Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN > AT-ÇEK




 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 24-08-2007, 22:55   #22
oguzkurt
Oltacı
 
oguzkurt kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 03.10.06
Şehir: DENİZLİ
Yaş: 45
Mesaj Sayısı: 19
Varsayılan

Alıntı:
İmBat tafarından gönderildi
Oğuz abi patlama olayı kalamarın bünyesinde barındırdığı sudan dolayı kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Süt yerine sodayla birlikte şeker ilave edip derin dondurucuda biraz bekletirsen yani donup çözülmesi gerekli patlama olayı olmuyor. Birde tecrübelerime dayanarak söylemeliyim ki sos içinde 1 gün dolapta beklediğinde daha lezzetli ve yumuşak oluyor. Bir keresinde yüklü miktarda yakalamıştım ilk gün 1-2 saat sosta bekletip kızarttım kalanları ertesi gün kızarttım arada çok fark vardı.
Ayrıca kalamara elleyemeyen sevgili Nejdet abicim senin yerine ben ellemeye razıyım yeter ki kalamarı bulalım
Evet Taygun benimde aklıma su gelmişti kızgın yağdaki patlma olayı. ama kesinlikle bahsettiğim tarifi denemenizi öneririm çok lezzetli ve yumuşak oluyor.
Birde sır vereyim hani su kalamarın içinden cıkan kıkırdaksı nesne varya onu atmayın kuyumcular o nu bir tur kalıp niyetine kullanıyorlar . bunu yeni öğrendim.
__________________
Oğuz KURT
ogzkurt@gmail.com
1979
DENİZLİ
oguzkurt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
 

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kalamar avı.. Kamil ESEN Kalamar-Sübye 21 20-09-2011 13:59
kıyıdan kalamar ve sübye avı yilmaz DENİZ AVI KARADAN 5 09-11-2010 12:50
Kalamar Taygun KOCABIYIK Videolar 5 13-12-2007 00:03
kıyıdan kalamar avı başladı cemeryem DENİZ AVI KARADAN 5 01-12-2007 10:23
Dev Kalamar levrek TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 14 04-03-2007 22:15


Saat 22:59.