Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI (TEKNEDEN)

DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 23-12-2008, 18:48   #21
seyirsubayi
Kaptan

seyirsubayi kullanıcısının avatarı

dostum adım okan izmir 1970
Sponsored Links
Eski 24-12-2008, 13:18   #22
bird
Oltacı

bird kullanıcısının avatarı

murat bey helal olsun size balıkçı dediğiniz böyle olmalı bizde bir sefer bütün hazırlıkları yapıp mordoğan limandan açılacaktık uzun ada yakınlarına gittik hava bozuk, yaşlı bir balıkçı bize dediki (keşke dinleseydik yaşlı amcayı ) oğlum biz ekmeğimizi denizden çıkarıyoruz bak kahveye bütün balıkçılar kahvedeler hiç biri balığa çıkmıyor sizin ne işiniz var balıkta... ama bizdeki o azim var ya oraya kadar gitmişik 1 kasa sardalya yem almıştık ve her zaman denk gelmiycek bir yemdi bizi götürecek balıkçıya döndüm sordum usta dedim sen çıkarmısın ? bana gülümseyerek ben çıkarım dedi siz kendinize bakın korkmassanız çıkalım dedi ve sihirli sözcüğü söyledi bu ara bana (kormassanız çıkalım) bende dedimki arkadaşlara pilavdan dönenin kaşığı kırılsın atlayın tekneye yaşlı adam arkamızdan bakıyordu ve rasgele size gençler allah kolaylık versin dedi ve biz limandan ayrıldık. Gidiyoruz ama teknenin burnu bir denizin dibi ni, bir gökyüzünü gösteriyo laf aramızda hayatımda okumadığım kadar dua okudum teknede, ve karaya ayak bastığımda o yaşlı adamın elini öpücem dedim kendi kendime rüzgar şiddeti 8 miş (sonradan öğrendik ) ve gopezden başka bişiy de alamadık birde üstüne beni deniz tuttu yani hayatımda geçirdiğim en kötü günlerden biriydi ve avı yarıda kesip yine bata çıka limana geri geldik ve yaşlı adamı buldum adam beni gördü ve bıyık altından gülümsedi; ne o evlat erken dönmüşünüz, adamın elini öptüm valla usta dedim keşke seni dinleseydik ama sonra güzel bişiy oldu adama sardalyaları gösterdim ve gelin dedi size o sardalyaları güzel bi boklu kebap yapalım günün sonunu bu şekilde tamamladık ... Ama amca gerçekten çok güzel yaptı parmaklarımızı bile yiyorduk az kalsın yani kıssadan hisse : herzaman tecrubeye saygı göster ve işini şansa bırakma

Bu mesaj en son " 24-12-2008 " tarihinde saat 13:39 itibariyle bird tarafından düzenlenmiştir....
bird Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-12-2008, 13:45   #23
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Saadettin abi yani bu balıkçılık öyle birşey ki normal insanın bırak denize çıkmayı, denizin kenarına yaklaşamadığı günlerde bizi denizin kollarına sürüklüyor. Hakkaten bazen ben mazoşist miyim diye sorguluyorum kendimi
Maceralı bir gün olmuş geçmiş olsun mu desem, sağlık olsun mu desem bilemedim
Ama sonu güzel bitmiş...

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-12-2008, 14:49   #24
bird
Oltacı

bird kullanıcısının avatarı

çok haklısın tahgun kardeş ama şunu söyliyim ben o gün bir daha patlak havada denize çıkmıycam diye tövbe ettim tabii yinede belli olmaz tövbemi durum ve şartlara göre ve o anki ruh halime göre bozabilirim
Eski 24-12-2008, 18:22   #25
nadirsakoglu
Çımacı

