|
Deniz Balıkları Türkiye denizlerinde yaşayan balık türleri hakkında bilgilerin toplandığı bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() minanur nedır normalde dımı dıyer adı kara kuyruk dıye bılıyom ben
|
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() (((gxs_07
Oltacı Kayıt Tarihi: Jan 2007 Mesajlar: 1 minanur nedır normalde dımı dıyer adı kara kuyruk dıye bılıyom ben ))) oltacı bahsettiğin balık melanurya yada melanur |
||
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() melanür veya Antalyadaki deyişiyle milanür öyle kolay yakalanan bir balık değil..çok sinsi bir balıktır.Bir kaç tane yakalama yöntemi var .karadan yakalayabilmek için denizin biraz dalgalı ve bulanık olması lazım..Antalya yat limanında bir kaç defa izledim.. bunun için 16 lık misina en kalını 18 lik kullanıyorlar .Yem olarak Yanıç dediğimiz tatlısu karidesi ve ağırlık olarak ta ekmek
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() bu arada İzmir tarafında u balıklardan varmı bilmiyorum ama bendeki balık haritasında sadece Akdenizde görünüyor milanür ..Şunu da söyleyim 30 35 cm olanlarını gördüm..
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Ersen İzmir'de de var melanur. Oltayla avını yapmadım hiç, arada zıpkınla vurduğum oluyor. İrileri gerçekten lezzetli...
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() evet abi çok değerli balık bence çipura kadar lezzetli..
![]() |
![]() |
#7 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
bu arada yüzerek oltayı bırakma çok zahmetli değilmi... rastgelsin... |
|||
![]() |
![]() |
#8 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
demekki yöresine göre değişiyor..çok ürkek balık ...Antalyada misinayla bu şekilde tutulması çok zor..Misinayı görüyor kerata ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() milanür dedıklerın cok dogru bazen 18 lık mısıne kalın gelıyo balık almıyo ben işkeleden çok milanür yakaladım günlük 4 5 tane yakalıyoruz bazen 2 tane yakaladıgımız oluyo ama milanür yakalamak cok güzel ve cok sevklı hiç agırlık yok mısınede sadce balık ve mısıne bu yuzden milanür tutmak cok güzel bençe agırlık yerıne ekmek balıgıyorsun ılerı ettıkdan sonra ekmegın gıtmesını beklıyon ve ekmek bu arada yumusuyo ve dagıtması kolay oluyo aslında cok güzel bır sıstem ekmegı dagıttıkdan sonra ekmek cok güzel dalıyo balık ekmegı atlarken yemi goruyo ve orada onuda alıyo
![]() Bu mesaj en son " 04-01-2007 " tarihinde saat 15:16 itibariyle gxs_07 tarafından düzenlenmiştir.... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Sargos (Diplodus Sargus) | Taygun KOCABIYIK | Deniz Balıkları | 7 | 09-10-2007 20:04 |
165 İsparoz... | aserkansatı | ANILAR | 3 | 26-01-2006 07:02 |
KARAGÖZ (Diplodus vulgaris) | Taygun KOCABIYIK | Deniz Balıkları | 0 | 20-01-2006 19:39 |