Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > SAĞLIK

SAĞLIK Sağlık konusunda herşey.




 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 13-12-2005, 04:42   #3
uzman
Kaptan
 
uzman kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 18.11.05
Yaş: 57
Mesaj Sayısı: 715
Varsayılan

ALINTI

BALIĞIN TAZELİĞİ

En iyi balık en taze balıktır. Denizden çıktıktan sonra 7-8 saat içinde yenilen balık taze olarak kabul edilir. Ancak derin soğutucuda şoklanarak saklanan balıklar tazeliği bozulmadan kalabilir. Şoklamadan önce balıkların hangi şekilde yenilecekse o şekle göre ayıklanıp dondurulması gerekir. Buzhane balığı dediğimiz dondurulmuş balıklar bütün olarak saklanır. Buzhane balığı satışa sunulduğu anda alınıp yenilirse taze balık niteliğinde olur. Ancak balıkçı tezgâhından kaldırılıp yeniden buzluğa konan balık, hem besin değerini kaybetmiş olur, hem de eti gevşer, tadını kaybeder. Buzhaneden gelip çözülmüş olan balık aynı gün yenilmelidir.
Taze balık diridir. Yani derisi gergin, parlak, gözleri bombeliğini korumuş balıktır. Elle dokunulunca derisi çökmez. Gözleri balık yaşıyormuş gibi pırıl pırıldır. Özellikle gözleri çökmüş, feri kaçmış balık artık yenilemiyecek duruma gelmiş bayat balıktır. Solungaçlarının rengi de balığın tazeliğini gösterirse de bu işe son yıllarda hile karıştırılmış ve solungaçlar boyanmaya başlanmıştır!
__________________
İyi insan, dost bildiklerinin dost olmadığını öğrendiğinde onlara hala dostluk gösteren insandır...

BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM...
A.R.B.
uzman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
 

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
''Midye zehirlenmesi öldürüyor'' kemalakcinar TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 5 26-11-2009 10:55


Saat 18:10.