![]() |
#3 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() ALINTI
BALIĞIN TAZELİĞİ En iyi balık en taze balıktır. Denizden çıktıktan sonra 7-8 saat içinde yenilen balık taze olarak kabul edilir. Ancak derin soğutucuda şoklanarak saklanan balıklar tazeliği bozulmadan kalabilir. Şoklamadan önce balıkların hangi şekilde yenilecekse o şekle göre ayıklanıp dondurulması gerekir. Buzhane balığı dediğimiz dondurulmuş balıklar bütün olarak saklanır. Buzhane balığı satışa sunulduğu anda alınıp yenilirse taze balık niteliğinde olur. Ancak balıkçı tezgâhından kaldırılıp yeniden buzluğa konan balık, hem besin değerini kaybetmiş olur, hem de eti gevşer, tadını kaybeder. Buzhaneden gelip çözülmüş olan balık aynı gün yenilmelidir. Taze balık diridir. Yani derisi gergin, parlak, gözleri bombeliğini korumuş balıktır. Elle dokunulunca derisi çökmez. Gözleri balık yaşıyormuş gibi pırıl pırıldır. Özellikle gözleri çökmüş, feri kaçmış balık artık yenilemiyecek duruma gelmiş bayat balıktır. Solungaçlarının rengi de balığın tazeliğini gösterirse de bu işe son yıllarda hile karıştırılmış ve solungaçlar boyanmaya başlanmıştır!
__________________
İyi insan, dost bildiklerinin dost olmadığını öğrendiğinde onlara hala dostluk gösteren insandır... BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM... A.R.B. |
||||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
''Midye zehirlenmesi öldürüyor'' | kemalakcinar | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 5 | 26-11-2009 10:55 |