Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER

TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında...




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 01-06-2007, 10:10   #1
orca
Oltacı
 
Üyelik Tarihi: 02.02.07
Şehir: izmir
Mesaj Sayısı: 46
Varsayılan

Alıntı:
mufi tafarından gönderildi

bu günkü raiç le 1000 ytl kadar ceza çıkabiliyor.(toplam) gel sen bunu
5000 ytl yap/10000 ytl yap ve her gördüğüne acıma bas cezayı.. bakalım bir müddet böyle gitsin toplum ne diyecek? nasıl davranacak?
parasi ile oldumu ceza goze alinir muvaffak hocam.

su linkteki haberi bir okuyun:

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

ilginc, hos ve bence caydirici bir ceza. aslinda onemli olan cezanin uygulaniyor olmasi. ehliyetsiz araba kullanmanin cezasi var mi? var. ruhsatsiz araba kullanabiliyor musun? hayir. o zaman tekne de kullanamazsin. buna birkac yil oncesine kadar guler gecerdiniz degil mi? iste simdi ceza var. ve sadece benim cevremden ADB olmayan 5 kisi gectigimiz 2 ay icerisinde aldilar belgelerini. OTB olmayan cikmadi denize. bas cezayi, bak ne oluyor? iste bu oluyor, once zorlamayla insanlar kurallara uymaya baslayinca arkasindan bu davranis kalibi yerlesiyor.
her zaman ornek verdigimiz avrupa ulkeleri ya da amerika birlesik devletleri'ne bakalim. buralarda da eskiden kanunlara, kurallara hep uyulur muydu? elbette hayir. ama bu ulkeler, cok agir cezalarla kanunun yasak saydigi eylemleri islememeye sevkettiler insanlari. ve birsure sonra da kaliplasti bu davranis tarzi. artik insanlar kanunlara uymayi mecburiyetten dolayi yapmiyorlar. bildikeri bu zaten. arada kanunu cignemeyi goze alanlarin cezalarini gorunce de akillarina geliveriyor neden yasalara uyduklari.
bas bas bagiriyorum orgutlenelim diye. peki niye, bize dusen ne? bize dusen yasamak da yurutmek de yargilamak da degil. bize dusen, bir baski unsuru, bir bilgi kaynagi haline gelip yasamayi etkilemek, yurutmeye zorlamak ve yargilamaya destek olmak. sizin evdeki dosyalar daha cok birikebilir. ama bu dosyalari guclu ve kurumsal bir kimlik ile olusturursaniz, iste o zaman bahsettigim etkiler yaratilabilir.
__________________
T. Onur OVALI
Izmir / 1973
A(+)
orca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Yanıtla

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
yorumsuz hamurabi TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 0 21-11-2007 19:39
Yorumsuz mufi SAĞLIK 18 26-09-2007 20:18
yorumsuz mufi TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 3 03-08-2007 01:24
Yorumsuz....(AMA ÖNEMLİ) Uzm.Dr.Rastgele TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 4 18-04-2007 08:18
OLTA-Yorumsuz- dersuuzala Videolar 8 03-04-2007 08:33


Saat 21:21.