Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > Balık Yemekleri

Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim...

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 07-12-2006, 16:19   #1
Güven ÖZYELDAN
Guest

Zeytinyağına evet derimde one limon abicim ya merte katılıyorum salatamı yiyoruz balık kardeşim bu tadını alacaksın kokusu gelecek burnuna ağzının içinde şöyle yutmadan bir kere gezdireksinki tadı bir anda gitmesin yanınada yapıştırdınmı sarızeybekten 1 duble rakıyı offffff offfffff..... ağzımın suyu aktı valla...afiyet olsun...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 07-12-2006, 17:27   #2
katiti
Kaptan

katiti kullanıcısının avatarı

Güven ayıptır akşam akşam yaptığın, bizdeki de nefis bir yerde kardeşim ...

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-12-2006, 18:09   #3
turna
Kaptan

turna kullanıcısının avatarı

Balığa limon sıkacağına çöpe at daha iyi olur.Benden bukadar.

turna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-12-2006, 18:27   #4
igmsva
Kaptan

igmsva kullanıcısının avatarı

Alıntı:
turna tafarından gönderildi
Balığa limon sıkacağına çöpe at daha iyi olur.Benden bukadar.
canım abim noktayı koymuşsun daha ne denir.

ilker GÜMÜŞOVA
İZMİR 1966
A Rh(+) pozitif
igmsva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-12-2006, 18:33   #5
gokseldbuga
Guest

Bütün dişlerimi berbat etmiş olsa da limondan vazgeçemedim, balığa limon sıkmazsam , eksik olur, hemde bolca
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-12-2006, 19:31   #6
Uzm.Dr.Rastgele
Guest

Varsayılan Ben balığa limon sıkarım....

300 gr'lık çupra dahi olsa illa pişirirken nar gibi olması için,kuyruk kısımından başlayarak baş tarafa doğru; bel kemiği bir tarafda olacak şekilde fleto açarım.Kalın bir balığa ne kadar bıçakla çentik-çizik atsan dahi '' bana göre içi hafif sulu kalıyor.''Onun için iri balıkta mutlaka üşenmeyim fleto açıyorum.Balık tavada nar gibi kızarırken, küçük bir kaba 2-3 kaşık kadar zeytinyağı döküp üzerine 1 limon sıkıyorum.Çok azıcıkta tuz ve evde var ise kekik katıyorum.Bu karışımı iyice köpürene kadar karıştırdıktan sonra, tavadan nar gibi kızarıp çıkan çupranın üstüne daha önceden hazırladığımız bu karışımı küçük fırça yardımı ile temas ettiriyorum.(Hani evlerde yapılan börekleri fırına koymadan üstüne hanımlar bu fırça ile yumurta filan sürerler.) Bana göre yeme de yanında yat gibi bir şey oluyor.(Kahretsin anlatırken bile ağzımın suyu aktı.)
Yani ben limonsuz yapamam.Hanım ise balık yerken asla limon kullanmaz.Nedeni ise balığın tadını alamıyormuş.Ne demişler herkezin damak zevki ayrı ayrıymış......
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-12-2006, 11:30   #7
Rauf
Guest

Alıntı:
Uzm.Dr.Rastgele tafarından gönderildi
300 gr'lık çupra dahi olsa illa pişirirken nar gibi olması için,kuyruk kısımından başlayarak baş tarafa doğru; bel kemiği bir tarafda olacak şekilde fleto açarım.Kalın bir balığa ne kadar bıçakla çentik-çizik atsan dahi '' bana göre içi hafif sulu kalıyor.''Onun için iri balıkta mutlaka üşenmeyim fleto açıyorum.Balık tavada nar gibi kızarırken, küçük bir kaba 2-3 kaşık kadar zeytinyağı döküp üzerine 1 limon sıkıyorum.Çok azıcıkta tuz ve evde var ise kekik katıyorum.Bu karışımı iyice köpürene kadar karıştırdıktan sonra, tavadan nar gibi kızarıp çıkan çupranın üstüne daha önceden hazırladığımız bu karışımı küçük fırça yardımı ile temas ettiriyorum.(Hani evlerde yapılan börekleri fırına koymadan üstüne hanımlar bu fırça ile yumurta filan sürerler.) Bana göre yeme de yanında yat gibi bir şey oluyor.(Kahretsin anlatırken bile ağzımın suyu aktı.)
Yani ben limonsuz yapamam.Hanım ise balık yerken asla limon kullanmaz.Nedeni ise balığın tadını alamıyormuş.Ne demişler herkezin damak zevki ayrı ayrıymış......
--yaa ishak kardeşim öyle bi tarif etmişsinki yani balık tutmasak varya bir tarafımız şişti gitti yani yarın sabah erkenden balığa cıkıp kısmetimize düşen olursa bu dediklerini yapmassam eğer.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-06-2008, 16:23   #8
emre97
Tayfa

emre97 kullanıcısının avatarı

ben çipraya limon sıkarım süper olur
emre97 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-06-2008, 18:06   #9
xnode
FCR/SGR

xnode kullanıcısının avatarı

Alıntı:
emre97 tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
ben çipraya limon sıkarım süper olur
afiyet şeker olsun emre kardeş.

Lütfen avcılık, balıkçılık ve su ürünleri ile ilgili genel sorularınızı özel mesaj ile sormayınız. Herkesin yararlanabilmesi için konular içinde soru yöneltiniz...

Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan

Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

xnode Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-09-2008, 09:34   #10
ketensi
Oltacı

gemlikli balık hastası abilerimiz ölü (agırlaşmış)balıga limon sıkılır derler? bide bük balık tavaya yakışır derler bencede cok dogru?
ketensi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları