|
DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Sende nerden çıktın... ![]() Sevgili arkadaşlar, hepimizin de bildiği gibi bu sene havalar bir garip gidiyor.Aralık ayının ortasına gelmemize rağmen bir türlü havalar soğumadığı için haliyle de kış tam anlamı ile gelemedi. ![]() Ben ve ekip arkadaşlarım için kış demek, Kıyıdan yemli takım ile levrek avı demektir.Günlerden beri hep lodos.Hep lodos.Benim av yaptığım mekanlar için lodos en istenmeyen havadır.Zira levrek avı için olmaz ise olmaz olan, oynak bir deniz için ille de sert poyraz gerekmektedir.Çünkü cephe itibariyle kuzey yönlerden esen rüzgara açık bölgedir. Günler sonra nihayet havanın lodostan döneceğine dair hava tahmin sitelerinden öngörü aldık.Gelgeleim, hava sabaha karşı başlayacak ve gün ortasına kadar esecekti.Nitekim de öğle oldu.Dün İzmir Körfezi tam bir Kuzeyli rüzgar olan karayel fırtınası yaşadı.Hatta sabahtan İzmir/Karşıyaka vapurları bile sefer yapamadı. Gün içerisinde av partnerim Sevgili dostum Çağatay bey ile bir iki telefon görüşmesi yaptık.Eğer hava devam ederse hafta içi olmasına rağmen ,hiç değilse iş çıkışı alelacele buluşup bir kaç saat bile olsa kıyıdan yemli takım ile bir levrek avı denemesi yapalım diye niyetlendik. Ve buluşup av meramıza doğru yollandık.Yolda baktığımız yemcilerin hiç birinde mamun bulamadık.Biz de çaresizce sardalye kullanmaya razı olduk.Bir kaç yere bakmamıza rağmen onu da zor bulduk.Günlerden beri süren olumsuz hava koşullarından dolayı sardalye bile kıttı.Üstelik kilosu da 10 liraya çıkmış.Satıcı kilo 10 lira deyince ,gayri ihtiyari neyyyyy ![]() ![]() Sözün özü, günler sonra nihayet oltalarımızı su ile buluşturduk.Ve başladık beklemeye.Saat tam olarak 19.00 civarı filan.Oltalar su ile buluşmasına buluştu da , ama ümit yok bizlerde.Zira hava istenilen kıvamda olmadığından deniz koştura koştura kıyılar dövmek yerine mutedil bir şekilde kıyıyı yalamakta.Yani Levreğin havası değil. ![]() ![]() ![]() ![]() Bizde sıkıntıdan patlıyoruz.Tam bir karamsarlık havası hüküm sürüyor.Bu arada Çağatay bey, yeni cep telefonundan 3G den internete bağlandı.Başladık geçmiş tarihte yapmış olduğumuz avlar ile alakalı video paylaşımlarımızı seyrediyoruz.Tam bir lakayıtlık hali. ![]() Bir süre sonra o da sıktı.Baktık kolumdaki saate tam olarak 21.04 olmuş.Döndüm Çağatay kardeşime ve dedim ki: Gel abisi olacak şey yapalım.Toplanıp kaçalım.Hani beklemenin anlamı yok.Bakarsın ya hafta içi ya da hafta sonu hava uygun olur da, o zaman tekrar deneriz dedimEn iyisi toplanıp eve kaçalım dememle birlikte her ikimizde başladık topalarlanmaya. ![]() ![]() ![]() Hayırdır deyip başladık takımı sarmaya.Zemin takılmaya müsait zemin olmadığı için de öyle hiç acele etmiyorum.Tam boşluğu aldım ve takımı yerinden oynattım ki,bir anda bir şeyin yem ile oynadığını hissettim.Belli, belirsiz. ![]() ![]() Ben de tam bir şok hali. ![]() Neyse, balığı elime alıp arkadaşımdan bir kaç kere fotoğraf çekmesini istedikten sonra, balık sakinleyince bende bir kaç poz resim aldım.Ve ondan sonra toparlanmamıza devam ederek eve dönüş yoluna geçtik. Yaklaşık 2 saatlik av güncemiz esnasında bana denk gelen bu eşkina tam bir süpirz oldu.Adeta 90+ 1 gibi bir şey oldu. ![]() Çok daha bereketlisinin sizlere denk gelmesi dileği ile tüm dostlara rastgele. ![]()
ishak BALLICA 1963-izmir [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ![]() Bu mesaj en son " 06-12-2012 " tarihinde saat 09:24 itibariyle ishak BALLICA tarafından düzenlenmiştir.... Neden: Resimler düzenlendi |
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Kurtlar kaynamış yapacak birşey yok abi
![]() ![]() Antrenmandan boş dönülmemiş o da sevindirici doğrusu.. Daha iyilerinin daha güzellerinin yine seninle olmasını dilerim sevgili ağabeyim ![]()
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Can sıkıntısını gidermişsiniz paylaşım için teşekkürler bir dahaki sefere daha bolları nasip olur inşallah.Rasgele
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Anıl biz nezaman balığa gideceğiz hiç haber vermiyorsun .Rasgele.
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Sevgili abim, inşallah daha bereketlisinin cümlemize denk gelmesi dileği ile rastgele ![]()
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ishak abi buna uzatmada atılan altın gol denir. afiyet şeker olsun
![]() |
![]() |
#8 | |||
VİP ![]()
|
![]() Maşallah İshak kardeş yine yapacağını yapmışsın tek gelmiş ama iyi gelmiş afiyet olsun.
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Günaydınlar hayırlı işler balığa gideceklere bol şanslar rasgele.
![]() |
![]() |
#10 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() İshak bey; bu eşkina bir müddet sizi idare eder ama kesmez bence.Ne de olsa levreğin yerini tutmayacaktır.Levreklerin haberlerini bekliyor bereketli avlar diliyorum.Tebrikler.
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Uzun Yıllar Sonra Tatlısu Balık Avı İçin Nereden Başlamak Lazım_? | islahiyeli_27 | TATLI SU AVI | 2 | 17-08-2011 14:45 |
Izmirde nereden balık avı malzemeleri alabilirim | BALIKÇIHOROZ | Rastgelsin Kahvesi | 6 | 15-01-2010 17:56 |
Kuşadasında nereden avlanmalı? | arayadis | DENİZ AVI KARADAN | 2 | 14-12-2007 12:46 |
Şehirlerimizin İsimleri Nereden Geliyor? | uzman | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 25 | 01-05-2006 02:40 |