Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN > Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 05-10-2006, 20:11   #1
Burhan
Oltacı

Burhan kullanıcısının avatarı

Ben buna yaratıcılık derim işte
Burhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 08-10-2006, 16:05   #2
Uzm.Dr.Rastgele
Guest

Sevgili abim, seninde bidiğin gibi eskiden zargana topu diye tabir ettiğimiz türden şamandra tipi yokdu.Bende aynen senin gibi bakır tel yardımı ile böyle bir düzenek yaparak daha ileriye atmayı başarmışdım.Fakat ben yaptığım bu şamandra tipini denizde daha iyi görünür diye küçük suluboya fırçası ile beyaz yağlı boya ile boyuyordum.Sanki ,topu uzağa attıktan sonra gözümüz ile takip ederken daha iyi görebiliriz kanaatindeyim.Benim ki azizane bir fikir,yinede tercih kullanan kişiye ait...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-10-2006, 08:38   #3
Lethe
Kaptan

Lethe kullanıcısının avatarı

merhaba üstadlar.
zargana için ben de kullandığım yöntemi anlatmak istiyorum.öncelikle tekneden avlanırken kullandığımı belirteyim.0,25 ya da daha ince misina,6-7 numara mat beyaz çapraz iğne ve yem olarak da ince şerit şeklinde 4 cm kadar kesilmiş sülünez ya da yine aynı boyda filetosu cıkarılmış sardalya (zargananın kendi eti de olabilir).iki husus önemli:birincisi, misinanın ince olması.ikincisi de, iğnenin yeme iyice gömülmesi ve görünmemesi.bu takımı bi kaç metre ileriye savurduktan sonra 4-5 kulaç kadar boşluk veriyorum.kurşunsuz olduğu için şerit şeklinde kesilmiş yem süzülerek yavaş yavaş suda sürüklenmeye ve batmaya başlıyor.ve hoop zargana üstünde.hemen oltayı çekmek yerine balığın biraz götürmesine izin verilirse yemi ağzından bırakması da önlenmiş olur.tek problem yemi iyice yutmuş olması.bu yöntemle sayısız zargana yakaladım.1,5 m lik de yakaladağım oldu.saygılar...

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
..-.-...-... -.-..-.-..-.-.
Lethe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-10-2006, 12:16   #4
alihandaghan
Oltacı

Teknik bilgileriniz için sağolun arkadaşlar.Şimdiye kadar hiç zargana yakalamamıştım. Birden heveslendim yakalamak için sabırsızlanıyorum.
Eski 09-10-2006, 14:16   #5
mozdil
Tayfa

mozdil kullanıcısının avatarı

Alıntı:
niXiz tafarından gönderildi
Sularımızda yaşayan zarganaların ağırlıkları ortalama 200-300 gr., boyları ise 40-60 cm. arasındadır. Ancak 80-100 cm. arasında ve 1 kiloya yakın olanlarına da rastlanır.
Alıntı:
ulash tafarından gönderildi
1,5 m lik de yakaladağım oldu.saygılar...
Nerede yakaladınız, bilgi alabilir miyim?

`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>
More flyrods are broken by doors than by fish or casting!
mozdil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-10-2006, 15:50   #6
Güven ÖZYELDAN
Guest

zarganayı delirten bir koku var sardalya...avlananacağınız alan yakın ise bir kaç sarrdalyadan vazgeçip iyice ezip bir şişenin içinde cok az su ile karıştırarak avlık alana serpmeniz zarganaları etrafınıza toplamanıza çok büyük faydası olacaktır yada avlanacağınız topun üstüne dökerek veya sardalyayı sürerek atacagınız bölgenin ilgisini koku yardımıyla daha rahat çekebilirsiniz...zargana avı meşakatli bir avdır,eğer balık uzak mesafeden avlanılıyorsa at çek gibi...öncelikle sabır ister ve doğru zamanlama balık yemi tek sefetde yutmaz alır ve diğer balıklardan kaçırmaya çalışır hissettiği andada misinayı veya ters bir hareketi yemi bırakır..bu yüzden iğne iyi gizlenmeli misine mukavemeti fazla ve ince olmalı yakalanan balık bir an önce çekilmeli yakalandıktan sonra çok fazla direnç ve kurtulma çabası gösteren bir balık misinayı çok rahat bu çırpınma esnasında keskin dişleri ile kesebilir...bence yem olarak sardalya kullanmanızı tavsiye ederim ...rastgelsin..
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-10-2006, 07:43   #7
aganta borina borinata
Guest

arkadaşlar iğneyi lüferdeki gibi çelik misinayla bağlayınız...misinanın deformasyonundan kurtulursunuz...

iskenderun demir çelik fabrikasının denize döktüğü soğutma suyu kanalı...her yıl göç dönemlerinde...onlar ne zarganalardı öyle...ağzınla yakala...dadından yenmiyor vallahi...

rastgelsin...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-10-2006, 11:29   #8
Lethe
Kaptan

Alıntı:
moz tafarından gönderildi
Nerede yakaladınız, bilgi alabilir miyim?
tabii ki Murat bey.ben izmir- eski foça da tekneden yakalıyorum zarganaları.çok daha ayrıntılı yer tarifi isterseniz,onu da paylaşırım seve seve.ama buna o kadar gerek yok bence.şu sıralar foça suları zargana, gopez(ya da kupez),istavrit,kolyos ve iri izmarit kaynıyo.(gecen hafta 3 kere istavrit tarafından misinam koptu)mercan,karagöz de cabası.kış sonuna kadar da devam eder diye düşünüyorum.rasgele..

Eski 10-10-2006, 12:44   #9
mozdil
Tayfa

mozdil kullanıcısının avatarı

Ben özellikle 1.5 mtlik zarganayı nerede yakaladığınızı merak ediyorum.

Benim zargana takımımı anlatayım.
Yem olarak ipek, silikon kurt, yapay balık (pins minnow - Sikitter Pop)
010 beden
018 ana beden
10 gr kurşun
270 Kamış (10-20 gr atarlı)

`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>
More flyrods are broken by doors than by fish or casting!
mozdil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-10-2006, 13:14   #10
Lethe
Kaptan

Alıntı:
moz tafarından gönderildi
Ben özellikle 1.5 mtlik zarganayı nerede yakaladığınızı merak ediyorum.
izmir-eski foça da yakaladım.fener adası ile askeriye lojmanları arasındaki geniş bölgede.gecen sene bu zamanlarda idi.takım olarak da bahsettiiğim kurşunsuz ince misinalı beden kullanıyorum.yem ise sardalya ya da sülünez.el oltası daha pratik geliyor(bi de zargananın verdiği mücadeleyi direk hisstmek hoş)bu da benim sistemim Murat bey.iyi günler dilerim.

Bu mesaj en son " 10-10-2006 " tarihinde saat 13:22 itibariyle Lethe tarafından düzenlenmiştir....
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları