|
![]() |
#1 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() bir de ek olarak,yengecin büyüklüğünden başka yengecin rengi ve iğneye takılış biçimi de önemli diye düşünüyorum.yengeci iğneye takarken,iğneyi en arka bacağının hemen altından sokup,enlemesine diğer en arka bacağın üstünden,yani dış kabuğundan iğnenin ucu hafif çıkacak kadar geçiriyorum.bu şekilde hayvan daha az hırpalanmış oluyor ve daha uzun canlı kalıyor.başka şekilde bir uygulama varsa onları da öğrenmek isterim.saygılar
![]()
__________________
Ulaş Çekiç İzmir-1981 [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ..-.-...-... -.-..-.-..-.-. |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() renk olarak da muhtelif renkler,av lokasyonuna göre denenip daha uygunu test edilebilir kanımca.
__________________
Ulaş Çekiç İzmir-1981 [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ..-.-...-... -.-..-.-..-.-. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() sonradan aklıma geldi: bir de yengeçleri aldıktan ya da yakaladıktan sonra canlı tutmak için,yem satıcılarının uyguladığı taktik çok uygun.yani delikli,hava alabilen bir kap içersinde ıslak bir sünger ya da bez ile baya uzun süre yaşıyorlar.12 gün kadar kımıl kımıl kalmalarını sağlamıştım.tabi düzenli olarak serin ortamdasaklamak, nemli süngeri deniz suyuyla tazelemek ve biraz da beslemek suretiyle..
![]()
__________________
Ulaş Çekiç İzmir-1981 [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ..-.-...-... -.-..-.-..-.-. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
|
![]() Bence kaliteli balık için sabırla beklemeyi bilen/tercih eden kişilerin asla vazgeçemiyecekleri bir yemdir yengeç.Yalnız mevsiminde kullanmakta yarar vardır.Yaz aylarında küçük balıkların harami gibi ortayı sardığı dönemlerde ''En büyüğü'' baş parmak büyüklüğünü geçmeyecek kadar olan yengeçler ,bizi beklediğimiz kaliteli balığa götürecektir.Yengeç pek iş yapmaz diye düşünecek olanlar var ise,Yanılmıyorsam sitenin anılar bölümündeki '' Sadece maşşşşşşşşşşşallah diyebildim diye you tube video'' kaydını izlemelerini tavsiye ederim.O video çekimindeki her bir çupra yengeç ile avlanılmış.
Yengeç'de kişilerin muhtelif şekillerde takdıklarına şahit olmuşsunuzdur.Bence önemli olan yengecin tez ölmeyip azıcık kıpır kıpır kalabilmesi gerekir.Benim tercihim : Mustad 496/01 siyah ince iğneden yana olmuştur.Yengeçi takarken de herhangi bir arka ayağından bedene girip,çaprazı olan ön kolundan çıkıyorum.Bazı arkadaşlarım da yengeçin '' arka kısmından'' takıp.iğneyi ağzından çıkartıyorlar. |
||
![]() |
![]() |
#5 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() abi aslında iyi çipura yemi bacakları kırıp beyaz eti fazla ezmeden kullanıyoruz biz genelde barikat yani çok iğneli 300-400 bunlarda kullanıyoruz
__________________
toygar ADANA /SEYHAN 1980 kısmetiniz varsa avlarsınız rastgelsin |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() çupra avında yengeç in ayaklarını kıskaçlarını kırmakmı daha iyi sonuç veriyor normalde hayvan onu doğal haliylede avlayıp yiyor sonuçta daha evvel okumuştum gözlerini körleyip kıskaçlarını kırmakmı lazım
__________________
Cevat2. Ergin Balıkçılık İsim:Cevat Ergin Yer:İSTANBUL Yaş:41 [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Guest
|
![]() çeşitli öneriler mevcut, bacakları kopar ki kuma gömmesin kendini, gözlerini kör et ki kaçmasın vs vs, , nereye kaçacak beden belli,peşindeki belli, çipura,
|
||
![]() |
![]() |
#8 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() yok abi sadece bacakların içindeki eti kullanıyorum ben beyaz eti
__________________
toygar ADANA /SEYHAN 1980 kısmetiniz varsa avlarsınız rastgelsin |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Yengeç yakalanması... | ykmk | Yengeç | 38 | 23-11-2012 15:46 |
Böcek, istakoz ve mavi yengeç avcılığına ait yasaklar Madde:28 | MAVİ FENER | Resmi Avcılık Duyuruları | 1 | 20-02-2010 18:42 |
mavi yengeç | seçkin | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 21 | 26-08-2008 23:44 |