|
FOTOĞRAFLARIMIZ Her türlü balık avın fotoğraflarını yayınlayabiliceğimiz bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#51 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
selamlar.
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#52 | ||||
Miço ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#53 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
selamlar.
![]() |
![]() |
#54 | |||
Miço ![]()
|
![]() İsmail abi en yakın zamanda deniycem.elimdeki yapma yemleri size göstereyimde hangisi uygundur bi bakıver. Nede olsa engin tecrube yani
![]() ![]() ![]() fotograflar biraz kötü ama fikir veriyor sanırım
BÜTÜN RENKLER AYNI HIZLA KİRLENİYORDU, BİRİNCİLİĞİ BEYAZA VERDİLER. Erdal KESKİN İZMİR & 1970 Bu mesaj en son " 03-02-2007 " tarihinde saat 19:02 itibariyle lidaki tarafından düzenlenmiştir.... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
ben sılıkon yemlerle hıç avlanmadım. fakat babakale taraflarında arkadaşların avlandığını ve ıyı avlar aldığını duydum. orada arkadaşlar yenı taktikler geliştirerek avlanıyorlar. şöyleki: silikonun içine çok ince yuvarlak rulo haline getirdikleri kurşunu ortasında oltaya bağlı minina olduğu halde silikonun içine geçiriyorlar. misinanın uzunluğu 40-50 cm kadar oluyor ve bunu makinadan gelen ana bedene misina ekleme düğümü ile bağlayıp avlanıyorlar. misina eklenirken kesinlikle fırdöndü veya başka bir aparat kullanılmıyor. sılıkonon içindeki kurşuna isteğe göre şekil de verilebiliyor. gelelim sahte balıklara; inanırmısın elimde 100 e yakın sahte balık var. bu balık çok güzel ve iyi iş yapar diye alıyoruz fakat 1 tane bile yakalayamıyoruz. bakıyorsun ucuz bir sahte balık çok daha iyi iş yapıyor. bu sene resimlerini koyduğum balıklar güzel iş yapıyor.geçen sene aynı serinin üstü siyah altı beyaz olanı ıle güzel levrekler yakalıyorduk. fakat benim avlandığım yerde çok akıntı var ve bu balıklarla yani bu boydaki ve senin resimlerini koyduğun balıklarla avlanıyoruz. sizin avlanacağınız yer hakkında hiç fikrim yok ve yorumda bulunamam. en iyisi bunu siz tecrübelerinizle çözeceksiniz. fakat şunuda belirteyim. saroz körfezine yani akıntının olmadığı yerde ağaçtan yapılma 18 cm. uzunlugunda ve foruma resmini koyduğum küçük balıgın renk tonunda orjinal RAPALA ve gagası tamamen kesik olarak ve duruma göre ya hiç denize girmeden veya girerek avlanılıyor ve guzel balıklar alınıyor. ama herşeyin başı nasip. inşallah gönlündeki balıkları yakalarsın. selamlar...
![]() |
![]() |
#56 | |||
Miço ![]()
|
![]() Sağol İsmail abi. En yakın zamanda deniyecem.Paylaşımın için teşekkür ediyorum.
![]()
![]() |
![]() |
#57 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() İsmail bey ellerinize sağlık. maşallah boş yok. pekde güzelmiş canavarlar.
![]() |
![]() |
#58 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#59 | |||
Miço ![]()
|
![]() valla Mert kardeşim,baya oluyo,hisar avclıktan almıştım,orda birkaç boyu vardı.
hala varmı bilmiyorum.
![]() |
![]() |
#60 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
şimdi şöyle anlatmaya çalışayım...bu yemi suda aydınlık havalarda dipten oldukça ağır çekmek gerekiyor...çok hafif bi kursunu yemden 50 cm. kadar öne misinaya sıkıştırıp fırdöndüsüz kullanmak gerekiyor...geceyse bu yemlerin parlak gözlü olanları var...ay ışığında kırmızı kırmızı parlar bu gözler...bunlarıda gece kurşunsuz suyun yüzeyinden ani çırpma hareketleriyle çekmek lazım...50-60 cm kadar çek bekle bi kaç saniye sonra yine çek bekle bu sürekli yapılmalı...bu şekilde balık yakalayan bi kaç arkadaşım var...ancak bu yemleri çok istisnai durumlarda tercih ediyorlar...yani buralarda pektercih edilen bi yem değil..tabi sizin oralarda sonuç daha olumlu olabilir... erdal bey...yemlerin rekleri pek seçilmiyor ama...slikon zarganaları tavsiye edebilirim...ismail abinin tarif ettiği sekilde ya da hafif zokalı kurşunla kullanmak daha doğrudur bu yemi...tabi bu şekilde yemi uzaga atmak sorun olabilir...bi kaç boyunu aynı beden üzerine 3 adet bağlayarak kullanabilirsiniz...ayrıca gece aydınlatılmış iskelelerden iskelenin etrafında gezdirme yaparakta kullanabilirsiniz... rasygelsin... |
|||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Aliağa Bereketi | Taygun KOCABIYIK | FOTOĞRAFLARIMIZ | 27 | 28-03-2011 16:44 |
Adalar bereketi(4)lodosta .... | kaptankarabulut | Süleyman Karabulut | 26 | 20-01-2010 15:00 |
Adaların Bereketi... | kaptankarabulut | Süleyman Karabulut | 28 | 16-12-2009 16:59 |
ayaz havanın bereketi 2 | ismail çakır | FOTOĞRAFLARIMIZ | 9 | 05-01-2008 13:27 |
Bursa'da Hafta Sonu Bereketi | activist | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 20 | 15-05-2007 11:45 |