Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > Balık Yemekleri

Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim...




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 09-12-2006, 08:54   #1
Rauf
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan

Alıntı:
aganta borina borinata tafarından gönderildi
tabi yaaa...şöyle tuzlu limonlu sarmısaklı maydanozlu...turşulu soğanlı nar ekşili rokalı...şalgam, rakı... abi balık yerken bunlar olamazsa olmaz bence... eğer bunlar yoksa yumurta ekmek yerim daha iyi...

rastgelsin...
--İLKER kardeşim bende maalesef doğanın damak tadına katılıyorum zira hele alanyada iseniz buranın balıkları doğanın saydıkları olmassa tadı olmuyor (alanya) sıcak deniz balığı olduğu icin yağ oranı cok düşük inan bir kilo balık ye hic yediğin belli bile değil.oysa yarım kilo karadeniz hamsisi yesen bile of midem şişti dersin.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 09-12-2006, 13:32   #2
aserkansatı
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan

Balığa ben de limon sıkmam.(buğulamalar hariç) Tadını alamıyorum limonlu olunca.Ama sonuçta alışkanlık meselesidir.Limonlu diye çöpe de atmam yani,günah olur.Balık sonuçta...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-12-2006, 16:28   #3
kturkol
Kaptan
 
kturkol kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 29.09.06
Şehir: İzmir
Yaş: 57
Mesaj Sayısı: 530
Varsayılan

yağlı balığa limon sıkılması bence de tadını bozuyor. ama balığın eti yağsızsa şöyle halis muhlis köy zeytin yağı ile limonu karıştırıp sürmezsem ben zevk alamıyorum.

ayrıca salatasız rokasız ve de enbaşta rakısız balık düşünemiyorum.
__________________
Kıvanç TÜRKOL / İzmir / 1968
kturkol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-12-2006, 20:24   #4
balıkcı
Kaptan
 
balıkcı kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 14.11.05
Yaş: 63
Mesaj Sayısı: 1.570
Varsayılan

Benim bildiğim bayat balığa limon sıkılır,ben şahsen balığın yanına bol limonlu kıvırcık yada mağrul salatası yaparım,bol roka kırmızı turp ve her zaman elimle salataya ekmeği bana bana yerim balığı,alkol genelde almam balığın tadını bozar ortamı olursa ısrar üzerine alırım bir iki kadeh.
__________________
Selim Öner
23.01.1962
Almanya
balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-12-2006, 09:06   #5
aganta borina borinata
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan

ne diye kıvıracam yaw...ben yiğidin harman olduğu topraktanım kıvırmak önce bana yakışmaz...

ben limonu sadece balığın üzerine değil içinde et bulunan yemeklerin hiçbirinin içine sıkmam...

ama bizde balık sofrası et sofrası dedinmiydi olmazsa olmazlar var...hele balık dedinmiydi limonsuz rakısız rokasız hayatta olmaz...dediğim gibi yumurta ekmek yerim daha iyi...buraları limon portakal turunç diyarı...bu yüzden sofralarımızda bunlar her zaman mutlaka bulunur...

bu arada bayat balığada limon sıkılmaz çünkü bayat balık yenmez...yağlı balığada yağsız balığada limon sıkılmaz ama istersen yanında limon sıkıp iç...limon mangal etinne de sıkılmaz yağını dondurur...dana etinden yapılan mangala ben mangal demem illaki koç olacak...rakıya önce su sonra buz konur; hatta buz da konmaz rakı ehli keyfte içilir...daha ne diyeyim daha ne diyeyim...

rastgelsin...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-12-2006, 14:07   #6
igmsva
Kaptan
 
igmsva kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 19.11.06
Şehir: izmir
Yaş: 59
Mesaj Sayısı: 897
Varsayılan

dogan döktürmüşsün valla. tamam tamam kabul ettik ilk önce yanlış anlamışsın.
__________________

ilker GÜMÜŞOVA
İZMİR 1966
A Rh(+) pozitif
igmsva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-12-2006, 20:44   #7
katiti
Kaptan
 
katiti kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 10.11.05
Şehir: İzmir
Yaş: 47
Mesaj Sayısı: 2.176
Varsayılan

Hadi bakalım öyle olsun Doğan . Ama rakı konusunda katılmıyorum abicim, ben su da koymam, buz da . Rakının kendisi soğuk olacak, su ayrı olacak...
__________________
Mert Topoyan
İzmir - 1978

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-03-2007, 19:54   #8
aahmet
Oltacı
 
Üyelik Tarihi: 13.03.07
Yaş: 68
Mesaj Sayısı: 27
Varsayılan

arkadaşlar ne diyeyim herkesin damak tadı başka hanım balıga limon sıkılmaz der limon sıkmadan yer ben ise her balıga olmasa bile bazı balıklara sıkarım mesela barbun kefal vs herkesin damak tadına göre afiyet olsun
__________________
ahmet ersoy 1957 Kadıköy - İstanbul
aahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-03-2007, 04:51   #9
Rauf
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan

İlker arkadaşım fıkrayı beğendiğine sevindim duygularını bu şekilde dile getirmişsin sende büyüksün selamlar.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Haydi balığa ADNAN Organizasyonlar 19 05-02-2009 15:43
su yoksa balık da yok.. pene TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 8 28-08-2007 10:06
Balıklara Nasıl Yaklaşırız ? YOKSA.....? Onur GÜNER ZIPKINLA SUALTI AVI 7 28-06-2007 17:45
Şans ve uğur mu yoksa gerçek mi ??? ykmk TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 20 09-07-2006 08:54
Balığa Gidecektik!.. mustfer ANILAR 1 27-03-2006 04:19


Saat 12:04.