|
![]() |
#1 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Kalamar demişken geçenlerde ilk kez kalamar pişireceğim internetten sitelere bakıyorum bir sürü tarif buldum aklım karıştı bende tarifleri birleştirdim
sonuç mükemmel sizinle paylaşmak isterim Malzemeler 1kg kalamar 2 yemek kaşığı yemek sodası 1 adet limon yeterli miktarda süt ve un Hazırlanışı Öncelikle kalamarları bir veya 2 parmak kalınlığında halka halka doğradım. sonra bir derin bir tabakta uzerine 2 yemek kaşığı soda ekleyip limonu sıktım. guzelce elimle karıştırdım. kalamar iyice köpurmeye başladı. ve bu halde 1 saat dinlendirdim. sonra kalamarı süzdüm ve tamamen üzerini kaplayacak şekilde süt ilave ettim. bu şekilde gene 1 saat kadar beklettim ve sonra tekrar süzüp unladım kızgın yağda pişirmeye başladım. Sonuç mükemmel ...................... Yanlız pişirirken kesinlikle kabın üstünü kapatın yoksa facia çıkıyor ![]() tadına doyum olmuyor... Bu mesaj en son " 24-08-2007 " tarihinde saat 22:06 itibariyle oguzkurt tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Kalamar avı.. | Kamil ESEN | Kalamar-Sübye | 21 | 20-09-2011 13:59 |
kıyıdan kalamar ve sübye avı | yilmaz | DENİZ AVI KARADAN | 5 | 09-11-2010 12:50 |
Kalamar | Taygun KOCABIYIK | Videolar | 5 | 13-12-2007 00:03 |
kıyıdan kalamar avı başladı | cemeryem | DENİZ AVI KARADAN | 5 | 01-12-2007 10:23 |
Dev Kalamar | levrek | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 14 | 04-03-2007 22:15 |