Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI (TEKNEDEN) > Sırtı-Seğirtme

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 23-10-2006, 08:40   #41
Rauf
Guest

cıkrık konusu ile ilgili bütün arkadaşlarımın ramazan bayramlarını kutluyorum .hüsnü ve erol bey cıkrıklar ne alemle bekliyorum selamlar rastgele.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 07-11-2006, 23:49   #42
Rauf
Guest

erol ve hüsnü beyler uzun bir zamandır malum sitemizin kapanması nedeniyle irtibatımızı kayp ettik inşallah bir daha böyle aksilikler yaşamayız.evet biz yine konumuza geri dönelim ne dersiniz.en son olarak erol beyin yapmakta olduğu cıkrığın resimlerini bekliyorduk birde hüsnü beyin uzun bir süredir bize resimleriyle birlikte kendi cıkrık ve takımlarını ele alıcak mesajlarını beklemekteyim ve hala merakla bekliyorum.bu arada bende boş durmadım fethiyeli bir arkadaşımın yapmış olduğu cıkrık resmini ekliyorum.ayrıca yine izmir focadan bir başka ağbimin köstek konusunda öğütlerinden yola cıkarak yenibir derin su takımının resminide ekliyorum ayrıntıları daha sonraki mesajlarımda devam ederim ayrıca isak kardeşimede selam ederim.[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]URL=http://imageshack.us][/url][Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....][Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-11-2006, 14:04   #43
altuğ
Oltacı

altuğ kullanıcısının avatarı

Varsayılan Derin deniz dip avı

Rauf bey selamlar,konuyu ilgi ile takip ediyorum.Ellerinize sağlık.
ekteki malzemeler de belki işe yarıyabilir .
Sevgi ve saygılarımla,,,
Rastgele
Eklenmiş Resimler
Dosya Türü: jpg sw-ym1027.jpg (10,5 KB, 183 Görüntülenme)
Dosya Türü: jpg sw-ym1028.jpg (9,0 KB, 160 Görüntülenme)
Dosya Türü: jpg sw-ym1026.jpg (8,4 KB, 160 Görüntülenme)
Dosya Türü: jpg bhdeepdrop.jpg (23,5 KB, 153 Görüntülenme)
Dosya Türü: jpg bhdeepdrop2.jpg (21,3 KB, 151 Görüntülenme)
Eski 15-11-2006, 09:28   #44
katiti
Kaptan

katiti kullanıcısının avatarı

Fırdöndüler harika gerçekten. Özellikle birinci ile üçüncüye bayıldım...

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-11-2006, 11:57   #45
mozdil
Tayfa

mozdil kullanıcısının avatarı

Alıntı:
katiti tafarından gönderildi
Fırdöndüler harika gerçekten. Özellikle birinci ile üçüncüye bayıldım...
İşin acı tarafı Remixon'nun bu fırdöndülerini İstanbul'da sadece bir yer satıyor. Benim konumum itibarıyla yaklaşık gidiş dönüş 50 Km. Sonunda bir arkadaşımın İSTOÇ'a yolu düşünce ona getirtebildim.

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] adresinde detayları mevcut.

`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>
More flyrods are broken by doors than by fish or casting!
mozdil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-11-2006, 16:37   #46
mercan
Miço

mercan kullanıcısının avatarı

arkadaşlar uzun süredir yazamadığım için üzgünüm çıkrık resimlerini becerebildiysem ekliyorum. bu makara sistemlerinin krom ve motorlu olanları da var. kullanımı pratik ve 4.20 fiber teknede 3 kişi aynı anda avlanma imkanına sahipsiniz

mercan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-11-2006, 09:21   #47
Rauf
Guest

Varsayılan cıkrık

Alakanıza cok teşekkürler Dr.Altuğ Aysun
ve hüsnü beyler pır döndü gurupları hakikaten enteresan sanki bende ikinci defa bağzı modeli icat etmişşim ama tabi fır döndü kısmı daha kuvvetli olursa mükemmel olucak.hüsnü beyin eklediği cıkrık kanımca yakından incelemek lazım mesela kurşun düşerken yalnız makaramı dönüyor geri saraken nasıl bir makenizma var tırnaklımı motoru nasıl bir özellik te calışır gücü,elektirik sarfiyatı bunları öğrenmek lazım.her halde bir yolunu bulu kumlucaya gelirsem daha detaylı blgi sahibi olucam selam eder rastgelsin dileklerimle.[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....][Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Bu mesaj en son " 17-11-2006 " tarihinde saat 09:23 itibariyle Rauf tarafından düzenlenmiştir....
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-11-2006, 09:49   #48
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Rauf abi selamlar
Geçen pazar 80-90 metre civarında avlandık hani olurda tekrar gitme imkanım olursa avı daha verimli kılmak için şu parlak boncuklu takımlar işe yarar mı? yoksa o derinlikte ışık yeterli düzeyde var mıdır?

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-11-2006, 01:31   #49
Rauf
Guest

İmBat
ADMİN
Taygun kardeşim benim mesajdaki eklediğim resim yeşil olanı fosfolu boncuk onu derin su icin yaptımıştım ama daha denemedim onun daha ufak fosforlu boncuklusunu 40-50 metrelerde denedim iyi sonuc verdi daha evvel derin suda hic işık veya fosfor kullanmamıştım erol bey ile konuşurken bu ışık işini işlemiştik o tavsiye etmişti bu fosforlu boncuklar bağzı balıkcı malzemesi satan yerlerde var tek kusuru biraz yumuşak onun icin köstek ana bedenini biraz kalın yapın 0.45-0.50 iki veya üc sarımlı düğüm atın boncuk başlarına iğne bedenleri ince olabilir 0.30-0.35 gibi.takıldığınız bir durum olursa haberim olsun rast gele.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-12-2006, 00:49   #50
levrek
Kurucu Üye

levrek kullanıcısının avatarı

Merhaba arkadaşlar,ha bugün ha yarın derken şu yerli elektrikli çıkrığı tamamlamak neredeyse iki ayımı aldı,aslında iki günlük işti.Neyse fotoğrafları az önce ve Krom malzemenin flaş altında parlayacağından dolayı flaşsız çekmek zorunda kaldım.Bu yüzden renkler canlı çıkmadı tabi.Şimdi gelelim ne yaptığımıza...

1 ve 2 nolu fotoğraflarda sırtı çekmek için her türlü tekneye montajı mümkün olan kamış tutucusunu görüyorsunuz.Krom kaideyi teknenin küpeştesine geçirip arkasındaki iki kelebek vidayı çevirerek sıkıştırıyorsunuz.Kamışı da piyasada hazır satılan bu aparata taktığınızda olay bitmiştir,artık kamışı illaki saatlerce elinizde tutmaktan kurtulmuş oluyorsunuz.Kamış tutucusu iki parçadan oluşuyor,birisi kamışın yuvalanması için sökülüp takılabilen parçadan diğeri ise krom kaideye dört vida ile sabitlemiş olan ayak yuvasından.

3-4 ve 5 nolu fotoğraflarda ise malüm yerli imalatımız olan elektrikli çıkrığımız.Kromdan yapılmış olan kaideye;
1) bir adet arabalarda kullanılan yan camları aşağı-yukarıya doğru çalıştıran 12 voltluk DC motor,
2)bir adet hazır çıkrık,
3)iki adet derlin malzemeden yapılmış dişli,
4)bir adet kamış için krom boru tutucu,
5)bir adet çıkrığı kaideye yataklaması için krom mil ve derlinden bir adet yüzük, (6.fotoğraf)
6)birer adet çıkrığı boruya ve açma-kapama düğmesini yerleştirmek için krom lama parçaları
7)Montaj için somun ve civatalar kullanılmıştır.

Elimde hazır olan bu kamış tutucunu multi fonksiyel çevirme fikri ile her iki kaideyi merkezlerden 3 şer delik açarak bunları üst üste bindirip vidalayınca birleştirme işlemi tamamlanmış oldu.Sadece 3 vidanın sökülüp takılması ile ister sırtı ister dip avlanması için bir aparatım oldu.(5-6 ve 7 ci fotoğraflar)
En önemlisi de taşınabilir ve fazla yer kaplamamamış olmasıydı.Ağırlıklarını tarttığımda,kamış tutucusunun ağırlığı 1.200 gr,Çıkrık aparatınınkisi ise 2.300 gr.çekti,yani toplamda 3,5 Kg. gelen bu multi aparatı, küçük bir alet çantasına yerleştirerek kolay taşıbilir bir hale gelmesi de ayrı güzellik oldu.
Motoru çalışmak için piyasada satılan 12 voltluk PC güç kaynakları akülerinden faydalanabilirsiniz.Daha önce de yazmış olduğum gibi piyasada düşük amper (1 amp.)çekmesine karşın ağır yük kaldırma kapasitesine (testimde 9 Kg.olan kaldırma ağırlığına hiç zorlanmadı)sahip olan sadece yan cam ve silgeç motorları mevcuttur.(bir önceki downriggerde kullandığım silgeç motorun kaldırma güçü 4,5 Kg.idi)
Hareketi çıkrığa ileten 1 re 3 dişli sisteminden dolayı, çıkrığın hızıda oldukça iyi çıktı.Boş ağırlıkta 2.7 metre ye tekabül eden Çıkrığın bir turunu tam 1.1 sn de sarmayı başardı.Başka bir deyişle 100 metreyi 40.7 saniyede sardı.Dolu ağırlıkta bu rakamın değişmeyeceğini düşünüyorum,aksi durumu çıkrığın mantığına uymaz zaten.
Ağırlığı dibe indirme veya kalama verme gibi işlemlerin tamamı, çıkrığın özelliklerinden faydalanarak sağlanmaktadır.Sadece çekme işlemi motor ile gerçekleşmektedir. Bu arada alt montaj kaidesinin dışa bakan yanağının uzun olmasının nedeni ise, hem küpeşteyi daha rahat kavraması hemde karşı direnç oluşturması içindir.
Extra olarak aparatı sırtı olayında da kullanabiliriz diye düşünüyorum,yani balık yakalandığında otomatik olarak tekneye kadar çekebilir,üstelik dilediğiniz kalama ayarında.Gece vakti aklıma ilk gelen bunlar oldu,sevgilerimle
Eklenmiş Resimler
Dosya Türü: jpg Shakespeare Çıkrık.jpg (199,2 KB, 233 Görüntülenme)

Erol ERDOĞAN 1966

Hepimiz birer gölgeyiz aslında…
Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz…
Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır)
levrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları