|
Su Ürünleri Su ürünleriyle ilgili araştırmalar ve teknik bilgiler. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | ||
Guest
|
![]() Haldun cum benim zihniyetim ''kurulur değil''zamanında adamlar izin istemiş ve/veya yer göstermiş orası verilmiş. ben olaya bu gün bakıyorum. şu an için yerleşim yerinin olmadıgı bir yer. olarak tabir ediyorum.ve diyorumki bu gün orada köy+kasaba +otel vs yok.yani bu gün için onlar balık üretiyor vatandaş yiyiyor.
gelecekte ne olur bilemem. ama bu ülkede bir tek balık çiftlikleri yok. kıyıda köşede. ormanı kesip golf sahası yaparız izin çıkar. bir dönüm araziye 2 adet blok apartman sıgdırıp 10 kat çıkarız izin çıkar. dere/nehir kenarına fabrika yaparız izin çıkar. denize sıfır otel yaparız izin çıkar. onu yaparız /bunu yaprız izin çıkarda. allaha aşkına bir balık çiftliğimi kaldı memlekette sorun olan.. varsın alsınlar acıga ya yeriz / ya yemeyiz. balıgı yersekte kg fiatı herhalde 20 ytl den yeriz gözde ne demiş??(Tüm kıyılarımızda irili ufaklı 230 kadar çiftlik var)) varsınlar hepsini kapatsınlar..yada yola getirsinler ama denizleri temizlemek için/ denizleri ve akarsuları kirleten düzeltilmesi gereken ayrıca Türkiyede kalan kaç adet fabrika ve turizm tesisi var yada devletin ta kendi kuruluşları ...onuda merak edenler hesaplasın.. teşekkürler Bu mesaj en son " 03-05-2007 " tarihinde saat 17:03 itibariyle mufi tarafından düzenlenmiştir.... |
||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() Konuyu Gözde daha iyi bilir sormak istiyorum. Bizim ülkemizde ihracatı yapılan deniz ürünlerinin ekonomiye katkısı ne kadardır?
Bu ticarette öncü olan devletlerin kazancı ne kadardır? Bunları ithal etsek aradaki fark ne olacaktır? ( vatandaşın deniz ürünleri tüketmesi de gözönüne alınmalıdır). Bunun yanında çeşitli güvenlik prosedürlerine uymak zorunda olan fabrika ve turistik gelirlerin ekonomik getirisi ne kadardır? Karşılaştırmayalım yanlış olur diyorum ama kurtulamıyoruz. Her yanlışa göz yumacağımıza biraz sesimizi yükseltsek bu durumda olmazdık ama biz uyutuluruz. Ormanı kesip villa yapana da karşıyım karadan 10 mt ötedeki balık çiftliklerine de. Bu yazıyı yazan değerli insan kıyıdaki deniz çiftliği ile açık denizdeki çiftliğin hem ekomonik hem de zararı & yararı açısından bir karşılaştırma yapsaydı daha uygun olurdu. Zira ( fabrika + ciftlikler) 2 yanlış bir doğru yapmıyor malesef |
||
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Oltacı
|
![]() Alıntı:
kısaca su ürünleri 1milyar dolarlık girdi sağlıyor. Eğer son çıkan tebliği yürürlüğe koyarlarsa payına 10 dilim pasta düşüyorsa 1 dilimiyle yetinmek zorunda kalıcak. ++sektörde çalışan binlerce insan işsiz kalıcak bunun Türkiye ye fayda-yarar-zarar ını söylemeyim. başı japonya çekiyor onun su ürünlerinden kazancını ekonomisine bakarak anlayabilriz heralde. Japonyada kişi başına ortalama 80 kg balık ,ab ülkerinde 20 kg ,türkiyede sadece 8 kg.Bu 8 kg larımı ilerki yıllarda sadece avcılıktan sağlamamız imkansız.yetmezse Yunanistan dan ithalat yapalım sıfır gümrüksüz yarısı ab fonları destekli olsun ama bize pahalıya mal olsun böylede olabilir. Köstek olucağımıza destek olsak ülkemizede ekonomimizede insanlarımızıda faydalı olabiliriz diye düşünüyorum ama burası Türkiye bunu unutmayalım ![]()
gözde armağan 14.01.84 su ürünleri mühendisi ![]() izmir Bu mesaj en son " 04-05-2007 " tarihinde saat 10:58 itibariyle jellyfish tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
yıllardır ne yönetenler bu işe önem verdi nede yol gösterdi şimdi bu sayfalarda biz bu durumları düzeltmeye çalışalım. hadi hayırlısı |
|||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
TROL tekneleri karşı önlem | günay07 | Resmi Avcılık Duyuruları | 17 | 01-03-2008 10:31 |
Balık çiftliklerine verilen süre doluyor | erhan | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 7 | 18-05-2007 11:41 |
Kirliliğe Karşı Balık Dedektörü | rüzgar2 | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 1 | 30-12-2005 02:26 |