tutup aygazın üzerinde içindeki kurşunu eritiriz. Daha sonra demir bir ucunu şişimizi itina ile eriyen kurşuna batırırız ve donmasını bekleriz. ( donma esnesında uçtaki çekirdek ile şişin aynı hizada, doğrultuda ve uyumlu olmasına dikkat etmek gerekir )
Şimde elimizde suyun altını rahatça görecek bir maske ile ucunda bir mermi çekirdeği olan bir şiş var. Daha çok insan eli değmeyen kumluk alanlarda gezerek sülüne deliği arayabiliriz. Sülüne yuvasını bulmak için itinalı davranmak gerekir. Çünkü hızlı yürüyüp denizi bulandırırsak sülüne tehlikeyi sezer ve ağızını kapatır, bizim şişimiz de sülünenin içine geçmez ve bizde sülüneyi çıkartamayız. Ayrıca sülüne deliğini bulunca şişimizi yuvanın ağızında gezdirmeden seri bir hareketle deliğe geçirip ileriye itmemiz gerekir. Yoksa yuvanın ağızında şişi kararsız bir biçinde gezdirirsek sülüne kendisini kapatır ve şişimiz sülüneyi çıkaramaz.

2- Derin 5-6 m sularda ( Maske,palet ve şiş yardımıyla)

Yine paletlerimizi aldık, maskemizi taktık, şişimizde elimizde kıyıdan açıldık ve ince kumluk olana geldik. şimdide kıyıda yaptığımız işlemi derin sularda yapacağız. Yeteri kadar nefes alıp, dibe inip seri hareketlerle anahtar deliklerine şişimizi sokup çıkaracağız. nefesimiz ne kadar izin verirse aynı anda birden fazla sülüne çıkarabiliriz. Tabi önce sevdiklerimiz sonra sülüne yi düşünmeliyiz.
Sülüneler ince kumluk yerlerde olur. Aramaya karar verenler ince kumluk yerlerde arasın. zaten çevrenizde sülüne çıkarılan yerler bellidir. gereksiz maceraya girmeye gerek yok.
__________________
Avlarınız bol ve bereketli olsun eskişehirden necati
tepreş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
 

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Yapay Yemler ve Kullanım Teknikleri alarga Yapay Yemlerle İlgili Herşey 14 16-05-2012 08:48
yetiştiricilikte yemler... jellyfish Su Ürünleri 18 18-04-2007 16:00
Yapay Yemler HALDUN YALIMLI Yapay Yemlerle İlgili Herşey 16 15-01-2007 14:34
Yemler bölümü... ykmk Öneriler, Eleştriler, İstekler 9 11-07-2006 14:08
Balıklar ve yediği yemler.. Anıl ÜNALAN Olta Avcılığı Dökümanları 14 02-02-2006 06:34


Saat 05:17.