|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Taze kalamar hiçbir zaman aradığınız lezzet ve yumuşaklıkta olmaz. Mutlaka dondurucuda beklemelidir. Kalamar işi yapan lokantalar 10-20kg lık paketler halinde Eylül Ekim aylarında kalamarlarını dondururlar. Bu donmuş kalamarları günü gelince çözdürüp kullanırlar.
Canınız bu gün kalamar istediyse balıkçıdan tazesini değil, marketten donmuşunu alın. Bu donmuş kalamarı çözüldükten sonra yıkayın. (Bir paket) Bir kap içinde üstlerine 1 şişe içme sodası dökün, 1 çay kaşığı pudra şekeri, 2 çay kaşığı tuz ve yarım limon suyunu da ilave edin. Biraz ovuşturun. En az iki saat sonra kalamarları bu sıvı içinden çıkartın, yıkamadan bir gazete üzerine sıralayın, suyu süzülsün. Mısır ununa bulayarak kızartın. |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Tayfa ![]()
|
![]() Mert hocam şu kalamarın ızgarasını hiç denemedim
biraz daha bilgi verseniz? mesela sert olmaz mı? denemeye değer mi yani?
__________________
Mehmet Şanlı İZMİR - 1984 Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF (Artık mezun ![]() ...Forza Çipura... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Dikili ya da Çandarlı'da nerede yem bulunur ? | Kolyoz | Yem Tipleri, Kullanma Şekilleri ve Yemleme | 5 | 30-07-2008 20:09 |
Aylar Neden 30 Yada 31 Gündür | baturhan | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 1 | 28-12-2007 12:10 |
enerji tasarrufu iicn basit ama onemli | Alparsbeğ | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 1 | 09-08-2007 11:21 |