Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > Amatör Balık Avı Genel Bilgiler > Amatör Balık Avı nedir nasıl yapılır?




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 23-08-2006, 12:51   #1
erhan
Tayfa
 
erhan kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 16.08.06
Şehir: izmir
Yaş: 55
Mesaj Sayısı: 202
Varsayılan

Haldun beyin rakı yorumuna katılıyorum rakısız balık hem mundar olur hemde zehirler adamı . Balığı taze tutma işine gelinde Muvaffak abimizin yazdıklarının üstüne bişey yazamam artık .
Erol bey derin dondurucuya konulacak balığın temizlenmesi gerektiğini belirtmiş. Büyüklerimiz tam tersini yapardı balıkları temizlemeden hatta tatlı su değdirmeden buzluğa (o zamanlar derin dondurucular yoktu)atarlardı. Bende onlardan görerek yakaladığım balıkları dondurucuya koyacaksam tatlı suda yıkamadan ve temizleden bir poşetin içinde atıyorum dondurucuya. Acaba yanlış mı yapıyoruz sağlık açısından bir sakıncası var mıdır
Saygılar
__________________
Erhan Çulhan
01.01.1970
erhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 23-08-2006, 16:33   #2
HALDUN YALIMLI
SHARK
 
HALDUN YALIMLI kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 31.08.05
Şehir: İZMİR
Yaş: 49
Mesaj Sayısı: 908
Cool

Balıkların uzun süre saklanması konusunda 2 alternatifimiz var. Balığı içi temizlenmiş olarak saklayabiliriz. Bir diğer şekilde Erhan beyin söylediği gibi denizden çıktığı gibi tatlısuya bulaştırmadan ve içi temizlenmeden saklayabiliriz. Ben genelde denizden çıktığı gibi ve içini temizlemeden derindondurucuya atıyorum. Hem temizlenmesi daha kolay oluyor, hemde tazeliğini ve tadını koruyor. Tabiki bunlar benim damak tadım ve balığı temizleme şeklime göre değişebilir. RASTGELSİN.
__________________
DENİZE GÖNÜL VERMİŞ HERKESE SELAM
HALDUN YALIMLI 1975 T.A.K.
İZMİR-İZMİR-İZMİR
haldunyalimli@gmail.com
HALDUN YALIMLI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-08-2006, 16:47   #3
mufi
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan

Arkadaşlar aşagıdaki yazı alıntıdır.. bir yerlerden bulmuşum ama hatırlıyamadım...
burada söz konusu olan balıgın tutulduktan sonra öldürülmesi.. ama bir çok ülkede bu yapılmıyor...
bence bu mevsimde tutulan balık suyun içinde kalsın ki ben 2 gün önce ürkmez karakoç deresine gittim 2 kg dan fazla kefal aldım(tek iğne) hep suda sakladım. fileyi çıkardıgımda hepsi canlıydı. sonra torbaya koydum. eve döndüm motorun önüne taktıgım tel spet içinde idi üzerine bir bez koydum güneş görmesin diye...16,30 gibi yola çıktım.. halen hava sıcak ve kavurucu idi.. eve dönüşüm takribi 1 saat 15 dk sürdü ve akabinde bizim burda su başı tabir ettiğimiz piknik alanına gittim temizlenmsi ile beraber. toplam 2 saat su dışında kaldı.. hemen orada yaptık / kızarttık ve darısı başınıza 35 lik fasıl+35 lik yeni ile götürdük..
çok ta tazeydi ve mis gibiydi.. elimiz balık bile kokmadı... kısacası balıklar gevşemeden eve götürün... nasıl saklarsanız saklayın farketmez.. ama derin dondurucudan aşagıya indimi hemen yapılacak... eriyip tekrar buzluga koymayın..... derim... ben...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-08-2006, 21:03   #4
levrek
Kurucu Üye
 
levrek kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 29.10.05
Şehir: izmir-ksk.
Yaş: 58
Mesaj Sayısı: 1.878
Varsayılan

