|
TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Sevgili Can,
Olaya mistik bir hava getirmişsin gene... ![]() Bir de yazının genelinde hayvanların boğazlanması hakkında genel ifadeler görüyorum. Hatta sonunda namaza bile vurgu yapılmış ve olay genellenerek bunların dışında davrananlar hakkında "dalalet" içinde oldukları teşhisi de konmuştur. Aslında söylenecek fazla şey yok. Yazar öğretmenlik yapmayı seven biri anlaşılan. Dinamit dışındakiler eleştirilemez görünüyor. Bu arada yeni ad ve imza kampanyasına ben de gene muhalefet yaptım. Bakalım beğenilecek mi? ![]()
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Güzelbir konu. teşekkürler Can
Benim büyüklerden duyduğum bir söz var size aktarayım... "Balığı tuttuğunuz zaman su dolu kovanın içine atıyorsunuz eğer balık o kovanın içersindeki sudan ölür ise balığın yenmesi sakıncalı (mekruh) olur". Nedeni ise balık o kovanın içindeki suda kalan oksijenle yaşamaya çalışıyor. dakikalar geçtikçe sudaki oksijen iyicene azalıyor ve balık yavaş yavaş ölüyor buda balığın daha fazla acı çekerek ( suda boğulmasına ) neden oluyor.. Balığı kovaya attınızmı sıksık suyunu değiştirin, değiştiremiyorsanız. balığı karada ölüme bırakın ve sonra suya koyun.... Bilgisi olan varmdır?? zıpkınla balık avına dini açıdan nasıl bakılıyor. Ben şahsen ne zaman balığa gitsen ilk olta salladığımda besmeleyi eksik etmem.Annem seneler önce demişti alışkanlık oldu...
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
|
![]() Balıkçıdan aldığımız balıklarda durum nasıl acaba?Yani balıklar nasıl ölüyorlar?
|
||
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guest
|
![]() 'Peygamber efendimiz açıklıyor, (Balıkları kesmek gerekmez), hatta (Besmele çekmek de gerekmez) buyuruyor'
Bence temizlerken kanını iyice yıkarsak sorun olmaz gibi görünüyor... |
||
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Abiii, ben balığı tutabilirsem tutarım ve başına bir odunla falan sertçe vururum ölür. İki saat can çekişmesini beklemem. Dinen sakıncalı dahi olsa böyle yapıyorum. Balığın ızdırap çekmesini istemem.
İyi insan, dost bildiklerinin dost olmadığını öğrendiğinde onlara hala dostluk gösteren insandır... BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM... A.R.B. Bu mesaj en son " 11-12-2005 " tarihinde saat 18:40 itibariyle uzman tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Uzman; balıkların acı hissetme duygusu yoktur bu yaradılışlarından gelir ve sen bunu yapıyorsun çünkü sen balığa acıdığın için dir diye düşünüyorum tabi kendi kendilerine ölmeleri benim açımdan daha huzur verici ...
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Hangi balık nasıl avlanır?? | varior | Deniz Balıkları | 37 | 06-03-2012 12:50 |
Balık nasıl alınır nasıl saklanır? | Bir Dost | Balık Yemekleri | 0 | 02-12-2005 10:40 |
Hangi Balık Ne Zaman Yenir. | ilhan | Balık Yemekleri | 2 | 02-12-2005 09:28 |