![]() |
#11 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() sonradan aklıma geldi: bir de yengeçleri aldıktan ya da yakaladıktan sonra canlı tutmak için,yem satıcılarının uyguladığı taktik çok uygun.yani delikli,hava alabilen bir kap içersinde ıslak bir sünger ya da bez ile baya uzun süre yaşıyorlar.12 gün kadar kımıl kımıl kalmalarını sağlamıştım.tabi düzenli olarak serin ortamdasaklamak, nemli süngeri deniz suyuyla tazelemek ve biraz da beslemek suretiyle..
![]()
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#12 | ||
Guest
|
![]() Bence kaliteli balık için sabırla beklemeyi bilen/tercih eden kişilerin asla vazgeçemiyecekleri bir yemdir yengeç.Yalnız mevsiminde kullanmakta yarar vardır.Yaz aylarında küçük balıkların harami gibi ortayı sardığı dönemlerde ''En büyüğü'' baş parmak büyüklüğünü geçmeyecek kadar olan yengeçler ,bizi beklediğimiz kaliteli balığa götürecektir.Yengeç pek iş yapmaz diye düşünecek olanlar var ise,Yanılmıyorsam sitenin anılar bölümündeki '' Sadece maşşşşşşşşşşşallah diyebildim diye you tube video'' kaydını izlemelerini tavsiye ederim.O video çekimindeki her bir çupra yengeç ile avlanılmış.
Yengeç'de kişilerin muhtelif şekillerde takdıklarına şahit olmuşsunuzdur.Bence önemli olan yengecin tez ölmeyip azıcık kıpır kıpır kalabilmesi gerekir.Benim tercihim : Mustad 496/01 siyah ince iğneden yana olmuştur.Yengeçi takarken de herhangi bir arka ayağından bedene girip,çaprazı olan ön kolundan çıkıyorum.Bazı arkadaşlarım da yengeçin '' arka kısmından'' takıp.iğneyi ağzından çıkartıyorlar. |
||
![]() |
![]() |
#13 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() abi aslında iyi çipura yemi bacakları kırıp beyaz eti fazla ezmeden kullanıyoruz biz genelde barikat yani çok iğneli 300-400 bunlarda kullanıyoruz
![]() |
![]() |
#14 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() çupra avında yengeç in ayaklarını kıskaçlarını kırmakmı daha iyi sonuç veriyor normalde hayvan onu doğal haliylede avlayıp yiyor sonuçta daha evvel okumuştum gözlerini körleyip kıskaçlarını kırmakmı lazım
![]() |
![]() |
#15 | ||
Guest
|
![]() çeşitli öneriler mevcut, bacakları kopar ki kuma gömmesin kendini, gözlerini kör et ki kaçmasın vs vs, , nereye kaçacak beden belli,peşindeki belli, çipura,
|
||
![]() |
![]() |
#16 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() yok abi sadece bacakların içindeki eti kullanıyorum ben beyaz eti
![]() |
![]() |
#17 | |||
Çımacı ![]()
|
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#19 | |||||
Miço ![]()
|
![]() Şu yengeçle avlanma olayını çok merak ettim. Yazın ilk işim yengeç yakalayıp iğnenin ucuna takmak olacak, hadi hayırlısı.
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Yengeç yakalanması... | ykmk | Yengeç | 38 | 23-11-2012 15:46 |
Böcek, istakoz ve mavi yengeç avcılığına ait yasaklar Madde:28 | MAVİ FENER | Resmi Avcılık Duyuruları | 1 | 20-02-2010 18:42 |
mavi yengeç | seçkin | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 21 | 26-08-2008 23:44 |