|
TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Dün geceden bu yana (eve henüz yeni girdim) didim/akbük bölgesinde avlandım inanın adım başı balık çiftliği var bunlar olsun ama böyle turistik yerlerde yazlık mekanlara yakın yerlerde olmamalı. Ve bu çiftlikler kıyıya o kadar yakınlar ki oltayı biraz zorlasam içine bile atabilirim yem artıklarının verdiği zararlar bir yana bazı kendini bilmez insanlar yem çuvallarınıda denize saçmıştı inanın çok üzücü bir görüntüydü Türkiye gibi bir ülkede böyle konularda malesef duyarsız kalınıyor yasa çıksada uygulamada işler yürümüyor yine olan denizlerimize oluyor anlıycağınız.
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Taygun kendini bilmez insanlar aramızda çok var,herkes rant peşinde,aslında bunların peşine çevre koruma düşmeli,bunları mülki idare amirleride biliyor ama basına aksetmediği müddetce kimsenin sesi çıkmıyor.
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
|
![]() ben balık çiftliklerine sıcak bakıyorum...ancak tecrübe edinilmiş ve saptanmış kriterlerin yasalaştırılarak uygulanması konusunda hemfikirim... denizlerde ve içsularda kurulacak çiftliklerin en azından yetiştirilebilir balıkların doğal ortamda populasyonlarını daha kolay koruyabilecekleri kanısındayım...
tabi bunun yanında içsularda profesyonel avcılığın tamamen kaldırılması taraftarıyım... akdenizin geneli kıyı yapısı, ısısı ve coğrafik duruşundan dolayı sanırım besiciler tarafından pek tercih edilmiyor...yani egeyle kıyaslandığında akdenizde besicilik neredeyse yok denecek kadar azdır(özellikle akdenizin batısında yoğunlaşır)... tabi bunun da kötü yanları var... sadece dalyanlarda doğal yetiştiricilik yapıldığından kıyı boyunca bi çok bırakma ağa ve barikat a (parakete) rastlarsınız...çok uzun ağlarla kıyıdan çevirmeler yapılır, bu da küçük büyük ayırt etmeden balıklara büyük ölçüde zarar verir... özellikle içsularda profesyonel balıkçılıkla uğraşanlar gerekli destekler verilerek avdan uzaklaştırılmalı ve yetiştiriciliğe yöneltilmeli... denizlerde de bu konuda adımlar atılmalı...ve besicilik kıyıdan uzaklaştırılmalı ve çevre açısından zararlı olabilecek hertürlü etkenden arındırılmalı... rastgelsin... |
||
![]() |
![]() |
#4 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Kurucu Üye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Sevgili arkadaşlar,yara hep aynı...Ödenekler,toplum bilinçi,vaatler,açık kapılar vs vs.Elbette sayfalar dolusu yazılabilenecek ve her yönden bir takım köklere bağlanabilecek bir konu bu.Ama kısacası, bu denizler hepimize yeter.En başta trol ve yasak avlanmalar kalkabilse balık popilasyonunda hızlı bir artış söz konusu olacaktır.Doğanın da dediği gibi profesyonel avcılık "katliam avcılığı"na dönmüş durumda.En azından ulaşabildiğimiz bir takım kişilere bu bilinçi aşılayabilirsek ne mutlu bizlere...
Erol ERDOĞAN 1966 Hepimiz birer gölgeyiz aslında… Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz… Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır) |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Balık çiftlikleri hakkında ... | mufi | Tabiatı ve Canlıları Koruma | 1 | 07-04-2008 12:12 |
TMMOB açıklaması ve de balık çiftlikleri | levrek | Resmi Avcılık Duyuruları | 7 | 30-11-2006 18:32 |