Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > Tanışma

Tanışma Üyelerimizle tanışıp kaynaşabileceğimiz bölüm.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 18-03-2008, 16:00   #1
SHIMANOCU
Oltacı

SHIMANOCU kullanıcısının avatarı

Sevgili Ulaş,
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, bahsettiğiniz makine Shimano'nun Avusturalya ve Amerika'da piyasaya sürdüğü bir modeldir. Avrupa piyasalarında, ve doğal olarak, Türkiye'de de piyasada yoktur. Bildiğim kadarıyla, Shimano Europe Fishing Holding B.V. (Shimano'nun Avrupa dağıtım merkezi) de kendi dağıtım envanterlerinde olmayan makineler için yedek parça servisi vermiyor. Garip ama, Shimano'nun böyle bir kuralı olduğunu bazı vesilelerle öğrenmiştim.
Ama yine de size yardımcı olur inancıyla araştırdım ve [color="Red"]http://fish.shimano.com/publish/content/fish/sac/us/en/customer_service/Reel_Schematics/collisto_schematics.-MainContent-0002-DownloadFile.tmp/04CSO100.pdf.pdf adresini ziyaret etmenizi ve istemiş olduğunuz parça numaralarına yani 2994, 802, 803, 804 numaralı parçaları not alarak, daha önceki ziyaret ettiğiniz firma'ya tekrar ricada bulunun. Yine de olumsuz cevap alırsanız, [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] sayfasına girerek, North America ikonunu tıklayarak müşteri hizmetlerinden parça numaralarını vererek yardım isteyebilirsiniz.
Eminim bir cevap vereceklerdir.
Bu arada, siz sadece 2994'ün kaybolduğunu söylüyorsunuz. Yani yalnızca kapak diyorsunuz ama, bu kapağın altında yaylı bir fren tertibatı vardır ki benim yazdığım diğer parça numaralarından oluşur. Yani muhtemelen, kapak kaybolduğuna göre, esas işlevi gören bitişik parçalar da kaybolmuş olmalı diye düşünüyorum.
Shimano'yla ve sağlıcakla kalın.
Rasim
Eski 18-03-2008, 17:42   #2
Lethe
Kaptan

Lethe kullanıcısının avatarı

İlgin ve yardımların için teşekkür ederim Rasim Bey.
Haklısın doğal olarak diğer üç parça da kayıp.Montaj resmini aramıştım fakat bulamamıştım, tekrar teşekkür ederim.Dediğin gibi yapıp, müşteri hizmetlerine bi yazı yazdım,cevap bekliyorum.Gelişme olursa paylaşırım.
İki şey daha sormak istiyorum:
-Bu kaybettiğim parçaların makinedeki işlevi nedir?Ne şekilde kullanmak gerekir?
-Benzer şekilde cırcırlı "easy mag" vs gibi ayarları olan bir yer daha var(sanırım şemadaki 1883 ve 1884 numaralı parçalar).Buradaki ayarların işlevi tam olarak nedir?
Bilgilendirebilirseniz sevinirim.
Yardımınız çok makbule geçti, çok teşekkür ederim.

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
..-.-...-... -.-..-.-..-.-.
Lethe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-03-2008, 10:24   #3
SHIMANOCU
Oltacı

Sevgili Ulaş,
Öncelikle cevap vermekte geciktiğim için özür diliyorum.
Kaybettiğiniz parçalardan oluşan kit, makinenizde, oltayı fırlatırken, misinanın sarılı bulunduğu göbek makarasının kendi ekseni etrafındaki boşta dönüş sertliğini ayarlar. Yani bir anlamda, misina boşalma freni de diyebiliriz.
Böyle bir ayara niye gerek duyuldu diyebilirsiniz. Evet, kıyıdan atışlarda, kurşun ağırlığına göre ayarlanır ama, çok da önem arzetmeyebilir. Ancak, tekneden aşağıya sarkıtırken, eğer bu fren kullanılmazsa, makinanın göbek makarasındaki sarılı misina, kabarır, karışır, dolaşır, veya, bazan misina denize salladığınız yem ve kurşundan daha önce inerek bedenin karışmasına neden olur.
Diğer bahsettiğiniz easy mag ayarları ise, oltayı attınız, bıraktınız, başka bir olta ile ilgileniyorsunuz, balık tutulduğu zaman ama genellikle "kapıp götürdüğü zaman" makinanın kalamasının boşalması sırasında "cırcır" sesi vermenin ayarlarıdır. Hangi güçteki asılmada cırcır sesi duymak istiyorsanız, o duyarlılığa ayarlamalısınız ki, sizin meşguliyetiniz anında haberiniz olabilsin.
Bir başka yararı ise şudur. Diyelim ki tekneden veya kıyıdan bir büyük balık tuttunuz, çekmekte zorlanıyorsunuz, misinanın kopmaması için, kalama ayarını gevşeltiyorsunuz. Ama tıkırtı sesini açıyorsunuz, yani balık ağzında oltayla çekip götürsün diye. İşte bu götürme anında, bu tıkırtı sesi duyulacaktır. Ne zaman tıkırtı sesi durdu, demek ki balık yoruldu demektir. O anda, kalama ayarını (yıldız şeklinde çarkı) sıkıştırarak, tekrar balığı çekmeye başlıyorsunuz. Tekrar direnirse tekrar aynı işlemi yapıyorsunuz. Sonunda balık, balıkçı tabiriyle " çatlıyor " ve sersemleyerek haraket edemez hale geliyor. O zaman da yavaş yavaş ve kolayca çekebiliyorsunuz. Yani bu tıkırtı, size balığın haraket halinde olduğunu anlatmak için bir düzenek.
Umarım faydalı olmuşumdur.
Sevgiyle kalın.
Rasim
Eski 21-03-2008, 12:19   #4
Lethe
Kaptan