Selamlar,Muvaffak abi 35 lik fasıl da koku mu kalır hehehe,her şey mis gibi olmuştur,şaka bir yana,balığın tazelini koruyabilmesi hele hele bu yaz aylarında suyun 25 derecelerde olması halinde,suyun içinde livarda bile taze durması biraz zor.İlk bozulmaya başlayanlar iç organlarıdır,bu yüzden ölen balığın içinin temizlenmesi gerekmektedir.Temizlenen balığıda ayrı bir poşet içinde buzluğunuza koyar iseniz tap taze evinize götürmüş olursunuz.Örneğin 2.limandaki buzcu 24 saat açıktır,klasik buzluğunuza ister kırdırın ister kalıp halindekine vereceğiniz ücret 2 milyon liradır.Yani tuttuğunuz balığın ederi ile karşılaştırınca solda sıfır gibi,çekilen onca zahmet vs.den bahsetmiyorum bile ya da yapılan diğer harcamalardan.Sözün özü buz iyidir,sevgilerimle
__________________


Erol ERDOĞAN 1966

Hepimiz birer gölgeyiz aslında…
Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz…
Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır)
levrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-08-2006, 06:20   #5
aganta borina borinata
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan

arkadaşlar balığı saklama konusunda epey tavsiyeler yazmışlar...zaten kuralda bu; balığı elinden geldiğince canlı tut ölüyorsa buza at...

ama şunu söylemeliyim ki rakı muhabbetinden gözlerim doldu...bu yüzden size kendimin şahsen bizzat geliştirdiğim bi yöntemi anlatacağım...diyelim ki balığı suda saklayabileceğiniz hiç bi araç gerece sahip değiliz ve buzun içerisinde ya da soğuk tutabileceğimiz bi tertibatımızda yok işte o zaman bu yöntem devreye giriyor...o balıkları hemen oracıkta yiyin efendim...eğer yerseniz balıklar kesnlikle bayatlamıyor...bunu uzun çalışmalar ve gözlemlerim sonucu tespit ettim...tabi uygun ve sağlıklı bi ortamda ateş yakılması gerekiyor...bu bazan sorun olabiliyor...şu anda bunu aşmaya çalışıyorum çünkü şunu keşfettim ki suşi bize uygun bi yemek türü değil...bi de rakı sorunu var; sıkınca içinden rakı akan portakal yada benzeri bi narenciye türü türetebilirmiyim diye düşünüyorum...ve bunları avlaklarda kısa sürede yetiştirmeyi planlıyorum ( kamu yararına hesabı)...bu konuda çalışmaları ya da fikirleri olan arkadaşların yanıtlarını bekliyorum...

rastgelsin...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-08-2006, 07:49   #6
levrek
Kurucu Üye
 
levrek kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 29.10.05
Şehir: izmir-ksk.
Yaş: 58
Mesaj Sayısı: 1.878
Varsayılan

Doğan arkadaşım,
rakı için tabiki yeni yöntemler var,örneğin şırıngalama sistemi ile olay gayet güzel çözümleniyor.Yapılışı da gayet basit, evden çıkmadan önce ister kavuna ister karpuza ,istersen de portakal yada benzeri bi narenciye türüne şırınga ile rakı şişesinden çektiğin büyülü sıvıyı bunlara şırınga et,böylece istediğin zaman avlak yerinde bunları tüketebilirsin,üstelik çaktırmadan ,sevgilerimle

Not:bu arada başlığa uygun olarak bir şey daha eklemek istiyorum,çuval diye tabir ettiğimiz ve özelliklede devlet dairelerinde paspas olarak kullanılan bezler,balık saklamak için ideal.Kullanma şekline gelince yakalan balığı içine koyduktan sonra sürekli olarak ıslatın,güneş-sıcaklık suyu buharlaştırırken üzerindeki sıcaklığı alır ve balık serin kalır,hani yazın elemanların dükkan önlerini sulamaları gibi.
__________________


Erol ERDOĞAN 1966

Hepimiz birer gölgeyiz aslında…
Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz…
Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır)
levrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-08-2006, 07:57   #7
aganta borina borinata
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan

tavsiyen için teşekkür ederim erol abi...de ben dalından kopararak tüketmeyi planlıyorum...eğer cem yılmazın "gora" filmini seyrettiyseniz; sucuk ağacı misali... böylelikle herzaman taze ve sahte rakı şüphesi taşımadan...

ama yinede şimdilik limon ve kavun fikrini kullanabilirim...

rastgelsin...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Yaz balıkları... Onur GÜNER FOTOĞRAFLARIMIZ 13 02-07-2007 00:03
bogaz balıkları ismail çakır FOTOĞRAFLARIMIZ 19 20-01-2007 13:17
Balık nasıl alınır nasıl saklanır? Bir Dost Balık Yemekleri 0 02-12-2005 10:40


Saat 06:04.