Alıntı:
İmBat tafarından gönderildi
Oğuz abi patlama olayı kalamarın bünyesinde barındırdığı sudan dolayı kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Süt yerine sodayla birlikte şeker ilave edip derin dondurucuda biraz bekletirsen yani donup çözülmesi gerekli patlama olayı olmuyor. Birde tecrübelerime dayanarak söylemeliyim ki sos içinde 1 gün dolapta beklediğinde daha lezzetli ve yumuşak oluyor. Bir keresinde yüklü miktarda yakalamıştım ilk gün 1-2 saat sosta bekletip kızarttım kalanları ertesi gün kızarttım arada çok fark vardı.
Ayrıca kalamara elleyemeyen sevgili Nejdet abicim senin yerine ben ellemeye razıyım yeter ki kalamarı bulalım 
|
Evet Taygun benimde aklıma su gelmişti kızgın yağdaki patlma olayı. ama kesinlikle bahsettiğim tarifi denemenizi öneririm çok lezzetli ve yumuşak oluyor.
Birde sır vereyim hani su kalamarın içinden cıkan kıkırdaksı nesne varya onu atmayın kuyumcular o nu bir tur kalıp niyetine kullanıyorlar . bunu yeni öğrendim.