Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN

DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 12-05-2007, 18:55   #1
Uzm.Dr.Rastgele
Guest

Varsayılan Sevgili Göksel ile 12 Mayıs 2007

Sevgili Göksel ile uzun bir süreden beri denk gelse de beraber balığa gitsek diye plan yaparken; nasip bu hafta sonuna imiş..... Sabah 03.00 gibi buluşup yollara düşdük.Narlıdere semtindeki yemci Zeynel'den 2 patlak mamun ve 1-2 paket boru kurdu alarak otobana kaynak olduk..... Ver elini av yapacağıız mera......Hoş sohbet ile geçen yolculuktan sonra nihayet av yapacağımız yere vardık.Takım taklavat hazırladı ve oltalar suya kavuştu derken...Nereden tam estiği belli olmayan hafif rüzgar giderek sertleşmeye başladı.... Tabi bizler morallerimizi bozmadan ha bre at çek yapmaya başladık....Sabahın bu ilk saatleri rüzgardan mıdır bilemiyorum...Pek verimli geçmedi.....Halbuki geceden çıkan balık bu ilk saatlerde yarı aydınlık-yarı karanlık ortamda saldırgan olmalıydı diye de söyleşide bulunurken ......Sevgili Göksel'im bir tane eli yüzü düzgün çupra aldı.... Her ikimiz de o '' yüce '' varlık(teşbihde hata olmasın) ile kısa bir selam sabahdan sonra,hadi devamı da gelecek kanaati ile yemleri tekrar tekrar tazeleyip yeni yeni atışlar yaptık....Ama nafile derken...Ne diyeyim, benim epeyden beri hasret olduğum ''sevgili mırmır'' benim kamışa selam vermez mi.... Hadi aldık karaya...Yine sessizlik.....Su adeta boş bir akvaryum gibi....Rüzgar ise her telden şarkı söylüyor.....Resmen deli deli esen rüzgardan aptal gibi olduk... Bir ara Göksel ile Be kardeşim bu hava bizimi bekledi böyle olmak için derken bana da bir adet çupra denk geldi.....Hadi karşılama merasimi filan derken...Sevgili Göksel'e bu arada ısrarla tekrar tekrar Dil balığı/pisi balığı vb. denk geldi....Fakat,standartların altında ve küçük olduğundan aynen denize iade edildi...Bu arada ufak ufak bir şeyler filan atıştırırken, benim kamışın faklı bir şekilde ve sertlikte selam verdiğini farkettim...Hemen kamışı elime aldığımda yine benzer hamle ile karşılaşınca; haliyle tasmaladım....Aman efendim aman efendim...Bayağı bir süredir teşvik i mesai yapamadığımız ''levrek'' ile karada tekrar karşılaşmak nasip oldu... Hem de dudağının ucunun ucundan....Tabi, biz sevinç ile onunla kucaklaşırken; az kalsın....açılmadan iade tarzında suya kaçırıyordum...
Bu arada öğle civarı olmaya başladı....Hadi dedik tebdil i mekan da fayda vardır diyerek aynı yörede ama farklı bir zemin denedik ise de; pek tat alamadığımızdan dolayı saat: 13.00 gibi dönüş yapmaya başladık....

Velhasıl, pek bereketli olmasa dahi; dost ortamında geçen zevkli bir anı olduğu kanaatindeyim....Daha bereketli ve verimli avların tüm dostlarıma denk gelmesi dileği ile rastgelsin diyorum....

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
  Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 12-05-2007, 19:22   #2
discus
Kaptan

discus kullanıcısının avatarı

hey maşallah abi çok güzel ve zevkli bir zaman geçirdiğiniz belli...allah içinize sindirsin...balıkların ve özelliklede levreğin maşallahı var abi ellerinize sağlık tebrik ederim...
discus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-05-2007, 19:42   #3
Çağatay
Miço

Çağatay kullanıcısının avatarı

Tebrikler, ikinize de, levrek de her şeye bedel olmuş. Bu haberler sevindirici, iğdeler artık iyiden iyiye çiçeğe duruyor demek ki. Bu tekneciliği bırakıp, kıyı olayına döneceğim bu gidişle, çok özendim valla.
Eski 12-05-2007, 19:58   #4
cevat2
Kaptan

cevat2 kullanıcısının avatarı

Göksel benden bu aralar zor rapor alırsınız diyordun,ishak abimle yapmışın kaçamağını,tebrikler.levrek için herkesin hayaller kurduğu bir zamanda ,tebrikler ikinizede ,neye geldi abicim bu rüyalarımın balığı?
Yer:İSTANBUL
cevat2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-05-2007, 22:17   #5
Uzm.Dr.Rastgele
Guest

