Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN > Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 08-11-2005, 23:25   #11
Anıl ÜNALAN
Coast Guard.
 
Anıl ÜNALAN kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 30.08.05
Şehir: İzmir...
Mesaj Sayısı: 3.158
Varsayılan

Ya yanılmıyorsam ben sardalyalı dip kıbrısının nasıl yapıldığını sormuştum.
__________________
0 Rh (+)
ANIL ÜNALAN
EŞREFPAŞA/İZMİR
Telefon : 05058552330
Ziraat Teknikeri

Anıl ÜNALAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 09-11-2005, 00:14   #12
HALDUN YALIMLI
SHARK
 
HALDUN YALIMLI kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 31.08.05
Şehir: İZMİR
Yaş: 49
Mesaj Sayısı: 908
Cool

Alıntı:
DiZzY tafarından gönderildi
Ya yanılmıyorsam ben sardalyalı dip kıbrısının nasıl yapıldığını sormuştum.
CANIM KARDEŞİM CEVAPLARI OKURSAK ARAYA SIKIŞMIŞ BİR CEVAP OLDUĞUNU GÖRÜRÜZ :dikkat:
__________________
DENİZE GÖNÜL VERMİŞ HERKESE SELAM
HALDUN YALIMLI 1975 T.A.K.
İZMİR-İZMİR-İZMİR
haldunyalimli@gmail.com
HALDUN YALIMLI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-11-2005, 18:20   #13
Anıl ÜNALAN
Coast Guard.
 
Anıl ÜNALAN kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 30.08.05
Şehir: İzmir...
Mesaj Sayısı: 3.158
Varsayılan

Abi ben sardalyanın nasıl bağlanacağını nasıl yapılacağını sordum siz kıbrısı tarif ettiniz...
__________________
0 Rh (+)
ANIL ÜNALAN
EŞREFPAŞA/İZMİR
Telefon : 05058552330
Ziraat Teknikeri

Anıl ÜNALAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-11-2005, 21:59   #14
HALDUN YALIMLI
SHARK
 
HALDUN YALIMLI kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 31.08.05
Şehir: İZMİR
Yaş: 49
Mesaj Sayısı: 908
Cool

Anıl kadeş;sardalyayı alıyorsun kıbrısın en ucundaki iğneyi gözünden geçiriyorsun sonra kıbrısı orantılı ve boşluk bırakmadan balığa sarıyorsun balığın kuyruğuna kazık bağıyla bağlıyorsun sonrası RASTGELSİN KARDEŞİM.
__________________
DENİZE GÖNÜL VERMİŞ HERKESE SELAM
HALDUN YALIMLI 1975 T.A.K.
İZMİR-İZMİR-İZMİR
haldunyalimli@gmail.com
HALDUN YALIMLI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-11-2005, 22:21   #15
nirvana
Çımacı
 
nirvana kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 22.09.05
Mesaj Sayısı: 75
Varsayılan

dizzy kardeş
sardalyanın bağlanışında çeşitli uygulamalar var.Kimi birinci iğneyi sardalyanın gözüne takar diğerlerini enseden 2. iğne.sardalyayı biraz çevir 3. iğne tekrar çevir 4. iğne şeklinde devam eder kuyruğa kadar gelir kuyruğa ise sıkı bir kasa düğümü atılır.Ben genelde hayvanın en sert yeri olan enseye birinci iğneyi sokarım sardalyayı çevirerek diğer iğneleri sokmaya devam ederim(iğnelerin sıkı batması iyi olur).kuyrukta ise yukarıda anlattığım işlemi yaparım.

ama yazının başındada da belirttim ben çok farklı uygulama yapanları gördüm mesela iğnelerden oluşmuş 2 takım alıp birinci sırayı hayvanın sağına solungacından kuyruğa doğru,2.ci diziyi ise bu sefer hayvanın solundan ayni şekilde sıra ile takanlar var.bunu uygulayanlarda kuyrukta çift kasa düğümü oluyor.Tabii bütün bu anlattıklarım tuzlanmış yani taze sardalyaya göre eti daha sertleşmiş olan hayvanlarda ki uygulama.

eğer taze sardalye almışsan 1.iğneyi gözünden geçirip diğer iğneleri hayvanın bedenine sokmadan sarma yapıyorsun kuyruğa kadar ,kuyrukta kasa düğümü atıyorsun.düz bir zeminde hafifçe sardalyaya ayakla basıyorsun iğneler etin içine tatlı bir şekilde batıp gizleniyor ama burada basma şiddeti önemli hayvanın vücudunu deforme etmeyecek şekilde.şimdilik konu hakkında yazacaklarım bunlar.Ustalar sanırım yakında daha detay bilgi verirler.

