|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() En sevdiğim yemeklerden birisidir.İnşallah daha önce verilmemiştir.
HAMSI IÇLI TAVASI (SINOP) MALZEME: 1 kg.Hamsi Biraz Dereotu 750 gr.Pirinç Fistik 1 su bardagi Zeytinyagi Tarçin Maydanoz Biraz Biber 2 baş Sogan Tuz Un 1 Havuç YAPILISI: Sogan incecik kiyilarak zeytinyagi içerisinde ve bir tencerede hafif pembelestirilir. Pirinç yikanarak yagla yikanarak bulundugu tencereye konur. Içerisine tuz, biber, kus üzümü biraz kavrulduktan sonra maydanoz, dereotu, üzerine su ilave edilerek dirice pilav kivaminda pisirilir.Hamsilerin Hazirlanmasi :Hamsilerin baslari koparilip içleri temizlenir, yikanir. Tuzlandiktan sonra kilçiklari çikarilir. Hamsiler unlanarak yaglanmis tavaya sirtlari gelecek, kuyruklari tavanin kenarlarina çikacak sekilde doldurulur. Önceden hazirlanmis iç pilavi tavdaki hamsinin üzerine dökülerek geride kalan hamsilerin sirtlari üstte kalacak sekilde dösenir. Mangal üzerinde önce alti kizartilir. Sonra genisçe bir kapakla alt üst edilir. Üstü de kizardiktan sonra servis tabagina konur. Kesilerek sicak yenir. Quotation Bu mesaj en son " 23-12-2005 " tarihinde saat 23:19 itibariyle rüzgar2 tarafından düzenlenmiştir.... |
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() Emeğine sağlık,+ reput ama bunu bi gün yap da çağır bi zahmet.Yazmakla olmuyo böyle...
![]() |
||
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Sami kardeş, güzel bir tarif. Tam benlik. Olsa da yesek
![]() Sami ben mangalda pişmiş hamsiyi de çok seviyorum. Ama ne yazık ki mangalın üzerinde hamsi pişirmeyi bir türlü beceremiyorum. Hamsinin yarısı mangalda kalıyor. ![]() Saygılar....
__________________
İyi insan, dost bildiklerinin dost olmadığını öğrendiğinde onlara hala dostluk gösteren insandır... BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM... A.R.B. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guest
|
![]() Izgarayı yağla,iyice kızmadan da balıkları koyma...Yapışmaz...
![]() |
||
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Bu mesaj en son " 25-12-2005 " tarihinde saat 00:46 itibariyle rüzgar2 tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() Bu arada ızgara olayındaki bu yağlama işi bana ters abiii. Ben ızgarayı yağlamadan kuru kuru pişirmenin yolunu öğrenmek istiyorum hamsiyi ![]() Saygılar...
__________________
İyi insan, dost bildiklerinin dost olmadığını öğrendiğinde onlara hala dostluk gösteren insandır... BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM... A.R.B. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Guest
|
![]() Çokşey istiyorsun Ali Rıza...Bence henüz icat edilmemiştir kuru ızgaraya yapışmayan hamsi...
![]() |
||
![]() |
![]() |
#9 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Yani ne demek gerekir ki bilmemki..Neyse bende söyleyim kusura bakma harbi çok şey istemişsin....
![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Abiii, teknoloji giderek ilerliyor. Hem mangal üzerinde iyice kızdırılmış ızgaraya kim yağ sürmek ister ki? Ayrıca ben balıkları önce dizer, sonra da mangala koyarım. Eğer bilmiyorsanız beni boşa uğraştırmayın....
![]() ![]() ![]() Sevgiler...
__________________
İyi insan, dost bildiklerinin dost olmadığını öğrendiğinde onlara hala dostluk gösteren insandır... BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM... A.R.B. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
İşte Yemek Sunumu Bu.. | tuncayterzioglu | Balık Yemekleri | 9 | 03-10-2007 04:04 |
balık yemek ve tutmak | genc balıkcı tunahan | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 5 | 26-07-2007 21:39 |
Bazı Ülkere Ait Yemek Tarifleri | hunter2005 | Balık Yemekleri | 2 | 01-12-2005 10:16 |
Balık Yemek Bir Sanattır | Bir Dost | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 3 | 05-10-2005 20:30 |