Alıntı:
bird tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
murat bey helal olsun size balıkçı dediğiniz böyle olmalı bizde bir sefer bütün hazırlıkları yapıp mordoğan limandan açılacaktık uzun ada yakınlarına gittik hava bozuk, yaşlı bir balıkçı bize dediki (keşke dinleseydik yaşlı amcayı ) oğlum biz ekmeğimizi denizden çıkarıyoruz bak kahveye bütün balıkçılar kahvedeler hiç biri balığa çıkmıyor sizin ne işiniz var balıkta... ama bizdeki o azim var ya oraya kadar gitmişik 1 kasa sardalya yem almıştık ve her zaman denk gelmiycek bir yemdi bizi götürecek balıkçıya döndüm sordum usta dedim sen çıkarmısın ? bana gülümseyerek ben çıkarım dedi siz kendinize bakın korkmassanız çıkalım dedi ve sihirli sözcüğü söyledi bu ara bana (kormassanız çıkalım) bende dedimki arkadaşlara pilavdan dönenin kaşığı kırılsın atlayın tekneye yaşlı adam arkamızdan bakıyordu ve rasgele size gençler allah kolaylık versin dedi ve biz limandan ayrıldık. Gidiyoruz ama teknenin burnu bir denizin dibi ni, bir gökyüzünü gösteriyo laf aramızda hayatımda okumadığım kadar dua okudum teknede, ve karaya ayak bastığımda o yaşlı adamın elini öpücem dedim kendi kendime rüzgar şiddeti 8 miş (sonradan öğrendik ) ve gopezden başka bişiy de alamadık birde üstüne beni deniz tuttu yani hayatımda geçirdiğim en kötü günlerden biriydi ve avı yarıda kesip yine bata çıka limana geri geldik ve yaşlı adamı buldum adam beni gördü ve bıyık altından gülümsedi; ne o evlat erken dönmüşünüz, adamın elini öptüm valla usta dedim keşke seni dinleseydik ama sonra güzel bişiy oldu adama sardalyaları gösterdim ve gelin dedi size o sardalyaları güzel bi boklu kebap yapalım günün sonunu bu şekilde tamamladık ... Ama amca gerçekten çok güzel yaptı parmaklarımızı bile yiyorduk az kalsın yani kıssadan hisse : herzaman tecrubeye saygı göster ve işini şansa bırakma
saadettin sen artık tecrübe kazanmışın gel bu hafta yağmurlu ve rüzgarlı bir av yapalım çeşmede.
nadirsakoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-12-2008, 21:30   #26
muratbaykent
Kaptan

muratbaykent kullanıcısının avatarı

Alıntı:
paşalı tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Muratcım tebrikler o balıkları çekerken insan hava mava dinlemez.Afiyet olsun.
Teşekkür ederim Turgay bey.Zaten sadece onları çekerken yağmuru unuttuk.

Murat Baykent / İzmir / Çeşmealtı
16.06.1970
B+
muratbaykent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-12-2008, 21:36   #27
muratbaykent
Kaptan

Alıntı:
bird tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Sadettin bey sizin hikayenizde korku filminden bozma olmuş resmen.Bende hayatımda bir defa o tür bir havaya kendi teknemle denk geldim.Duygularınızı tamamen anlıyorum.Hani toprağı öptüm derler ya işte aynen bende öyle yaptım.Ama bu deniz aşkı tövbeyi falan unutturuyor bazen.Tekrar o günü hatırlattığınız içinde ayrıca teşekkür ederim.Korkularım tazelendi.Kötü havaya rağmen,kendini riske atmadan,macera tutkunu avcılara

16.06.1970
B+
Eski 24-12-2008, 22:43   #28
Bahadır Sarıca
Çımacı

Bahadır Sarıca kullanıcısının avatarı

Bu paşalar için yağmura değmiş doğrusuTebrikler...
Keyifli av dileklerimle...
Bahadır Sarıca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-12-2008, 10:22   #29
ibrahimz35
Moderator

ibrahimz35 kullanıcısının avatarı

Murat Abi, kusura bakma daha yeni gördüm mesajını.
Senin azmine hayranım, ne yağmur nede rüzğar hiç fark etmez.
Senin botada otamatik sintine pompası koymak gerekiyor , balık tutarken birde su boşartmakla uğraşmayın.
Yağmur olmasa herharde bot çupuralarla dolaçaktı.
Tebrik ederim İnşallah birdaki sefere hava güzel olur.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Forum kullanma kılavuzu için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
İmza ayarlarınızı değiştirmek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Avatarınızı ayarlamak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Lütfen TÜRKÇEMİZE sahip çıkalım.Yazım kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
ibrahimz35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-12-2008, 11:50   #30
muratbaykent
Kaptan

Alıntı:
ibrahimz35 tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Murat Abi, kusura bakma daha yeni gördüm mesajını.
Senin azmine hayranım, ne yağmur nede rüzğar hiç fark etmez.
Senin botada otamatik sintine pompası koymak gerekiyor , balık tutarken birde su boşartmakla uğraşmayın.
Yağmur olmasa herharde bot çupuralarla dolaçaktı.
Tebrik ederim İnşallah birdaki sefere hava güzel olur.
Teşekkürler İbrahim.Aslında fena fikir değil.Ama inan teknede avlanmaya alıştıktan sonra bot gerçekten adamın ayaklarının uyuşmasına sebep oluyor.Daracık alanda yemmi hazırlarsın,oltamı sararsın,balık kovasını nereye koyarsın vs vs.Ama işte konu paşa olunca nasıl oluyorsa katlanıyor insan. Geçen hafta sen çıkmadın sanırım.Hadi bakalım bu hafta şu meşhur kırmızıları görelim.Özledim valla kırmızı görmeyi.Rastgele.

16.06.1970
B+
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları