|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||||
SHARK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Duygu aramıza hoşgeldin, Kalamar klasik olarak halka halka kesilip kollarıyla birlikte, içinde çok kızgın bir yağ olan derin bir tava yada fritözün içinde 2-3 dakika pişirilerek servise hazır edilir.
Bir diğer şekilde halka halka kesilmiş pişime hazır kalamarı, 1 gece birada bekletip çok kızgın yağda da pişirebiliriz. Seçim sizin. afiyet olsun. RASTGELSİN.
__________________
DENİZE GÖNÜL VERMİŞ HERKESE SELAM HALDUN YALIMLI 1975 T.A.K. İZMİR-İZMİR-İZMİR haldunyalimli@gmail.com |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Duygu kalamar ya da mürekkep balığı benzer şekillerde pişirilebilir:
1. Tava için: Kalamarı pişirmeden en az 10-12 saat öncesinden (ben bir gün önceden koyuyorum) sos yatırıp bekletiyoruz. Sos için iki seçenek var: şeker, yemek sodası, tuz ve limon ya da bira, şeker, tuz ve limon Daha sonra un, yumurta akı, limon ve maden suyu ile yoğun bir bulamaç hazılayıp kalamarları yıkamadan bu bulamaça daldırıyoruz ve bol kızgın yağın içinde 3-4 dakika pişiriyoruz. Sonra da bu sitede kalamar seven arkadaşları davet ediyoruz ![]() 2. Izgara için Yukarıdaki bekletme işleminden sonra kalamarları ızgaranın (tercihen mangalın) üzerinde pişirip sıcak sıcak mideye indiriyoruz ![]()
__________________
Mert Topoyan İzmir - 1978 Navigare necesse est... 2 metre de derindir, 20 metre de derindir... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Taze kalamar hiçbir zaman aradığınız lezzet ve yumuşaklıkta olmaz. Mutlaka dondurucuda beklemelidir. Kalamar işi yapan lokantalar 10-20kg lık paketler halinde Eylül Ekim aylarında kalamarlarını dondururlar. Bu donmuş kalamarları günü gelince çözdürüp kullanırlar.
Canınız bu gün kalamar istediyse balıkçıdan tazesini değil, marketten donmuşunu alın. Bu donmuş kalamarı çözüldükten sonra yıkayın. (Bir paket) Bir kap içinde üstlerine 1 şişe içme sodası dökün, 1 çay kaşığı pudra şekeri, 2 çay kaşığı tuz ve yarım limon suyunu da ilave edin. Biraz ovuşturun. En az iki saat sonra kalamarları bu sıvı içinden çıkartın, yıkamadan bir gazete üzerine sıralayın, suyu süzülsün. Mısır ununa bulayarak kızartın. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Tayfa ![]()
|
![]() Mert hocam şu kalamarın ızgarasını hiç denemedim
biraz daha bilgi verseniz? mesela sert olmaz mı? denemeye değer mi yani?
__________________
Mehmet Şanlı İZMİR - 1984 Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF (Artık mezun ![]() ...Forza Çipura... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Dikili ya da Çandarlı'da nerede yem bulunur ? | Kolyoz | Yem Tipleri, Kullanma Şekilleri ve Yemleme | 5 | 30-07-2008 20:09 |
Aylar Neden 30 Yada 31 Gündür | baturhan | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 1 | 28-12-2007 12:10 |
enerji tasarrufu iicn basit ama onemli | Alparsbeğ | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 1 | 09-08-2007 11:21 |