Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > Amatör Balık Avı Genel Bilgiler > Malzemeler ve Bakımları > Tekne Bakımı ve Donanımı

Tekne Bakımı ve Donanımı Motor tavsiyeleri, tekne ve motor bakımı hakkında...

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 06-10-2006, 21:07   #10
BALCI KAPTAN
Oltacı

Varsayılan Eklemek istediklerim3

Bu arada polyester almak isteyenler dikkat.Her polyester alınmaz.Bu cidarla ilgili değil yapımda kullanılan kimyasal ile alakalı.Bir müddet sonra üzülebilirsiniz. Bazen tembellik edip Nisandan sonra tekneyi denize atmayın.(Eğerçektiyseniz.)
En geç Mart sonu tekne denizde olmalı.Bu arada ikinci el alacaksanız üstü polyester kaplı ahşap tekne almayın.Böyle bir teknenin muhtemelen kullanım ömrü dolmuş veya iç boya bakımları yapılmamıştır veya açıktır.Yaşlı bir tekne alacaksanız baş tarafa girip omurga kısmını biraz yolmaya çalışın eğer ele geliyorsa yani sakal yapıyorsa o tekneden uzak durun.Ayrıca yeni tekne yaptıramıyorsanız ve ikinci el alacaksanız mesaj atın her yönden yardımcı olurum.Tekne yaptıracaksanız mutlaka bir kış ve yarım yaz görecek şekilde yaptırın.Mobilya gibi 20 günde yapılanlardan haayır gelmez.Mümkünse denizde ham halde bri müddet kalsın.Veya alacağınız ağaçlar deniz suyunda bir müddet kalmalı.(Ben ikinci yöntemi denedim.)Zehirli boyada boya içine ben kapsül(TOZUNU) alfasilin antibiyotik atıyorum.Doğrusu kakamoz atılgana ve yosunda çok farketti.(Bunu yaşlı bir amcam tavsiye etti.)Bu sene tekne yattı fakat altında yosun v.s. yok denecek kadar az.Şu an bu kadar aklıma geldikçe pratikte yaşadıklarımı buraya aktaracağım.Herkese uğur ola
BALCI KAPTAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları