Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI (TEKNEDEN) > Sırtı-Seğirtme




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 19-12-2006, 16:39   #71
mercan
Miço
 
mercan kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 02.10.06
Mesaj Sayısı: 110
Varsayılan

Erol bey mükemmel bir av olmuş. bu boy sinariti nasıl pişirmeli.
__________________
Hüsnü Demirel
kumluca/antalya
yaş 34
mercan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 19-12-2006, 16:48   #72
gokseldbuga
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan

Hüsnücüm sen yakala ben pişirir resmini koyarım buraya
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-12-2006, 19:40   #73
katiti
Kaptan
 
katiti kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 10.11.05
Şehir: İzmir
Yaş: 47
Mesaj Sayısı: 2.176
Varsayılan

Alıntı:
mercan tafarından gönderildi
Erol bey mükemmel bir av olmuş. bu boy sinariti nasıl pişirmeli.
Benim tercihim tuzda yapmak olurdu ...
__________________
Mert Topoyan
İzmir - 1978

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-12-2006, 19:49   #74
Taygun KOCABIYIK
ADMİN
 
Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 28.08.05
Şehir: İzmir
Yaş: 37
Mesaj Sayısı: 5.838
Varsayılan

mert abi ufak kaçar bunlar tuz için sanki
fleto çıkarıp mangalda yapardım ben olsam
__________________
Taygun KOCABIYIK
13/07/1988
İZMİR

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-12-2006, 21:06   #75
igmsva
Kaptan
 
igmsva kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 19.11.06
Şehir: izmir
Yaş: 59
Mesaj Sayısı: 897
Varsayılan

erol beyciğim harika görünüyorlar ki bu gördüklerimiz bide göremediklerimiz varmışki... üf ellerinize sağlık.
__________________

ilker GÜMÜŞOVA
İZMİR 1966
A Rh(+) pozitif
igmsva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-12-2006, 21:08   #76
katiti
Kaptan
 
katiti kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 10.11.05
Şehir: İzmir
Yaş: 47
Mesaj Sayısı: 2.176
Varsayılan

Alıntı:
İmBat tafarından gönderildi
mert abi ufak kaçar bunlar tuz için sanki
fleto çıkarıp mangalda yapardım ben olsam
Tagocum büyük sinarit 1,8 kg civarı. Sence ufak mı kaçar? ...
__________________
Mert Topoyan
İzmir - 1978

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-12-2006, 21:09   #77
Taygun KOCABIYIK
ADMİN
 
Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 28.08.05
Şehir: İzmir
Yaş: 37
Mesaj Sayısı: 5.838
Varsayılan

valla pek ufak değil ama yani tuza bas bekle bekle insan o pişene kadar bi tarafını şişirir neyse konu fazla dağılmasın çıkrıktan sinarit tarifine geldi
__________________
Taygun KOCABIYIK
13/07/1988
İZMİR

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-12-2006, 21:23   #78
levrek
Kurucu Üye
 
levrek kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 29.10.05
Şehir: izmir-ksk.
Yaş: 59
Mesaj Sayısı: 1.878
Varsayılan

Selam arkadaşlar,
Muratcım sen yeter ki gel,tabiki bu sözüm tüm arkadaşlar için de geçerlidir.Hiç bir şey avlayamzsak bile toplanıp kıyıda sucuk ekmek yeriz,zaten yakınlarda böyle bir organizasyon yaparız gibime geliyor.
Hüsnü cüm, bu boy balıklarda tadı damağımda kalan iki pişirme üsülü var,birincisi sevgili Mert inde söylediği gibi,dükkanlarda kaba tuz ya da kaya tuzu olarak satılan tuz ile balığın her tarafını kapatarak 250 derece de yaklaşık 20 dakika ( tuz pembeleşinceye kadar ) bekletmektir.Burada dikkat edilecek konulardan bir tanesi,temizlenmiş olan karın bölgesi gibi yerlerin alüminyum folyo ile kapatılmasıdır,gayesi tuzun deri harici yerlerle teması kesmektir.Genelde balık ağırlığının iki katı tuz kullanılır,arzu eden karın bölgesine defne yaprağıda koyabilir.
İkincisi ise daha maceracılar içindir,pişirme yeri açık arazidir.Önce meşe odunlarından balığın dört beş katı kadar bir ateş yakılır,alevler sönmeye yakın balık bu közün içine gömülür,yine 20-30 dakikalık bir bekleyişten sonra afiyetle yenir.O ateşin başında daha neler olabileğini sizin hayal dünyanıza bırakıyorum...
__________________


Erol ERDOĞAN 1966

Hepimiz birer gölgeyiz aslında…
Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz…
Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır)
levrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-12-2006, 21:44   #79
balıkcı
Kaptan
 
balıkcı kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 14.11.05
Yaş: 63
Mesaj Sayısı: 1.570
Varsayılan

Erol tebrikler güzel bir gün geçirmişsin anlaşılan,ben balıklardan çok üsteki iki resime hayran kaldım,çok güzel bir görünümü var,tabiki bu güzel günüde güzel balıklarla süslemişsin,rastgelsin dostum.
__________________
Selim Öner
23.01.1962
Almanya
balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-12-2006, 21:49   #80
aserkansatı
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan

Erol bizim resimlere ,maceralara yorum yapmıyor ama ben gene de dayanamadım yazacağım...Tebrikler dostum...Avın zevkli geçmiş sonuçta,önemli olan da bu...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Alanyada derin su avı.(CIKRIK ile) Rauf FOTOĞRAFLARIMIZ 21 30-07-2007 11:34
Çikrik Ve Makİneler HALDUN YALIMLI Makara - Makinelerle İlgili Herşey 1 12-09-2006 14:01


Saat 18:07.