Lethe kullanıcısının avatarı

Açıklama için teşekkürler.
Çıkrık makinalardaki cırcır mantığını biliyorum zaten ama,benim makineden herhengi bir cırıltı çıkmıyo acaba başka bi ayar düğmesi felan mı diye düşünmüştüm.Neyse yeterince aydınlandım

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
..-.-...-... -.-..-.-..-.-.
Lethe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-04-2008, 19:46   #5
balıkcı omer
Tayfa

Smile selam rasim

rasim arkadaşım armıza hoş geldin biraz geç oldu kusuruma bakma yazılarını okudum shımano konusunda uzman olduğun kesin seni tebrik ederim benim nir ricam var bende shımano nero 5-7 ,4000re super perfectıon5.1:1 gear ratıo roller bearıng. bir makine var üzerindeki yazılar bunlar makine hakkında biraz bilgi verirmisin ben makineyi kaşıkda yani at çek olarak kullanıyorum 2,70 remixon çift parça fiberglass kamışla kullanıyorum asıl kamışını karbonlu diye çok iyibir paraya sattım balık mazemesi satan birine makara ve kamış uyumlumudur sence ben randıman alıyorum ama birde uzman gözüyle nasıldır acaba beni aydınlatırsan çok sevinirim kolay gelsin saygılar

ÖMER FARUK EREKMEKCİ 1960/SAMSUN
BALIKCILARIN EFENDİSİ

(AYIPSIZ DOST ARAYAN DOSTSUZ KALIR)
(MEVLANA)
balıkcı omer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-04-2008, 14:43   #6
SHIMANOCU
Oltacı

Sevgili Faruk,
Öncelikle yaşımın 50 olduğunu söylemeliyim. Şimdi gelelim çözmek istediğiniz soruna.
Hemen şunu belirtmeliyim ki; Shimano firmasının NERO Super 5 - 7 Perfection diye bir makinesi bugüne kadar hiç olmadı, bugün de yok. Tahmin ederim elinizdeki makine Shimano adı altında ya da SHIMONO adıyla sahte üretimi yapılan bir ürün. Şu da olabilir, yazıları eksik ya da hatalı okumuş olabilirsin. Mesela Nero diye okuduğunuz, belki Alivio'dur. Veya Aero dur ki, bu modeller zaten çift kalamalı yani Baitrunner modellerdir. Baitrunner modeller, pek spin (at-çek) te kullanılmaz, genelde, sazan-yayın gibi tatlı su balıkçılığında veya tekneden derin su avlarında kullanılır.
Eğer bir sakıncası yoksa bana bir resmini ve nereden aldığınızı söyleyebilirseniz, ben daha detaylı bilgi verebileceğim.
Ayrıca, fiziksel ya da görüntüsel anormallik yoksa, kamışın ve makinenin işlevleri sizin için önemlidir. Yani mesela kamışı kullanacağın avın veya atacağın kaşığın atılmasındaki ve av yakalama ve çekme sırasındaki elastikiyeti, gücü sizin için önemlidir. Makinenin de rulman özellikleri, tur özellikleri, dişli özellikleri gibi etkenlere bakılarak size göre iyi veya kötü olduğuna bakabilirsiniz. Yani iyi ya da kötü demek için sizin amaçlarınıza uygun ürün olmasını öncelikle ortaya bir koymak gerekir.
Kamış konusunda, iki parça olduğunu ve 2,70 boyunu belirtmeniz yetmiyor. Kaşıkla at çek yapmak için, kamışın elastikiyet hafızası, aksiyon ağırlığı (atış ağırlığı) karbon modül sıklığı gibi özellikleri önemlidir. Karbon modül sıklığı kamışın kendi ağırlığını belirler ki bu at çek avında çok önemlidir yorgunluk açısından.
Umarım yararlı olabilmişimdir.

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları