Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN

DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 24-09-2007, 11:59   #1
covanny
Oltacı

Alıntı:
kordelya tafarından gönderildi
Tebrikler Fatih, daima rastgelsin.
Teşekkürler Gültekin sizede rastgelsin..
Sponsored Links
Eski 16-10-2007, 04:50   #2
Rauf
Guest

Tebrikler fatih evet arkadaşlar fatihin anlattığı bu teknik melanür icin buralarda cokca kullanılan bir av ceşitidir( yalnız bunun icin genc olmak lazımdır) zaten gencler yapar.egede şamandıra olarak ömrünü bitirmiş bizim evlerdeki ampullerdende kullanırlar aklınızda bulunsun afiyet olsun.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-09-2007, 17:12   #3
mufi
Guest

Fatih cim balıklar gayet iyi iri filan yani...şansın daim olsun.. katılımların devamı dilegi ile..
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-09-2007, 12:00   #4
covanny
Oltacı

Alıntı:
mufi tafarından gönderildi
Fatih cim balıklar gayet iyi iri filan yani...şansın daim olsun.. katılımların devamı dilegi ile..
Teşekkürler Muvaffak amca katılımcı olmaya çalışacağım.
Eski 15-10-2007, 20:06   #5
asu
Oltacı

asu kullanıcısının avatarı

Thumbs up Melanur ve Gopez Avı

Merhaba Fatih,

Melanur avı yazından bugün hayli faydalandım. Çok teşekkürler! Öncesinde suyu yemlemeyi hiç denememiştim. Misinasız kıbrıs olta ile Bodrum'da 2 saat içinde 3 melanur aldım. Ama tek başıma! Üstelik ekim ayında; hava buzzz... Suda hareketsiz beklemek işkence! Bir de dülger yakaladım bugün dip olta ve sülünes ile. İlk kez karşılaşıyorum. Balık o kadar korkunç ve çirkin ki, iğneden çıkarmaya cesaret edemedim.

Yaklaşık 2 hafta önce, Seferihisar-Sığacık açıklarında balıkçı teknesiyle açıldım ve yaklaşık 4 kilo gopez çektim. Oldukça iri ve lezzetlilerdi.Yem olarak çim çim kullandım. Gopez'in tam mevsimi... İlgilenenler için; en fazla akşamüstü 4.30-6.00 sularında ve yaklaşık 30 m. derinlikte bir suda, 15-20. kulaçlarda aralıksız çektim. Bir kez 5 iğnemin 4'ü de dolu geldi. Çim çim'li ellerimden kayıp kaçırdıklarım da cabası.

Balıkçılardan o bölgenin ve mevsimin balığını, uygun misina-iğnesini ve balığın hoşlandığı yemi ve doğru saati öğrenmek her zaman mümkün. Geriye tekneyle açılmak ve oltayı en dibe sallamak kalıyor. Yaklaşık 2 m. yukarı çekiyor ve bekliyorsunuz. Balık vurmadıkça yukarı çekerek farklı derinliklerde bekliyor, olmadı biraz daha yukarı çekerek denemeye devam ediyorsunuz. Sonunda mutlaka sürünün dolaştığı derinliği tespit ediyor ve oltanın gerisini sarıp sürekli aynı boyu sallıyorsunuz. Gelsin balıklar... Yem yetişmiyor vallahi! Rastgele...
Eski 16-10-2007, 16:06   #6
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Alıntı:
asu tafarından gönderildi
Merhaba Fatih,

Melanur avı yazından bugün hayli faydalandım. Çok teşekkürler! Öncesinde suyu yemlemeyi hiç denememiştim. Misinasız kıbrıs olta ile Bodrum'da 2 saat içinde 3 melanur aldım. Ama tek başıma! Üstelik ekim ayında; hava buzzz... Suda hareketsiz beklemek işkence! Bir de dülger yakaladım bugün dip olta ve sülünes ile. İlk kez karşılaşıyorum. Balık o kadar korkunç ve çirkin ki, iğneden çıkarmaya cesaret edemedim.

Yaklaşık 2 hafta önce, Seferihisar-Sığacık açıklarında balıkçı teknesiyle açıldım ve yaklaşık 4 kilo gopez çektim. Oldukça iri ve lezzetlilerdi.Yem olarak çim çim kullandım. Gopez'in tam mevsimi... İlgilenenler için; en fazla akşamüstü 4.30-6.00 sularında ve yaklaşık 30 m. derinlikte bir suda, 15-20. kulaçlarda aralıksız çektim. Bir kez 5 iğnemin 4'ü de dolu geldi. Çim çim'li ellerimden kayıp kaçırdıklarım da cabası.

Balıkçılardan o bölgenin ve mevsimin balığını, uygun misina-iğnesini ve balığın hoşlandığı yemi ve doğru saati öğrenmek her zaman mümkün. Geriye tekneyle açılmak ve oltayı en dibe sallamak kalıyor. Yaklaşık 2 m. yukarı çekiyor ve bekliyorsunuz. Balık vurmadıkça yukarı çekerek farklı derinliklerde bekliyor, olmadı biraz daha yukarı çekerek denemeye devam ediyorsunuz. Sonunda mutlaka sürünün dolaştığı derinliği tespit ediyor ve oltanın gerisini sarıp sürekli aynı boyu sallıyorsunuz. Gelsin balıklar... Yem yetişmiyor vallahi! Rastgele...
Hoşgeldiniz aramıza
Gopez, izmarit gibi balıkların avında sübye yada kalamarın bacaklarını yem yaparsanız 5 iğne değil 10 iğne bile baştan sona dolar

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-10-2007, 18:55   #7
asu
Oltacı

asu kullanıcısının avatarı

Varsayılan teşekkür...

Teşekkürler... Sübyeyi en kısa zamanda deneyeceğim. Sülünes'i tuzlayıp kurutuyorum, küçük balıklar tarafından kolayca parçalanmasın diye. Sülünese de aynı yöntemi uygulamalı mıyım?
Eski 16-10-2007, 07:34   #8
ender
Tayfa

ender kullanıcısının avatarı

Sn Fatih bey önce tebrikler.şansınızın devamını dilerim,sarma dediğiniz bizim buralarda kıbrıs denilen şeymi acaba resmini bulabileceğiz bir adres yada sizin koyma imkanını varsa merakımızı gideririsiniz.rastgeleyin

Ender ÇAM
1966 A Rh +
İzmir-Balçova
0 232 459 24 10
0 507 747 63 32
endercam35@gmail.com
ender.cam@windowslive.com
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Bu mesaj en son " 16-10-2007 " tarihinde saat 07:42 itibariyle ender tarafından düzenlenmiştir....
ender Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları