![]() |
#11 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#12 | ||
Guest
|
![]() selim abi paylaşım için teşekkürler...buna benzer bi sistemi 15-20 yıl kadar önce buradaki bi kaç balıkçıda görmüştüm...tatlı suda bizim tahta pullusu dediğimiz oltaya vuruşları çok hafif olan bi balığı avlamak için kullanıyorlardı...o zamanlar buralarda kamış kullanımı neredeyse hiç yoktu...ama benim gördüğüm kamışların hemen hemen hepsinde benzeri bişey kullanıyorlardı...aklımda kaldığına göre kırmızı renkli kuş tüyüne benzer bi malzemeydi...kamışın ucuna takıyorlardı...hatta ben ilk kamışımı aldığımda acaba neden bu kamışta bu meret yok diye hayıflanmıştım...bi kaç arkadaşın anlattıklarından sonra da böyle bi aparata ihtiyaç duymadığım için ne temin etme yoluna gittim ne de daha sonra araştırdım...
bende aşağıya el oltasıyla kıyıdan vurşları hafif olanbalıkları avlamakta kullanılan bi sistemi eklemek istedim...belki bi çok kişi bu eski yöntemi biliyordur...ama bilmeyenler için umarım faydası olur... yere bi çubuk saplanıyor...misina bi kavuçuk (mavi renkli yere)yardımıyla çubuğun üzerine tutturuluyor...misinanın boşluğu ayarlandıktan sonra misinaya yine bi kavuçuk tutturuluyor (sarı renkli yere) balık oltaya vurduğunda sarı renkli yerdeki malzeme aşağı yukarı hareket eder...sistem budur...ama kavuçuk olmazda başka bi malzeme kullanırsınız...nasıl isterseniz...ör: ben ağaç çubuğu biçakla yarıp misinayı arasına sıkıştırırım...ön taraftaki ağırlık içinde ekmek yada çamur kullanırım...çok özen gösterilmesi gereken bi sistem değil ancak çok işe yarayan bi sistemdir... rastgelsin... Bu mesaj en son " 12-02-2007 " tarihinde saat 08:48 itibariyle aganta borina borinata tarafından düzenlenmiştir.... |
||
![]() |
![]() |
#13 | ||||
Miço ![]()
|
![]() enterasan gerçekden o zamn zile gerek kalmaz ..ama devamlı takip etmek gerekir oltanın hareketini..
![]() |
![]() |
#14 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
biz bu sistemi misinayı sağma tarzında çekerek tekrar aynı mesafeye atarak kullanıyoruz...ve genelede bu balıklar hemen vurmaya başlarlar...ve oltaya takılmış ağırlığın sayesinde bunu gayet net görürsünüz...hatta bence bu tür balıklar için en iyi ve sanırım alternatifsiz bi yöntemdir bu...daha doğrusu ben daha iyisini görmedim... rastgelsin... |
|||
![]() |
![]() |
#15 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() doğan bilgilendirmen için teşekkürler ...
![]() |
![]() |
#16 | |||
Miço ![]()
|
![]() çok güzel ya!!güzel tasarım
![]() |
![]() |
#17 | |||
Miço ![]()
|
![]() Hakketen güzel buluş.Ben bu dertten çok muzdariptim.Deniycem...
![]() |
![]() |
#18 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Arkadaşlar bu düzen şu an benim avlandığım takımın aynısı fakat bu sarı kauçuğun yerine zil takıyoruz. diğer mavi kauçuktada küçük bir zil var yani ikitane zil biri küçük diyeri büyük, amma bizim takımlarda biz çekirdek ve mısır küsbesi kullanıyoruz. bunun adınada bizim buralarda SALLAMA denir. bir nevi dip oltasıdır. Saygılarımla
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Kamış tutucu | Rauf | El Yapımı | 2 | 06-08-2012 18:58 |
kamış seçimi | bakus | Kamışlarla İlgili Herşey | 1 | 05-12-2008 01:16 |
Kamış yardım | genc balıkcı tunahan | Balik Avı İle İlgili Tüm Linkler | 2 | 06-11-2007 20:07 |
yo-zuri kamış | cevat2 | Kamışlarla İlgili Herşey | 0 | 01-04-2007 19:28 |
kamış | gokseldbuga | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 5 | 01-03-2007 14:25 |