Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN

DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 27-03-2007, 20:40   #1
erguller
Oltacı

Varsayılan bence yaylı mekanizma

bence en iyisi yaylı bir mekanızma yapmalı.kursunu mekanizmaya yerlestirip yayı bosaltarak egik atıs yapabiliriz.Hatta atıs mesafesi bile ayarlı yapilabilinir. ve de cok daha ucuza mal olur)
erguller Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 28-03-2007, 07:45   #2
aganta borina borinata
Guest

uzak derken bu fikirle ne kadar uzağa göndermek planlanıyor...

tatlısu balıkları için mevsiminde en fazla 50 metre olta atmanız gerekecek... yemlemeyi sapanla yapabilirsiniz...

deniz balıkları için 100 m. atıyorsanız bence bu da kafi... levrek, lüfer gibi balıklar zaten neredeyse burnumuzun ucunda... daha iri balıklar içinde baya bi gezmek gerekiyor... yani bulunduğunuz yerde yoksa başka bi yere orada yoksa başka bi yere bu böyle sürüp gider... kumandalı maket bi kayık ne kadar alanı tarayacak... bide yem o kayıkta bağlı kalırsa mazallah iyi bi balık batırır onu...

bana pek kullanılabilecek bişey gibi gelmedi doğrusu... nette balıkçılıkla ilgili sitelerin bi çoğunu gördüm... fishing torpedo diye bi alet var (sitede bi yerlere eklemiştim)...onun dışında da bi örnek yok..belki ben görmemişimdir... yabancılarda bu konuda imkanlar daha fazla...eğer iş bu torpidoya ulaşmışsa sanırım tekne işi olmamıştır... bu torpido da dünya para vallahi...

rastgelsin...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-04-2007, 20:51   #3
dummy
Oltacı

Alıntı:
erguller tafarından gönderildi
bence en iyisi yaylı bir mekanızma yapmalı.kursunu mekanizmaya yerlestirip yayı bosaltarak egik atıs yapabiliriz.Hatta atıs mesafesi bile ayarlı yapilabilinir. ve de cok daha ucuza mal olur)
Slm bahadır (Yaşını bilmediğim için isminle hitap ettim umarım pot kırmamışımdır)ben bu söylediğini zıpkın lastiği kullanarak 1.25 metre krom boru ile yapmıştım.gerçi benimki biraz farklı olarak krom boruyu boyuna 3 mm en ile 1.15m. kestırıp bir nevi sapan gibi idi kurşunu borunun içine koyup misinayı (1m tel)bu 3mm kanaldan geçirip gerilmiş zıpkın lastiği ile atıyordum sonuç beklediğimden iyi oldu rüzgara karşı 80 metrenin üzerinde atışlar oldu ancak avlakta çok vakıt kaybettirdiğinden vazgeçtim.shımano surf kamışla aynı havada 50m.cıvarı atabiliyorum yetiyor(durgun havada 100m mısına sona dayanıyor kamış ve icatla)
Eski 08-04-2007, 19:07   #4
erguller
Oltacı

Varsayılan geliştirilebilir

Selamlar Erdal abi;
bende 30 lara sırtımı dayadım artık.
bence sizin sistemle 80 m fena degil.Daha iyi de olmali.Ben uskudarda olta atiyorum.Buradaki usta balikçilar surf kamısı cok iyi kullanırlar.100m civarinda atabiliyorlar.Ben 50 -60 m civarinda geziyorum.Ama gun boyu aynı performansı gostermek zor .Cunku akıntı oldugu icin en az 140 gr atılıyor.Bu da bir sure sonra oldukca insanı yoruyor.Halbuki iyi tasarlanmıs bir sistemle cok pratik ve rahat atıslar yapılır hatta takım kopartma riski de ortadan kalkar.
Siz yaptiginiz sapanı yere sapitlediniz mi?Cok fazla sarsılıyormuydu.Resmini eklemeniz mumkun mudur?
erguller Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları