|
Deniz Balıkları Türkiye denizlerinde yaşayan balık türleri hakkında bilgilerin toplandığı bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() (Sargocentrum rubrum) Çok sert pul yapısına sahiptir.. Genelde gündüzleri kayaların altında saklanır,ve geceleri karnını doyurmak için ortaya çıkar. Bazı yerlerde gece balığı da denir..Baragadiler de bolca çıkar..Temizlenmesi zor olduğu için pek tercih edilmez..Akdenizde çok rastlanır.. Bazen akşamları da olta attığım için yakaladığım olur ama hemen geri salarım..çok şeker bir balıktır
![]()
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
SHARK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Ersen kardeşim sağolasın ne güzel bir görüntüsü var mahlukatın ya. Daha neler vardır görmediğimiz bilmediğimiz. Akvaryum balığı gibi görüntüsü. RASTGELSİN.
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() ersen tesekkür ederiz bende hiç görmemiştim. sağolasın.
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
|
![]() NAYLON BALIĞI,ATEŞ BALIĞI,HİNDİSTAN BALIĞI
Evet bu balıklar Kızıldenizden Akdenize geçiş yapan pek çok cinsten biridir.Egenin güneyine kadar yayılmış durumdalar ve önümüzdeki 10-15 yıla kadar İzmir dolaylarında da oltalara musallat olması kaçınılmazdır... Bu mesaj en son " 17-02-2007 " tarihinde saat 17:06 itibariyle aserkansatı tarafından düzenlenmiştir.... |
||
![]() |
![]() |
#5 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Ersen abi bilgiler için teşekkürler
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Güzel bir görüntüsü var, hiç görmediğim bir tür daha önce. Teşekkürler Ersen...
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Gerçekten güzel bir görüntüsü var, paylaşım için teşekkürler..
![]() |
![]() |
#8 | ||
Guest
|
![]() eğer resimden yanlış görmediysem...
ben bu balığı 15 sene kadar önce iskenderunda gördüm...daha sonralarıda yumurtalık ve karataşta görmeye başladım...bi süre sonrada mersinde buda bu balığın yukarıda bahsedildiği gibi kızıldenizden akdenize girip, batıya doğru yol aldığını kanıtlıyor... bu balık kayalık yerde ve sığ sularda çıktı hep karşıma...iskenderun bölgesinde adını "bakırcı" olarak öğrendiğimden hep bakırcı olarak andım bu balığı...genelde hep küçük boyda denk geldi...7-8 cm. kadardı bu balıklar...akşam saatlerinde çıkıyorlardı... rastgelsin... |
||
![]() |
![]() |
#9 | |||
Miço ![]()
|
![]() Abicim ben bu balığın gözleri kırmızı olanını tutmuştum /Kaşta/ o ne balığı acaba aynı bu şekildi?
![]() |
![]() |
#10 | ||
Guest
|
![]() ben bu balığı ilk defa tatil yaptığım antalya beldibinde zıpkınla vurmuştum senesi zannedersem 1990 a raslıyordu o zaman bunun ismini bilene rastlamamıştım ismini benim cocuklar ayşe !koymuştu ne alaka ise
![]() [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] bir siteden alıntı olan bu resimde yaşam alanı görülüyor [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] buda arkadaşım ile gittiğim(onun teknesi ile)paragat avında cıkan naylon balığı büyük boy yoğurt kabı kapağı üstünde. |
||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Ateş Eden Istakoz | cumhur | Deniz Balıkları | 6 | 29-10-2011 16:03 |
Bu Ne Balığı ? =) | çeşme35 | DENİZ AVI KARADAN | 17 | 18-09-2008 03:11 |
Ateş Ağız... | Caner BALIKÇI | Akvaryum | 0 | 07-03-2008 23:39 |