Son olarak söylemek istediğim bu yem (tuzlanmış sardalya) enfes bir yem.başta levrek olmak üzere,çipura, lidaki,sargos,karagöz bu yemle yakaladıklarım.Kullandığım takım ise değişik ebatlarda iğneler kullanmak mümkün isede bana öğreten kişiden aldığım bilgi doğrultusunda crown 15507 7 ve 8 no lu iğnelerden ard arda 8-9 adet bağlıyorum misinaya.

Tek uğraştırıcı yanı zaman zaman biribirine dolanan iğneleri açmak.Umarım biraz olsun faydalı olmuştur anlattıklarım.Selamlar
nirvana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-11-2005, 23:30   #16
ilhan
Kaptan
 
ilhan kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 14.09.05
Şehir: Istanbul
Mesaj Sayısı: 307
Varsayılan

Nirvana kardeş parmaklarına sağlık harika açıklamışsın olayı ben dip kıbrısını ilk defa burda duydum denemesinide yapacağım. daha öğrenecek çok şeyimiz var. sağ olsun bilgiyi paylaşan arkadaşlara.
__________________
Avcılığında bir etiği vardır.
İlhan İNCİ 1976
ÜMRANİYE / İSTANBUL
ilhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-11-2005, 01:05   #17
aserkansatı
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan

Bu tip forum sitelerinin güzelliğide bu işte.İlhan dip kıbrısını bu paylaşım olmasaydı duymayacaktı mesela... O yüzden bilgilerimizi paylaşıyoruz zaten , neler bildiğimizi göstermek için değil , paylaşıp işe yarar hale getirmek için.SEVGİLER...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-11-2005, 01:59   #18
Taygun KOCABIYIK
ADMİN
 
Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 28.08.05
Şehir: İzmir
Yaş: 36
Mesaj Sayısı: 5.838
Varsayılan

ben bu takımın ekmekle olanını kefal için yapmıştım ama kefalden başka herşey geldi. Gopez ısparoz vs.vs. kaliteli balıkta gelmiyor ısparoz gopez kayabalığı. Sardalyayla olunca değişiyor demekki
__________________
Taygun KOCABIYIK
13/07/1988
İZMİR

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-11-2005, 02:03   #19
ilhan
Kaptan
 
ilhan kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 14.09.05
Şehir: Istanbul
Mesaj Sayısı: 307
Varsayılan

Alıntı:
aserkansatı tafarından gönderildi
Bu tip forum sitelerinin güzelliğide bu işte.İlhan dip kıbrısını bu paylaşım olmasaydı duymayacaktı mesela... O yüzden bilgilerimizi paylaşıyoruz zaten , neler bildiğimizi göstermek için değil , paylaşıp işe yarar hale getirmek için.SEVGİLER...
işte busözler alkışlanırrrrr

__________________
Avcılığında bir etiği vardır.
İlhan İNCİ 1976
ÜMRANİYE / İSTANBUL
ilhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-11-2005, 02:10   #20
muhabbetci
Kaptan
 
Üyelik Tarihi: 19.10.05
Mesaj Sayısı: 392
Varsayılan

Arkadaşlar, kıbrıs hakkında özel bölümde yazacaktım.Nedeni ise uğraşa uğraşa, yerine göre sistemi değiştirmek gerektiğini öğrendim.Bunuda saklamak yerine özel bölümde daimi üyelerin görebileceği yere yazacaktım.Ama???.Bu nedenle bilgimi daimi arkadaşlarımla ve öylesine geçen arkadaşlar görsün diye yazıyorum.
Ben yüzey veya dip olsun her ikisindede şamandıra kullanıyorum.Yüzeyde büyük şamandıra 10 gr kurşun,dipte küçük şamandıra 50 gr kurşun.her ikisindede beden dik olduğu için sardalya şamandıra ile kurşun arasında kalıyor.Dipte lüzumsuz balıklar sardalyayı hacamatlamasınlar.Yüzeyde sardalya parlasın ve sallansın.Misina ve iğneyi hangi balığa atıyorsan ona göre büyütüp küçültüyorsun.İlk ve son iğneyi her zaman orta boy ve çelik iğne kullanıyorum.Faydasıda oluyor.İlk iğneyi sardalyanın gözünden. son iğneyi kuyruğundan takıyorum.Diğer iğneleri sardalyaya sarıyorum. kesinlikle sardalyaya saplamıyorum.İğneler Serbest kalırsa daha avcı oluyor.Sizlere acele çizdiğim resmide ilave ediyorum.Tavsiye ederim ve RASTGELSİN.
Eklenmiş Resimler
Dosya Türü: jpg kıbrıs1.jpg (24,5 KB, 241 Görüntülenme)
muhabbetci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kullanılan yemlerin etkilerini arttırma yöntemi (Özel tarif) xnode Suni yemler,Suni Yem Tarifleri, Koku Yayıcılar 34 08-11-2011 01:30
çıpura için avlak tarif edebilirmisiniz. baris1975 DENİZ AVI KARADAN 2 10-12-2008 00:01
bir tarif lazim twennwolf Balık Yemekleri 19 28-08-2007 19:21


Saat 23:06.