Selim Bey, öncelikle geçmiş olsun diyorum,onca zahmetle hazırlamış olduğunuz anlatımlar için tekrardan teşekkür ederim.
Benim en sevdiğim av şekli,yüzey ve downrigger ile orta su seğirtmesi ya da diğer bir deyişle sırtıdır.Bugüne kadar hep hazır aldığım Wobbler leri kullandım,bunları incelediğimde de kimilerin (gaga) küreklerinin boylarının aynı olmasına rağmen genişliklerin farklı oluşuydu.Benim merak ettiğim konu,kürek diye tabir ettiğiniz bizim burada gaga olarak kullandığımız metal veya plastik malzemenin montaj şekli.
Yazınızda belirtiğiniz gibi gaganın açısına bağlı olarak derine dalma oranı değişiyor,peki gaganın genişliği acaba hareket şekillerini mi ortaya çıkarıyor?
Çünkü bazı marka olamamış,fason üretimlerden satın aldığım Wobbler ler, biçim ve gaga olarak bire bir markalılarla (Yozuri-Rapala-Shakespeare-Berkley-Manns gibi ) aynı olmasına rağmen,yüzme hareketlerinde özellikle de 3 km/saat lik bir hızda hareketlerinin bozulmasıydı.Her ne kadar bu konuyu inceledimse de teknik olarak bir açıklamasını bulamadım.Acaba bu konuda bir fikriniz var mıdır? sevilerimle
|