|
TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#11 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Yanlız, günlük iş yaşamında sürekli Teknik İngilizce yazışma yapan birisi olarak, okuduğumu anlıyacak kadar İngilizce biliyorum. Ayrıca, konu burada açılmadan önce de genpets 'den haberim vardı. Amacım polemik yaratmak değil. Sadece bunlar canlı değil, teknolojinin nimetlerini bünyesinde barındıran birer oyuncak. Ayrıca verdiğim linkte birtakım plastik komponentlerden ve elektronik devrelerden nasıl imal edildiği anlatılan şeyin; nasıl olup da DNA hibritleştirilmesi gibi bir kavramla bağdaştırarak canlı olduğu idda ediliyor, orasını anlayamadım. Bu iş bir oyuncak yapıp piyasaya sürmek kadar kolaysa, bu ileri genetik teknolojisi neden kanser, aids, salgın hastalıklar vb. sorunların çözülmesinde bu kadar etkin kullanılamıyor? Bırakın deniz anası ile başka bir canlının genlerini birleştirmeyi, neden kendi türünden DNA 'sından kopyalanan canlıların hayatta kalma oranı bu kadar düşük ve yaşam süreleri kısa? Amacı ilginç bir pazar yaratıp bu oyuncakları satarak yüksek kazanç sağlamak olan şirketlerin her söylediğine inanmak ne kadar doğru?Bu gibi soruların listesini uzatmak da mümkün.. Saygılarımla. ![]()
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#12 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Merhabalar tekrar,
zaten bu konuyu açmamdaki amaç, şimdiden bir biliçlendirmeyi sağlamaktır. bu şeyler turkıyede de satılmaya başlanacak ve ne gibi etkilerinin olacağını, sizin de söylediğiniz gibi, kestiremeyiz. Genetik ve moleküler biyoloji üzrine çalışan biri olarak, bu tür üretimlerin ne gibi zararlarının olabileceğini fark edebiliyorum, ve çocukların bunlarla oynamaması gerektiğini düşünüyorum. Fiziksel ve kimyasal zararları olacaktır. ayrıca, psikolojik etkileri değerlendirilmelidir. istediğin zaman öldürüp, istediğin zaman canlandırabileceksin. Bu, ayrıca çocuk üzerinde din, tanrı kavramlarını da sarsacaktır (bu söylediğim lütfen yanlış anlaşılmasın). görüyorum ki, rastgelsin.org camiası bu konuda duyarlı. amacım buydu, sizlerde yakınlarınıza, tanıdıklarınıza bunun yanlışlığını, alınmaması gerektiğini anlatırsanız çok yararlı olur. çünkü, yakında bu şeyler türkiye`de satışa sunulacak. muhabbetle, Ahmet Can
![]() |
![]() |
#13 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Bu oyuncak(?) ların ülkemizde satılmaması için her türlü girişime ve eyleme hazırım.Hukuki bir süreç de haliyle başlayacaktır.Saygı ve sevgilerimle...
![]() |
![]() |
#14 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() ilginç bir oyuncak ama ben canlı olduklarını, hele hele insan dna'sı ile tavşanın veya başka bir canlının dna'sının sonucu olarak üretildiklerini hiç sanmıyorum. koyun doly'i hatırlarsınız, klonlanan ilk memeli olarak lanse edildi ve dünyanın her yerinden hem tepki aldı hemde övgü. hristiyan din adamları buna karşı çıktı ve hatta birçok bilim adamı. halen de tartışmaları sürüyor. bir firmanın tüm bunları aşıp böyle bir canlı üreterek piyasaya oyun cak diye sürmeside bana biraz hayal gibi geliyor. yapay zekaya sahip organiğe çok yakın bir robot oyuncaktır diye düşünüyorum.
![]() |
![]() |
#15 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() değerli dostlar,
hem elektronik hem de biyolojik sistemlerin beraber kullanılması mümkündür. şu anki teknoloji ile bunlar yapılabilir. elektronik dediğimiz kısım, mikroçipler. ama tam olarak ne işe yaradıklarını ben de bilmiyorum. 10 sene öncesine kadar metal aksamlara siniz hücrelerinin yapışmasını sağlayacak çalışmaları hatırlarım. bu konunun genetik tekniğine hakim olsam da, elektronik kısmı hakıkında fazla birşey diyemem. ama şu anki teknoloji ile farklı canlıların DNA`larını brleştirmek, yeni varlıklar oluşturmak mümkündür. hatta sentetik olarak da DNA`nın üretilmesi söz konusudur. bu konularda, Craig Venter`a ait olan Celera Genomics firması önde gidenlerdendir. bence, bu çalışmalar toplumu yeni şeylere hazırlamak adına yapılıyor. yapay zeka filmindeki gibi robotları alıp çocuk yetiştirmeyeceğimiz ne malum!! İşte bu konuda genetik mühendisliği önde gidiyor. Son olarak, firma politikası olarak, bu oyuncakların canlı olduğu bildirilmiş olabilir. yalan söylüyor olabilirler. ama firma adı Biogenica. Biogenica gibi bir firma neden tahtadan yada plastikten üretilmiş oyuncaklarla uğraşsın ki! Çok anlamsız olurdu bence. Hani derler ya "bu işin için de bir iş var", aynen öyle!!! herkese yorumları için teşekkür ederim. eğer üslübum biraz da olsa ağır kaçtıysa, affola. Saygılar, Ahmet Can
![]() |
![]() |
#16 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Alıntı:
bazı ilaç firmalarının politikası şöyledir: Hastalığın kesin tedavisi bulunursa, ilaç bir süre satılmaz, çünkü hasta kalmaz. bu durumda tedavi süresini uzatmak için ilaç dozu azaltılır ve fiyat artırılır. ya da, hasta sayısının daha da artması beklenerek bir süre sonra ilaç piyasaya verilir. tabi bunun içinde sağlık bakanlığı onayı falan filan bürokratik işler var. onları saymıyorum bile. genetik çalışmalar, hastalığa kesin çözüm bulsa bile, bence, hemen kullanılmayacaktır. yıukarı da bahsettiğim, para kazanma ya da güç kazanma yarışı buna sebep olmakta. biz bunları tartışıyoruz, irdeliyoruz ama yine de, son sözü güç sahibi söylüyor. güç sendeyse insan sağlığıyla oynayabiliyorsun. değilse, bir şey yapamıyorsun. muhabbetle, Ahmet Can
![]() |
![]() |
#17 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Bu tarz icatlar gündeme gelince nedense hep aklıma hollywood senaryoları gelir. Bu konuyu ilk okuduğum zaman CUCKY geldi...Oldum olası bu senaryoların bir gün gerçek olacağını düşünmüşümdür... Bu yeni oyuncaklar Chucky'nin gerçeklik temellerini oluşturuyor sanırım. Ahmet Can Berkyürek'in dediği gibi bu tarz oyuncakların çocuklarda tanrı din gibi kutsal saydığımız kavramları sarsmaması içten bile değil, bunların yanında sarsacağı pek çok kavram daha var bence... elbetteki teknolojiye karşı değilim ama bu kadar teknoloji bizi geleceğimizden, kendi kültürümüzden yoksun bırakacaktır. Ayrıca üretici ülkeye baktığımız zaman bu masum sayılan! oyuncakların ilerleyen zamanlarda sadece bir oyuncak olarak kalmaları mümkün değilmiş gibi görünüyor. Belkide 15-20 yıl sonra tezkereleri bu oyuncak askerler için onaylamaya başlarız!!! Çok mu paranoya oldu?
![]()
![]() |
![]() |
#18 | ||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Bunu gönderen arkadaşa neden kızdığınızı anlamadım ?
Çocuk bişey bulmuş göndermiş. ??? Sanki bu arkadaş bu tür deneyler yapıyormuş gibi cevap vermişsiniz ![]() Link için teşekkürler.
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |||||
Tayfa ![]()
|
![]() Arkadaşlar, bu oyuncaklar bir öğrencini tez konusu olarak ortaya çıkmış. Aslında sadece latex ten üretilmiş biblolar. Bir şekilde insanların dikkatini çekerek tezini tamamlamış oluyor genç arkadaşımız bizde burada ahlaki değer tartışıyoruz
![]() ![]() ![]()
Hasan Özerinç - 1979 - İZMİR mail: hozerinc@hotmail.com [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Bu mesaj en son " 29-06-2008 " tarihinde saat 17:03 itibariyle hasanova tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |