|
Tatlı Su Balıkları Türkiyede yaşayan tatlı su balıkları hakkında bilgilerin toplandığı bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | ||
Guest
|
![]() gürkan abi...bu bahsettiğin takım "kıbrıs" olmasın...
bu arada (ki bu konuda geçen gün haldunla biraz sohbet ettik) sirkülerde takımlarda kullanılacak iğne sayısı belirtilmiştir...buna göre çapari hariç (ki çaparinin tanımıda verilmiştir) takımlarda 6 iğneden fazla iğne kullanılamaz... bunu sanırım parakete kullanımının yasaklanmasıyla birlikte çapariden ve paraketeden ayrıştırılabilmesi için belirtmişler...bu nedenle 6 iğneden fazla iğneyle hazırlanmış olan kıbrıslar sirkülerde belirtilen sınırlamanın üzerindedir... dolayısıyla amatör balıkçılıkta yasaklar arasındadır... rastgelsin... |
||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() Dogan bahsedilen sanırım kıbrıs.. zira bende aynı olaya şahit oldum hatta tatlısuda sıcak ve durgun bir havaydı... resmen sazan balıgı kıbrıs oltasına saldırıyor..
tabii.. insaflı olmamız lazım...o ayrı konu.. |
||
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
|
![]() Gürkan'ım,senin ekmek sallaması dediğin takım ile kıbrıs dediğimiz takım aynı.Bir fırdöndüden yaklaşık olarak bir karış sonra iğneler yar alıyor.Tabi bu takımda kurşun olmuyor.Yani ,ekmek üzerine iğneler sarılmış bu takım suyun üstünde duruyor ve batmıyor.Özelikle sakin havalarda kefal için kullanılan bir takımdır.Tatlı suda da iş yapması muhtemeldir.
|
||
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
|
![]() Bu da dip kıbrıs dediğimiz takım.Ana bedene bir adet ortasında delik olan zeytin şeklinde kurşun takıyoruz ve sonra ana bedeni fırdöndüye bağlıyoruz.Takılan kurşun seyyar....
|
||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Bayat Ekmekle Yapılabilecek Yemekler - Bayat Ekmek Değerlendirmenin Önemi | Taygun KOCABIYIK | Balık Yemekleri | 4 | 20-08-2008 21:10 |