|
DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() allah rahmet eylesin valla
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() Bilindiği üzere kaptanlık belgesi için başvurmuş ve sınava girmişdim.Sınav yapılacağı salonda toplandığımızda; daha sınav başlamadan sınav komisyonunda görevli İzmir Liman Başkanı Levent bey bir konuşma yaptı.
Ve yaptığı konuşmada , alınacak olan bu belgenin ''tekneyi kullanmıyacağı'' tekneyi esas bizim kullanacağımızı ve denizi tanımadan asla ve asla denize çıkmamamız gerektiğini anlatarak, bize başına gelen olayları örneklerle anlattı.Havayı okumayı bilmeyen veya denizin dilinden anlamayan bir kişinin,denizde yaşama şansının hiç olamayacağı hususuna dikkat çekti. Hele hele bot gibi,tek cidarlı polyester tekne gibi su taşıtlarının ''en küçük'' bir terslikte ''alabora olabilmesi'' an meselesi olacağı unutulmamalıdır. Kaybettiğimiz balıkçı dostlarımıza allahtan rahmet, sevenlerine ve aile efradına başsağlığı dilerim... |
||
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Allah rahmet eylesin.. ailelerine sabır versin...
![]() |
![]() |
#4 | |||
Tayfa ![]()
|
![]() Allah günahlarını Affetsin...allah rahmet eylesin....
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guest
|
![]() deniz hata kabul etmez ve malesef affetmez, denizle oyun olmaz,deniz fakiri sevmez gerence yusuf abinin bize bir sohbetimizde söylediği kelimelerdi işte ortada....allah rahmet eylesin...mekanları cennet olsun....
|
||
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Evet Kızlarağası hanında kahve ve çaylarımızı yudumlarken ne güzel sohbetlere dalmıştık ... Evet bu sohbetler arasında konuştuk bunları, tabi az farklı olarak ![]() denizin 40 yıl denizde dolaşmış biri olarak sizlere kısaca denizin ve denizciliğin kurallarından bahsetmiştim ![]() ![]() Evet dostlar ; denizin bazı olmazsa olmaz kuralları vardır..! 1- Deniz aceleyi sevmez ; Denize çıkarken herşeyi tam olarak hazır etmek gerekir insanların. Acele ile unutma gibi bir lüksünüz olamaz. herşeyi alacak ve gereklerin tümünü yerine getireceksiniz...Gerekli herşeyi yanınıza alacaksınız, aceleci olamayacaksınız kesinlikle... Bu konuda daha çok örnekler verebiliriz...! 2- Deniz kabadayıyı sevmez ; "ben her havada giderim" "Buna denizmi denir" ," Biz ne havalar gördük, basar giderim ben", " bize deniz sökmez " vb gibi kabadayıvari sözler denizde geçerli değildir..! Deniz ciddiye alınacak bir ortamdır, asla hafife almaya gelmez..! Denizden korkmayanın aklından zoru vardır diye düşünüyorum ![]() 3- Deniz fakiri sevmez ; Denize açılıyorsanız ; can emniyeti açısından herşeyin en iyisini kullanma zorunluğunuz vardır..! Uyduruk tekneler ,motorlar, yıpranmış şanzımanlar, şaflar, çürük ve yetersiz ipler, göstermelik çapalar, uyduruk direkler, bilgisizce yüklemeler vs vs vs gibi malzemeler ve olaylar bir araya gelince denize çıkmak resmen intihara teşebbüs etmeye benzer..! En büyük terslikler ;kötü bir havada, uyduruk malzemelerle, denize meydan okunurken ortaya çıkar veeee, Allah korusun kaçınılmaz son gerçekleşir..!!! Bu Kural çarpıcı olarak yenilere bu şekilde izah edilmiştir .. ![]() DENİZ ŞAKA KALDIRMAZ ARKADAŞLAR..! Bilmem anlatabildim mi yeterince ? Herkese sevgiler.. ![]()
![]() |
![]() |
#7 | ||
Guest
|
![]() Yusuf abi, hani yer gök deniz oldu derler ya.....İşte öyle bir lodos havada, hekim adasından Zeytinalanındaki limana gelmek için , verdiğimiz mücadeleyi yaşamış biri olarak; dediklerine aynen katılıyorum.....
Deniz, asla şakaya gelmez...... Sevgili Muavffak abimin dediği gibi aslında en güzeli '' ayakların yere basılı olması'' .............. ![]() |
||
![]() |
![]() |
#8 | |||
Miço ![]()
|
![]() allah aillerine sabır versin
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Başimiz Sağolsun... | araştırıcı | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 11 | 09-12-2007 08:31 |
Başımız sağolsun... | ishak BALLICA | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 6 | 10-06-2007 23:35 |
Hepimizin başı sağolsun.. | ishak BALLICA | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 6 | 28-05-2007 11:22 |
Tüm İzmirlilere Başınız sağolsun diyorum.. | varior | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 16 | 16-04-2007 15:49 |