|
![]() |
#1 | ||
Guest
|
![]() Göksel'im,uzman balıkçım sakin ol.Bir şey dediğim veya bir şey de ima ettiğim yok.Sadece Fikret adlı arkadaşımdan tüyo almaya çalışıyorum.Bu sitede yazışan kişilerden birbirlerine karşı kötü söz hiç duymadım ve duyacağımı da zannetmem.Benim anılar bölümünde yer alan maşşşşşşşallhah diyebildim isimli video paylaşımını seyret.o da lıdır taraflarında elde edilmiş balık manzaraları.(Balıkları ben tutmadım,arkadaşlarım tutmuş.Siteye de sağolsun Doğan ekledi.)
|
||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Göksel abi şöyle yorum yapmam gerekirse.
Bu balık işinde bazı değişik parametre var aynı yerde 1 hafta önce 10 tane balık alıyorsun. Diğer hafta 2-3 tane zorrla alıyorsun. Peki nedeni nedir? Su ısısının değişimi olabilir Rüzgarın estiği yön ve şiddet balığı rahatsız etmiş olabilir O gün canı yem yemek istememiş olabilir Etrafta harami balık vardır canını kurtarmak için saklanıyor olabilir 1 önceki gün oraya ağ atılmış balığın keyfi kaçmıştır belkide merayı terketmiştir Belkide nasipte balık yoktur o gün şansta çok önemli ![]() dahada eklenebilir bu olaylar. Kendimden örnek vermek gerekirse İshak abimle Gerence tarafına balığa gitmiştik giderken brifing veren ishak abim bölgede balık çiftliklerinden dolayı iyi çupra yaptığını geçen hafta kişi başı 5-6 adet çupra aldıklarını söyledi. Gittik oltalarımızı attık o gün ben 1 İshak abi 5 Mehmet abide 2 adet çupra tutmuştu şimdi olayı biz şöyle yorumladık hava hiç esmiyordu adeta bütün gece ütülemişlerdi denizi ve sular çekilmişti buna bağlı olarak balığın yem yemek istemediğine kanaat getirdik. Ki İshak abide aldığı çupraları hep dudağının ucundan yakalamıştı buda balıkların iştahsız yeme saldırdıklarının ap açık göstergesiydi. Böyle durumlar olabiliyor önemli olan balık olmasada o güzellikleri görmek ve şehirden gürültüden patırtıdan uzak vakit geçirmenin keyfine varabilmek.
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
|
![]() sevgili arkadaslarim, balik ac, hava poyraz, deniz calkantili duz ben annamam, yilardir ara verdigim ve cok sevdigim bi ise geri donus yapmisim , balik tutmak isterim
![]() gerence de yer tarifi yapabilirmisiniz? benim icin farketmez ben kucuk balik ta yakalamayi seviyorum da abim alismis bodrumda gullukte kocaman baliklar yakalamaya olmayinca bozuluyor |
||
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
|
![]() sevgili Göksel seni çok iyi anladım.Anladığım kadarı ile ''HAMLIK '' had safhaya gelmiş vaziyette.Evdeki kredini hemen kullanma.
![]() ![]() Her zaman söylüyorum,bu balıkçılık işi adı üstünde Rastgele.Geldide biz tutmadık mı.Bu sene yaza girerken hiç unutmam tekne ile zeytinalandaki balıkçı limanından çıkıp,taa pita fenerine kadar yol yapmışdık.Yeminle işe başlarken 1251/c 'ye taktığım sardalyayı,karaya çıktıktan sonra iğneden çıksrıp atmışdım.Kaç kapı yaptıysak da o gün balığa yedirmek nasip olmamıştı.İsparoz ve izmarit'i bulsak.ziynet eşyası diye eve götürüp sandıklarda saklayacaktık. Bu mesaj en son " 17-10-2006 " tarihinde saat 17:38 itibariyle Uzm.Dr.Rastgele tarafından düzenlenmiştir.... |
||
![]() |
![]() |
#5 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() İshak abi senin resimlere bakmaktan bitarafımız şişecek
![]() ![]()
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Guest
|
![]() Biliyorsun ben kıyı avcısıyım.En çok da ''çupraların dedesi'' Mehmet abin ile gitmekten zevk alıyorum.Problemsiz-uyumlu kafamın denk geldiği bir arkadaşım.Biliyorsun bel fıtığından ameliyat oldu ve raporlu.Bugün yarın göreve başlayınca inşallah giderken mutlaka sana da teklif ederim.Uygun olursan sende bize takılırsın.Ha balık denk gelir-gelmez; o nasip işi biliyorsun.
|
||
![]() |
![]() |
#7 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() İshak abicim sizin gibi güzel insanlarla balığa gittikten sonra ben boş dönmeyede razıyım
![]()
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Ildir Fiyaskosu.. | laruz | DENİZ AVI KARADAN | 8 | 08-10-2007 22:47 |
Ildir deneyimleri -2 | gokseldbuga | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 14 | 21-03-2007 07:07 |
20ocak -ildir | gokseldbuga | DENİZ AVI KARADAN | 12 | 24-01-2007 13:55 |
ildir-5 | gokseldbuga | DENİZ AVI KARADAN | 11 | 18-11-2006 21:32 |