Cevat kardeşim, levrek süpriz oldu.....Yaklaşık 700 gr civarı.....Yem olarakda mamun kullandık...Videoların bir kısmını Göksel çekti ....Sanırım müsait olunca youtube yükleyecektir...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-05-2007, 00:12   #6
levrek
Kurucu Üye

levrek kullanıcısının avatarı

Maşallah maşallah,görüyorum ki bu balık sevdası insanı şairde yapıyormuş,öykücüde.Üslüpe bakılırsa avdan büyük keyifler alınmış,tabi yazılanları okuyunca bizde almış olduk haliyle,teşekkürler İshak ve Göksel,daha nice avlara,sevgilerimle

Erol ERDOĞAN 1966

Hepimiz birer gölgeyiz aslında…
Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz…
Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır)
levrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-05-2007, 09:17   #7
mufi
Guest

herşey bir yana gönlünce vakit geçirdiysen o bir yana...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-05-2007, 17:37   #8
gokseldbuga
Guest

selamlar,
İshak abiyle uzun süredir planladığımız ava sonunda çıkabildik.Şansımızı Zeytinelinden deneyelim olmazsa Gerenceye geçeriz planıyla sabah denizden çıkmış kıpır kıpır mamunlarımız, 4 paket borukurduyla koyulduk yola. Giderken güneş şemsiyemiz, 1 termos çayımız, buzluğumuz kısacası her türlü malzememiz hazır sıra birkaç parça birşey çıkarıp terapimizi almakta.
Oltalarımızı salladık suya fakat muthiş bir rüzgar var ufak tıkırtılar derken uzunca bir süre sonra ilk çipura benim kamışa teşrif etti.
Bir süre sonra İshak abim güzel bir mırmır çekti, rüzgar hafiflese de durmadı zaten bir süre sonra aynı şiddetle karadan denize davam etti.
Bu arada İshak abinin uyarısı ile maratonlarıma başlamış oldum, koşa koşa kamerayı kapıyorum başlıyorum İshak abinin icraatlarını çekmeye.
Bir çipura İshak abiye teşrif ediyor. Bu arada her ne hikmetse ben de aralıklarla 4 tane dil, pisi çekiyorum ufak olduklarından aynen denize iade.
Bu arada İshak abiyi izliyorum kamışa bir asılıyor gelen güzel bir levrek, o levrek denize düşseydi İshak abi dilimden zor kurtulurdu açıkçası
Sonra 400-450 gr lık bir çipura daha İshak abiden, bunu senin şansına çektim diyerek çipurayı bana hediye ediyor.
Sıcağın bastırması ve rüzgarın da kesmemesinden daha korunaklı olan karşı kıyıya geçiyoruz, burada da ufak bir karagöz çekip denize salıyorum. Uykusuzluk ,sıcak ve yorgunluk ağır basınca saat 13:00 gibi döndük, gayet keyifli bir avdı İshak amcama teşekkür ediyorum
bu sefer fotoğraf makinası götürmediğimden youtube a videosunu ekledim, aslında dünden beri küçültmeye uğraşıyorum bu yüzden geciktim. Küçültünce de kalite düştü tabii ki kusura bakmayın
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-05-2007, 17:44   #9
gokseldbuga
Guest

Alıntı:
cevat2 tafarından gönderildi
Göksel benden bu aralar zor rapor alırsınız diyordun,ishak abimle yapmışın kaçamağını,tebrikler.levrek için herkesin hayaller kurduğu bir zamanda ,tebrikler ikinizede ,neye geldi abicim bu rüyalarımın balığı?
çok uzun süre önce planlamıştık sonunda çıkabildik. Nasibimiz neyse aldık, gayet güzel,huzurlu, bir gün geçirdik
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-05-2007, 18:01   #10
ismail çakır
Kaptan

ismail çakır kullanıcısının avatarı

gününüz güzel geçmiş. balıklar güzel. kamareman pek iyi gelmedi. acil rauf abiden ders alması lazım. ishak beyin levrege atlamasını güzel yakamışsın. ben olsaydım kamışı atar iki elimle yakalamaya çalışırdım.
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları