|
![]() |
#1 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
şimdide kendinize şunu sorunuz "balık iğneye takıldığında nasıl tepki veriyoruz ve dikkatli bi şekilde çekiyormuyuz misinayı..." rastgelsin... Bu mesaj en son " 04-10-2006 " tarihinde saat 08:30 itibariyle aganta borina borinata tarafından düzenlenmiştir.... |
|||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() uzun zamandır shark marka iğne kullanıyorum ve çok memnunum ben tavsiye ederim arkadaşlar..bu arada süleyman abi bunlardan bizim haberimiz yok mercan kaçan balık falan...rastgelsin abicim...
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
|
![]() nasip olmayınca kaçıyor işte. ikinci kez böyle bir olayla karşılaşınca ister istemez insan soğuyor. bundan böyle (özellikle bu zamanda) 505 1/0 ile 2 no arası iğneye devam. rastgelsin.
|
||
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
|
![]() Arkadaşlar konu başlığı efsane 496'nın sonumu geldi.Bence tutuculuğu çok yüksek olan mustad 496'nın sonu gelmez.Çünkü yengeç veya mamun gibi nazik yemler için bu iğne hem karadan.hem de tekneden kullanmak için muazzam bir iğne.Ha, kişiye bunun sahtesi denk geldiyse ona bir şey diyemem.Her zaman alışveriş yaptığım dükkan dışında bir gün tesadüf önüme çıkan bir işyerinden 496/01 alayım dedim.Allahtan kutuyu açıp iğneleri inceledim.Adama bu kutudaki iğnelerin hepsi aynı formda değil dediğimde ise : Abi karışmış olabilir.Diye yanıt verdi.Yani hesaplı olsun diye iğneyi kutu ile aldığımızda açıp incelemekte yarar var.
Konu iğneler olunca acizane benim kullandığım iğne tiplerini sizlerle paylaşayım .Tekne ile avlanırken eğer sardalya veya hamsi kullanacaksam mutlaka uzun saplı pala iğne olan 1251-c serisinden 2 numara ideal olduğu kanısındayım.Çünkü sardalya dilimi iyi oturuyor.Kıyıdan kışın boru kurdu,madya kullanacaksam 505 serisini tercih ediyorum.Biraz kalın ama.asla açılma yapmaz.Yalnız kıyıdan taşa takıldığında çok zorlansa bile açılmadığından tüm takıp,kurşun dahil suda kalır.496 serisiise dediğim gibi 505 sarı iğneye oranla ince olduğundan,canlı kalmasını istediğimiz yemler için ideal olduğu kanaatindeyim. |
||
![]() |
![]() |
#5 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() İshak abi açıklamalar için teşekkürler
![]()
![]() |
![]() |
#6 | ||
Guest
|
![]() sevgili ishak. konuya o kadar net değinmişsin ki katılmamak mümkün değil. diyorsun ki -kıyıdan avlanırken bir yerlere takılırsa iğne açılacağından takımı kurtarmak mümkün-. işte burası çok önemli: eğer iğnenin ucu balığın dudağında kalırsa (tekneden avlanırken) iğnenin açılma durumu burarada da yaşanıyor. benim yaşamış olduğum olay da bu... balık iğneyi yutarsa veya damağına tam oturursa problem yok. çok güzel iğne. ben bu iğnelerin her ebatını kıyıda yam yam balıkların (ısparoz gibi) olmadığı aralık-ocak aylarında levrek avlamak için kullanıyorum. burada bırakma türü avlandığımız için balık iğneyi yutuyor ve pek problem olmuyor.
rastgelsin. |
||
![]() |
![]() |
#7 | ||
Guest
|
![]() Beyler epeyden beri İzmir'deki malzemecilerde 496 mustad serisi iğneleri bulmak bayağı bir zor hale geldi.Dün çağlar avı yaptığım ziyarette 496/01 iğneden 5 kutu buldum ve (25'li) hepsini aldım. Bu arada teknede sülünez takarak kullanmak için 496/3 numara iğne sorduğumda ise olmadığını ve ithalatçıda yok olduğu söylendi.Yerine bana yanılmıyorsam VCM marka olan bir fransız iğnesi tavsiye edildi.Bende haliyle bu iğneyi bildiğimi ve geçen gelişimde sizden aldığımı söyledim....Ve bu iğneden Mercankatili35 nickli üyemize geçenlerde bir kutuyu 3 lü takım bağlamışdım..
Arkadaşım hafta sonu çeşme den tekne ile çıkmış ve benim bağladığım takımları deneme fırsatı olmuş....Dediğini aynen aktarıyorum...''Abi ne biçim iğne...resmen zoru gördüğünde kırılıyor''......Akşamdan bırakma yapmışlar ve sabah kalktıklarında iğnelerin kırılmış olduğunu görmüşler.....Artık gece yarısı ne bastı ise....İğnenin çok çok iri balıkta açılmasını duydum da; kırılanı hiç duymamıştım....Hem de sıfır iğnenin... Velhasıl kurba olayım 496/3 mustad serisine.... |
||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
hafta sonu balıklıova .... | umutec | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 4 | 17-10-2008 12:53 |
Bu işin sonu kötü | gerence | Tabiatı ve Canlıları Koruma | 9 | 15-08-2008 21:47 |
Hafta Sonu Güzelleri | 1940g | FOTOĞRAFLARIMIZ | 7 | 30-12-2007 11:55 |
07/08/eylül/2007 efsane inçiraltına geldi | baracuda_35x | DENİZ AVI KARADAN | 27 | 11-09-2007 17:42 |
Efsane Geri Döndü Cümleten Selam Arkadaslar | selimiye sazancısı | Tanışma | 12 | 17-05-2007 11:03 |