|
![]() |
#1 | ||||
Oltacı
|
![]() Ben buna yaratıcılık derim işte
![]() |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() Sevgili abim, seninde bidiğin gibi eskiden zargana topu diye tabir ettiğimiz türden şamandra tipi yokdu.Bende aynen senin gibi bakır tel yardımı ile böyle bir düzenek yaparak daha ileriye atmayı başarmışdım.Fakat ben yaptığım bu şamandra tipini denizde daha iyi görünür diye küçük suluboya fırçası ile beyaz yağlı boya ile boyuyordum.Sanki ,topu uzağa attıktan sonra gözümüz ile takip ederken daha iyi görebiliriz kanaatindeyim.Benim ki azizane bir fikir,yinede tercih kullanan kişiye ait...
![]() |
||
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() merhaba üstadlar.
zargana için ben de kullandığım yöntemi anlatmak istiyorum.öncelikle tekneden avlanırken kullandığımı belirteyim.0,25 ya da daha ince misina,6-7 numara mat beyaz çapraz iğne ve yem olarak da ince şerit şeklinde 4 cm kadar kesilmiş sülünez ya da yine aynı boyda filetosu cıkarılmış sardalya (zargananın kendi eti de olabilir).iki husus önemli:birincisi, misinanın ince olması.ikincisi de, iğnenin yeme iyice gömülmesi ve görünmemesi.bu takımı bi kaç metre ileriye savurduktan sonra 4-5 kulaç kadar boşluk veriyorum.kurşunsuz olduğu için şerit şeklinde kesilmiş yem süzülerek yavaş yavaş suda sürüklenmeye ve batmaya başlıyor.ve hoop zargana üstünde.hemen oltayı çekmek yerine balığın biraz götürmesine izin verilirse yemi ağzından bırakması da önlenmiş olur.tek problem yemi iyice yutmuş olması.bu yöntemle sayısız zargana yakaladım.1,5 m lik de yakaladağım oldu.saygılar...
![]() |
![]() |
#4 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Teknik bilgileriniz için sağolun arkadaşlar.Şimdiye kadar hiç zargana yakalamamıştım. Birden heveslendim yakalamak için sabırsızlanıyorum.
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Tayfa ![]()
|
![]() Alıntı:
Alıntı:
![]() |
![]() |
#6 | ||
Guest
|
![]() zarganayı delirten bir koku var sardalya...avlananacağınız alan yakın ise bir kaç sarrdalyadan vazgeçip iyice ezip bir şişenin içinde cok az su ile karıştırarak avlık alana serpmeniz zarganaları etrafınıza toplamanıza çok büyük faydası olacaktır yada avlanacağınız topun üstüne dökerek veya sardalyayı sürerek atacagınız bölgenin ilgisini koku yardımıyla daha rahat çekebilirsiniz...zargana avı meşakatli bir avdır,eğer balık uzak mesafeden avlanılıyorsa at çek gibi...öncelikle sabır ister ve doğru zamanlama balık yemi tek sefetde yutmaz alır ve diğer balıklardan kaçırmaya çalışır hissettiği andada misinayı veya ters bir hareketi yemi bırakır..bu yüzden iğne iyi gizlenmeli misine mukavemeti fazla ve ince olmalı yakalanan balık bir an önce çekilmeli yakalandıktan sonra çok fazla direnç ve kurtulma çabası gösteren bir balık misinayı çok rahat bu çırpınma esnasında keskin dişleri ile kesebilir...bence yem olarak sardalya kullanmanızı tavsiye ederim ...rastgelsin..
|
||
![]() |
![]() |
#7 | ||
Guest
|
![]() arkadaşlar iğneyi lüferdeki gibi çelik misinayla bağlayınız...misinanın deformasyonundan kurtulursunuz...
iskenderun demir çelik fabrikasının denize döktüğü soğutma suyu kanalı...her yıl göç dönemlerinde...onlar ne zarganalardı öyle...ağzınla yakala...dadından yenmiyor vallahi... rastgelsin... |
||
![]() |
![]() |
#8 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#9 | |||
Tayfa ![]()
|
![]() Ben özellikle 1.5 mtlik zarganayı nerede yakaladığınızı merak ediyorum.
Benim zargana takımımı anlatayım. Yem olarak ipek, silikon kurt, yapay balık (pins minnow - Sikitter Pop) 010 beden 018 ana beden 10 gr kurşun 270 Kamış (10-20 gr atarlı)
![]() |
![]() |
#10 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]()
Ulaş Çekiç İzmir-1981 [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ..-.-...-... -.-..-.-..-.-. Bu mesaj en son " 10-10-2006 " tarihinde saat 13:22 itibariyle Lethe tarafından düzenlenmiştir.... |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
gümüşyaka zargana avı | fahrettin | AT-ÇEK | 10 | 24-12-2009 19:29 |
Zargana azmanı | gerence | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 7 | 16-10-2008 21:13 |