|
![]() |
#1 | ||
Guest
|
![]() Cumhur kardeşim sana babamın bir şiirini yazayım...O da seninle aynı duyguları paylaşıyor...
ÇOCUKLUĞUMUN İZMİR'İ bir evimiz vardı Karataş'ta pencerelerinden deniz görünür. kayıklar ,yelkenliler ,vapurlar dizilmiş rıhtıma aralarından martılar süzülür. bir evimiz vardı Karataş'ta cumbasında annem oturur. 'Burhan Cahid'in 'Ayten'ini okurdu gün boyu benim bakışlarım Türkan'ların balkonunda. belki gözlerim gözlerine takılır. bir evimiz vardı Karataş'ta yaz geceleri sahilden şarkılar duyulur; 'Suzan Yakar' derdi babam İsmet Gazinosunda okuyor. sonra efkarla rakısını yudumlar ve uzar giderdi gecelerinde İzmir'in; 'Gönlümde hazan bülbülü var' hiç unutamadım çocukluğumun İzmir'ini ne kadar çok arsamız vardı oynayacak Karataş'ta otururduk ama, bir koşu uzaktaydı çocuk adımlarımıza Bahribaba,Sarıkışla,Konak... ilk lidakiyi Karantina'da tuttum pırıl pırıl ve bereketliydi deniz bembeyaz yalıların önünde yüzerdik Göztepe'de bir girince suya çıkmak istemezdiniz. hele insanları İzmir'in,hele insanları; hepsi dost,hepsi sevecen; yüreklerinde onulmaz dertleri de olsa gülücüklerini birbirinden esirgemeyen hiç unutmadım çocukluğumun İzmir'ini gözümde tüter hala o merdivenli sokak. akasyalara takılan allı morlu uçurtmam ve beyaz bulutları Kadifekale'ye savuran imbat. Gönül telimde hüzünlü bir anıdır şimdi, yitip giden ne varsa çocukluğumun İzmir'inden Yorgun gözlerimde bir damla yaş ve titreyen dudaklarımda bir eski şarkı... 'Kalbim yine üzgün, seni andım da derinden' M.Selçuk SATI |
||
![]() |
Sponsored Links |