Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER

TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında...

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 27-01-2007, 20:55   #1
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Dün geceden bu yana (eve henüz yeni girdim) didim/akbük bölgesinde avlandım inanın adım başı balık çiftliği var bunlar olsun ama böyle turistik yerlerde yazlık mekanlara yakın yerlerde olmamalı. Ve bu çiftlikler kıyıya o kadar yakınlar ki oltayı biraz zorlasam içine bile atabilirim yem artıklarının verdiği zararlar bir yana bazı kendini bilmez insanlar yem çuvallarınıda denize saçmıştı inanın çok üzücü bir görüntüydü Türkiye gibi bir ülkede böyle konularda malesef duyarsız kalınıyor yasa çıksada uygulamada işler yürümüyor yine olan denizlerimize oluyor anlıycağınız.

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 28-01-2007, 20:33   #2
turna
Kaptan

turna kullanıcısının avatarı

Taygun kendini bilmez insanlar aramızda çok var,herkes rant peşinde,aslında bunların peşine çevre koruma düşmeli,bunları mülki idare amirleride biliyor ama basına aksetmediği müddetce kimsenin sesi çıkmıyor.

turna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-01-2007, 12:28   #3
aganta borina borinata
Guest

ben balık çiftliklerine sıcak bakıyorum...ancak tecrübe edinilmiş ve saptanmış kriterlerin yasalaştırılarak uygulanması konusunda hemfikirim... denizlerde ve içsularda kurulacak çiftliklerin en azından yetiştirilebilir balıkların doğal ortamda populasyonlarını daha kolay koruyabilecekleri kanısındayım...

tabi bunun yanında içsularda profesyonel avcılığın tamamen kaldırılması taraftarıyım...

akdenizin geneli kıyı yapısı, ısısı ve coğrafik duruşundan dolayı sanırım besiciler tarafından pek tercih edilmiyor...yani egeyle kıyaslandığında akdenizde besicilik neredeyse yok denecek kadar azdır(özellikle akdenizin batısında yoğunlaşır)... tabi bunun da kötü yanları var... sadece dalyanlarda doğal yetiştiricilik yapıldığından kıyı boyunca bi çok bırakma ağa ve barikat a (parakete) rastlarsınız...çok uzun ağlarla kıyıdan çevirmeler yapılır, bu da küçük büyük ayırt etmeden balıklara büyük ölçüde zarar verir...

özellikle içsularda profesyonel balıkçılıkla uğraşanlar gerekli destekler verilerek avdan uzaklaştırılmalı ve yetiştiriciliğe yöneltilmeli...

denizlerde de bu konuda adımlar atılmalı...ve besicilik kıyıdan uzaklaştırılmalı ve çevre açısından zararlı olabilecek hertürlü etkenden arındırılmalı...

rastgelsin...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-01-2007, 13:39   #4
katiti
Kaptan

katiti kullanıcısının avatarı

Alıntı:
aganta borina borinata tafarından gönderildi
ben balık çiftliklerine sıcak bakıyorum...ancak tecrübe edinilmiş ve saptanmış kriterlerin yasalaştırılarak uygulanması konusunda hemfikirim... denizlerde ve içsularda kurulacak çiftliklerin en azından yetiştirilebilir balıkların doğal ortamda populasyonlarını daha kolay koruyabilecekleri kanısındayım...
Doğan bu konuda hemfikirim, yalnız bir tek şartla: Yavru balıklar doğadan toplanmamalı, yumurta üretme çiftliklerinden temin edilmeli. Bu yöntem daha pahalı olduğunda pek çok çiftlik bunu kullanmıyor ne yazık ki...

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-01-2007, 22:48   #5
levrek
Kurucu Üye

levrek kullanıcısının avatarı

Sevgili arkadaşlar,yara hep aynı...Ödenekler,toplum bilinçi,vaatler,açık kapılar vs vs.Elbette sayfalar dolusu yazılabilenecek ve her yönden bir takım köklere bağlanabilecek bir konu bu.Ama kısacası, bu denizler hepimize yeter.En başta trol ve yasak avlanmalar kalkabilse balık popilasyonunda hızlı bir artış söz konusu olacaktır.Doğanın da dediği gibi profesyonel avcılık "katliam avcılığı"na dönmüş durumda.En azından ulaşabildiğimiz bir takım kişilere bu bilinçi aşılayabilirsek ne mutlu bizlere...

Erol ERDOĞAN 1966

Hepimiz birer gölgeyiz aslında…
Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz…
Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır)
levrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları