|
TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında... |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#3 | ||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Bu konuya hakikaten dikkat edilmelidir.
Benim bir tanıdığım midye yüzünden felç oldu. Midye'nin en önemli özelliği, tutunduğu ortamı absorbe etmesidir. Bu yüzden, midyenin nerede yetiştiği, nereden toplandığı çok önemlidir. Özellikle midye dolması satan kişilerden, "KESİNLİKLE" midye yememenizi tavsiye ederim. Çünkü bu kişiler birçok midyeyi demir üzerinden topluyorlar. Sudaki demir üzerinde midye çok hızlı yetişiyor. Ancak zehirlenme olasılığı çok yüksek. Bugüne kadar yedim birşey olmadı demeyiniz. Etkisini hemen göstermek zorunda da değil. Bunlar, vücutta ileride kalıcı hasarlar ve kısırlığa neden olabiliyor. Kum midyesi de keza öyle. Zehirlenmeseniz bile zaten içindeki kumu tam olarak temizlemek epeyce zordur. En iyi midye kaya'da ve tahta üzerinde yetişir. Ben midyeyi kendim topluyorum, temizliyor ve yiyorum. Bir de Pınar'ın kültür midyeleri var. Onlar da, deniz tabanında değil, tohumlanma yöntemi ile tıpkı kültür balıkları gibi yetiştiriliyorlar.
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Madya - Midye | Güven ÖZYELDAN | Madya, Midye | 6 | 08-11-2011 22:41 |
Balık Zehirlenmesi | uzman | SAĞLIK | 7 | 13-12-2005 06:28 |