Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER

TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında...

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 29-09-2006, 07:35   #10
Uzm.Dr.Rastgele
Guest

Varsayılan Selim abi,....

Yaptığın öneriyi ve arkadaşların size verdiği cevapları tek tek okudum.Duyarlılığınız hususunda emin olun her site sakini aynı duyguları taşıyordur.Bir arkadaşımın Balçova Termal tesislerinde çalışan hemşire ablası vardı.Biliyorsunuz bu tesisin en çok yabancı müşterisi genelde kuzey avrupa ülkelerinden geliyor.Bizim deli kız,norveçden tedavi amacıyla gelen bir kişi ile anlaşarak evlendi ve Norveç'e yerleşdi.Bilyorsunuz Norveç A.B. ülkelerinini balık ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan küçük bir devlet.Bizim kız geçen sene Ülkemize geldiğinde onunla sohbet ortamı bulduğumda ,bu konuyu sormuşdum.Norveç gün geçtikçe azalan balık neslinin çoğaltılması hususunda yıllar önce şöyle bir yol izlemiş.Devlet eliyle yapılan sıkı bir çalışma sonucu,ailesinin geçimini balıkçılık ile yapan gerçek ve tüzel kişiler tek tek belirlenmiş ve bu kişilerin ''Balığa çıkmamak '' şartı ile bir kaç sene geçimlerini devlet sübvanse etmiş.Yani maaşlarını karşılamış.Dolayısıyla balık populasyonu
o 1-2 sene zarfında kayde değer bir derecede yükselmiş ve eski bereketine kavuşmuş.Ve ondan sonra konulan sıkı kurallara bu işden ekmek yiyenler ''Kesin'' olarak uymuşlar.Çözümü böylece kendileri halletmiş.Bilmiyorum TV'de belgesel kanalında seyredenler var mı ? Ama be seyrettim.Norveç'de kıyıdan kamış ile şakır şakır uskumru alınıyor.Bizde tekne ile derin sulara gidilse bile uskumru -kolyoz'a ulaşmak nerede ise zor hale geldi.
Hatırlarsınız TV'de fazla avlanan ve para yapmayan hamsileri kamyonlar ile getirip tarlalara gübre olsun diye döküldüğünü gösteren görüntüler seyretmedik mi.?Çözüm ticari amaçlı balıkçılık yapanların devletin koyduğu AV yasaklarına uymasından geçiyor.!!!!!
  Alıntı Yaparak Cevapla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları