|
![]() |
#1 | ||||
Tayfa ![]()
|
![]() Bu yazı iki ay kadar önce üyesi olduğum akvaryum forumlarında bir üye arkadaş tarafından dile getirildi. O zaman aşağıdaki yorumu yazmış idim. Halen yazımın arkasındayım. Sizlerin bu konuda düşüncelerini alabilir miyim?
Alıntı:
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Murat abi
bakalyoz değil bakalyarodur bu balığın ismi izmirde tavuk balığı diye geçer. Çamurlu diplerde yaşar. Kefal ortasu balığı olarak geçsede ben hep dipte yemlendiklerine şahit oldum eğer bölge kirliyse kefallerde gayet kirli oluyor. İlginçtirki ben temiz yerlerde hiç midye görmedim ![]()
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik Bu mesaj en son " 08-08-2006 " tarihinde saat 15:36 itibariyle Taygun KOCABIYIK tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Dip balıklarının ağır metaller nedeniyle sağlığa zararlı oldukları hakkında, Bir yazı nedeniyle haberdar oldum, geçenlerde Kanal İstanbul hakkında bir profesörün yazısını okumuştum, Marmara Denizinin 25 metreden sonrasının oksiyen yetersizliği nedeniyle balıkların yaşamasına uygun olmadığı hakkında, çok detaylı ve bilimsel açıklamalara, gözlemlere dayalı bir yazıydı. Marmara'da artık fazla tür balık da kalmadığı hakkında birşeyler de içeriyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Özellikle sağlık konusunda doğru uyarılar içeren yazılara gerçekten ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum, çünkü bir bilimsel seminerde hangi mantarların insanlara nasıl zarar verdiklerini dinlemiştim, daha sonra bu yenmemesi gereken mantarların resimlerini çekmiş ve komşularımıza göstermiştim. Bana ısrarla biz bu mantarları çocukluğumuzdan beri yiyoruz, zehirli değil diye iddia etmişlerdi. Bizim insanımız için herhalde yediğinde ölmüyorsa zehirli değil demek oluyor herhalde. Ağır metal konusunda olduğu gibi, bu balıkları yiyip ölmüyorlarsa sorun yok, daha sonra çıkan arazlar onları rahatsız etmiyor veya sonucunu düşünemiyorlar. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Ege Denizi haritası | terod | Meteoroloji,Navigasyon , Harita ve Denizcilik | 31 | 23-10-2012 12:55 |
Ege Denizi Balıkçılığı | Balikci Alp | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 5 | 13-05-2011 19:17 |
Organizasyon günü yem temini hakkında önemli bilgilendirme. | Anıl ÜNALAN | Site Organizasyonları | 18 | 08-06-2010 19:51 |
marmara adası hakkında bilgi | denizkurt | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 0 | 12-07-2006 14:03 |
çöp Denizi | aserkansatı | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 9 | 04-01-2006 01:15 |