|
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() başta ben teşekkür ederim şimdi daha iyi oldu sağolun beyler
__________________
[ |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Çımacı ![]()
|
![]() levrek abimiz isminden belli rapala kullandığı
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Abi o benim bildiğim yo-zurı di ama olsun bilgi için teşekkürler...
__________________
0 Rh (+) ANIL ÜNALAN EŞREFPAŞA/İZMİR Telefon : 05058552330 Ziraat Teknikeri |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Çımacı ![]()
|
![]() Alıntı:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Tayfa ![]()
|
![]() Her ne kadar arkadaşlar yukarıda Yo-zuri ve Rapala'yı anlatmışlarsa da, ben bu yapay balıkların yanında bir kaç farklı marka önerim olacak
Bunlardan belki en önemlisi Lucky Craft marka yapay balıklardır. Yaptığım araştırmalarda yurt dışında satış fiyatları 10$’ların üzerinde seyrediyor. Çok etkileyici ve avcı olduğunu ifade etmek isterim. Özellikle Bevy Shad ve Deep Diver Pointer modellerini tuzlu su için öneririm. (American Shad renk kodu) Luck Craft için: [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Vira Balığın getirmiş olduğu Cultiva (Owner)’nın 33 ve 25 numaralarının tuzlu su için ideal olduğunu düşünüyorum. Yine Vira balığın sattığı Pelikan marka yapay balıklardan Krypton ve Helium (renk kodu 03) modelleri de geçen sene çinekopta iyi iş yaptı. Yurtdışından almış olduğum Fisherman Series 2 ½ inch 003 renk kodlu yapay balığı da çinekopta kullandım. ![]() Herkesin bir balık ve balık tutma konusunda tutkusu olduğu gibi benim de tutkum yapay balıklar ve kıyıdan yapay balıkla avcılık. Bu nedenle; bu konuda bir yazı, bir sayfa görünce bakmadan, okumadan geçemiyorum. Aynı şekilde değişik ve çalışacağına inandığım bir yapay balık görünce de almadan duramıyorum. Evde ciddi bir koleksiyon oldu. J Tabi koleksiyonun bazı parçalarından istemeden ayrılmak zorunda da kaldığımız anlar da. Kıyıdan kullandığım ve çok büyük balıklar hedeflemediğim içinde boyları 50 mm ile 90 mm arasında değişiyor. Yeni bir yapay balık bulunca eğer varsa serisini (aynı renkten 50 – 90 mm arası) edinmeye çalışıyorum. Zaman zaman piyasadan bulduğum çeşitli yapay balıklardan da aldım. Bunlardan en çok memnun kaldığım (fiyat / performans açısından) Daiwa Princess oldu. Prince marka balıkta kullandım ancak bunlarda genellikle ilk kullanımda boyalarının sıyrıldığını tespit ettim. Ayrıca bunların iğneleri pek kaliteli olmadığından kullanmadan önce elimde bulunan Mustad marka iğneler ile değiştiriyorum. Lucky Craft, Fisherman Series ve birkaç değişik marka yapay balığı (Daiwa, Cultiva, Pelican, Rapala, Yo-zuri vs.) hafta sonu gezerken Karaköy’de bir dükkanda gördüm. Ancak adını yazmak ne kadar doğru olur bilemiyorum. Reklama girmesin. Eğer uygun ise belirteyim. Merak edenlere özel mesaj ile de iletebilirim.
__________________
Murat ÖZDİL İstanbul / Üst Göztepe 1966 `·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º> More flyrods are broken by doors than by fish or casting! |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Murat arkadaşım sen bunları denizde denedinmi şayet denediysen en çok verim aldığın renkleri ve hangi balıkta verim aldığını anlatırsan bu gibi rapala veya wobbler almak isteyenlere yardımın dokunur mesela bana.
__________________
Selim Öner 23.01.1962 Almanya |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Tayfa ![]()
|
![]() Yukarıda bahsettiğim tüm yapay balık markaları ve renklerini denizde kullandım ve balık yakaladım. Tatlı suda hiç balık avlamadım ve tecrübem yok. 50 mm ile 90 mm arasındaki boyları mevsimine göre kıyıdan denedim.
Evde renk kodlarına bakarak elimde bulunan Yo-Zuri ve Rapala'larında burada belirtirim.
__________________
Murat ÖZDİL İstanbul / Üst Göztepe 1966 `·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º> More flyrods are broken by doors than by fish or casting! |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Yüzme havuzlarındaki klor'un zararları | MAVİ FENER | SAĞLIK | 0 | 18-07-2009 18:54 |