Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > Balık Yemekleri

Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim...




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 07-12-2006, 18:33   #1
gokseldbuga
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan

Bütün dişlerimi berbat etmiş olsa da limondan vazgeçemedim, balığa limon sıkmazsam , eksik olur, hemde bolca
  Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 07-12-2006, 19:31   #2
Uzm.Dr.Rastgele
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan Ben balığa limon sıkarım....

300 gr'lık çupra dahi olsa illa pişirirken nar gibi olması için,kuyruk kısımından başlayarak baş tarafa doğru; bel kemiği bir tarafda olacak şekilde fleto açarım.Kalın bir balığa ne kadar bıçakla çentik-çizik atsan dahi '' bana göre içi hafif sulu kalıyor.''Onun için iri balıkta mutlaka üşenmeyim fleto açıyorum.Balık tavada nar gibi kızarırken, küçük bir kaba 2-3 kaşık kadar zeytinyağı döküp üzerine 1 limon sıkıyorum.Çok azıcıkta tuz ve evde var ise kekik katıyorum.Bu karışımı iyice köpürene kadar karıştırdıktan sonra, tavadan nar gibi kızarıp çıkan çupranın üstüne daha önceden hazırladığımız bu karışımı küçük fırça yardımı ile temas ettiriyorum.(Hani evlerde yapılan börekleri fırına koymadan üstüne hanımlar bu fırça ile yumurta filan sürerler.) Bana göre yeme de yanında yat gibi bir şey oluyor.(Kahretsin anlatırken bile ağzımın suyu aktı.)
Yani ben limonsuz yapamam.Hanım ise balık yerken asla limon kullanmaz.Nedeni ise balığın tadını alamıyormuş.Ne demişler herkezin damak zevki ayrı ayrıymış......
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-12-2006, 11:30   #3
Rauf
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan

Alıntı:
Uzm.Dr.Rastgele tafarından gönderildi
300 gr'lık çupra dahi olsa illa pişirirken nar gibi olması için,kuyruk kısımından başlayarak baş tarafa doğru; bel kemiği bir tarafda olacak şekilde fleto açarım.Kalın bir balığa ne kadar bıçakla çentik-çizik atsan dahi '' bana göre içi hafif sulu kalıyor.''Onun için iri balıkta mutlaka üşenmeyim fleto açıyorum.Balık tavada nar gibi kızarırken, küçük bir kaba 2-3 kaşık kadar zeytinyağı döküp üzerine 1 limon sıkıyorum.Çok azıcıkta tuz ve evde var ise kekik katıyorum.Bu karışımı iyice köpürene kadar karıştırdıktan sonra, tavadan nar gibi kızarıp çıkan çupranın üstüne daha önceden hazırladığımız bu karışımı küçük fırça yardımı ile temas ettiriyorum.(Hani evlerde yapılan börekleri fırına koymadan üstüne hanımlar bu fırça ile yumurta filan sürerler.) Bana göre yeme de yanında yat gibi bir şey oluyor.(Kahretsin anlatırken bile ağzımın suyu aktı.)
Yani ben limonsuz yapamam.Hanım ise balık yerken asla limon kullanmaz.Nedeni ise balığın tadını alamıyormuş.Ne demişler herkezin damak zevki ayrı ayrıymış......
--yaa ishak kardeşim öyle bi tarif etmişsinki yani balık tutmasak varya bir tarafımız şişti gitti yani yarın sabah erkenden balığa cıkıp kısmetimize düşen olursa bu dediklerini yapmassam eğer.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Haydi balığa ADNAN Organizasyonlar 19 05-02-2009 16:43
su yoksa balık da yok.. pene TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 8 28-08-2007 10:06
Balıklara Nasıl Yaklaşırız ? YOKSA.....? Onur GÜNER ZIPKINLA SUALTI AVI 7 28-06-2007 17:45
Şans ve uğur mu yoksa gerçek mi ??? ykmk TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 20 09-07-2006 08:54
Balığa Gidecektik!.. mustfer ANILAR 1 27-03-2006 04:19


Saat 08:31.