|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | ||
Guest
|
![]() Zeytinyağına evet derimde one limon abicim ya merte katılıyorum salatamı yiyoruz balık kardeşim bu tadını alacaksın kokusu gelecek burnuna ağzının içinde şöyle yutmadan bir kere gezdireksinki tadı bir anda gitmesin yanınada yapıştırdınmı sarızeybekten 1 duble rakıyı offffff offfffff.....
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Güven ayıptır akşam akşam yaptığın, bizdeki de nefis bir yerde kardeşim
![]()
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Balığa limon sıkacağına çöpe at daha iyi olur.Benden bukadar.
![]() |
![]() |
#4 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guest
|
![]() Bütün dişlerimi berbat etmiş olsa da limondan vazgeçemedim, balığa limon sıkmazsam , eksik olur, hemde bolca
![]() |
||
![]() |
![]() |
#6 | ||
Guest
|
![]() 300 gr'lık çupra dahi olsa illa pişirirken nar gibi olması için,kuyruk kısımından başlayarak baş tarafa doğru; bel kemiği bir tarafda olacak şekilde fleto açarım.Kalın bir balığa ne kadar bıçakla çentik-çizik atsan dahi '' bana göre içi hafif sulu kalıyor.''Onun için iri balıkta mutlaka üşenmeyim fleto açıyorum.Balık tavada nar gibi kızarırken, küçük bir kaba 2-3 kaşık kadar zeytinyağı döküp üzerine 1 limon sıkıyorum.Çok azıcıkta tuz ve evde var ise kekik katıyorum.Bu karışımı iyice köpürene kadar karıştırdıktan sonra, tavadan nar gibi kızarıp çıkan çupranın üstüne daha önceden hazırladığımız bu karışımı küçük fırça yardımı ile temas ettiriyorum.(Hani evlerde yapılan börekleri fırına koymadan üstüne hanımlar bu fırça ile yumurta filan sürerler.) Bana göre yeme de yanında yat gibi bir şey oluyor.(Kahretsin anlatırken bile ağzımın suyu aktı.)
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
#7 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
#8 | |||||
Tayfa ![]()
|
![]() ben çipraya limon sıkarım süper olur
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 | ||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() afiyet şeker olsun emre kardeş.
![]()
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() gemlikli balık hastası abilerimiz ölü (agırlaşmış)balıga limon sıkılır derler? bide bük balık tavaya yakışır derler bencede cok dogru?
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Haydi balığa | ADNAN | Organizasyonlar | 19 | 05-02-2009 16:43 |
su yoksa balık da yok.. | pene | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 8 | 28-08-2007 10:06 |
Balıklara Nasıl Yaklaşırız ? YOKSA.....? | Onur GÜNER | ZIPKINLA SUALTI AVI | 7 | 28-06-2007 17:45 |
Şans ve uğur mu yoksa gerçek mi ??? | ykmk | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 20 | 09-07-2006 08:54 |
Balığa Gidecektik!.. | mustfer | ANILAR | 1 | 27-03-2006 04:19 |