|
![]() |
#1 | ||||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Benimde bir tavsiyem olacak arkadaşlar Bu tavsiye sazan yakalarken uyguladığım yöntem.
Tutulan sazanlar büyük ise çamaşır ipi veya o işigören 4 - 5 metre ipi balığın yan solungaçlarından geçirerek ağzından çıkartıyoruz ve çıkan uç ile bedeni iybir düğüm ile birleştirip. bedenin ucunu sağlam bir kaya yada kazığa bağlıyoruz. ve balığı suya bırakıyoruz. balıkta herhangibir yaranlanma yada dozulma olmuyor. Aman dikkat sazan başka balıklarda bu yöntem kullanılacak ise dişsiz balık olmasına dikkat edelim.
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
|
![]() Ben bez balık torbası kullanıyordum livardan önce,yarım saatte bir ıslat koy gölgeye buz gibi beklesin...
|
||
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
|
![]() degerli arkadaşlar bende her numara var...o günkü duruma göre tel livar/çuval/agzı büzülen kepçe filesi(tor) / yada dalgıçları su altında kullandıgı çelik oval firketeli yay..
abeeem..iş balık olsun balık..napar yapar taze saklarım...valla icabında fanilamı cıkartır torba yapar yine taze saklarım.. mufi56 dan selamlar herkese |
||
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() muvaffak abi +1
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | ||
Guest
|
![]() arkadaşlar benim sormak istediğim bişey var kusura bakmayın cahilliğime verin.
ben yakaladığım balıkları tel sepete koyup suya öyle bırakıyorum.ama tabii av süresince balıklar sağ kalmıyolar.yani sepet içindede olsa ölüyolar.sizce balıkların su içinde ölmesimi daha sağlıklı yoksa dışarda karada ölmesimi? tabiki sanıyorum bu işin dini yani murdar olup olmama tarafıda var.bilen bi arkadaş cevaplarsa sevinirim. |
||
![]() |
![]() |
#7 | |||
Tayfa ![]()
|
![]() Ben buz kısımını, karton mevye suyu kutularını su doldurarak yapıyorum. Bu şekilde buz daha uzun süre dayanıyor. Gerektiğinde kesip buzu serbest te bırakabiliyorum. Balıkları av süresince muhafa etmek için ise pilli hava motoru ile hava veren bir kovamız var. Daha önce fotoğrafını göndermiştim.
![]() |
![]() |
#8 | ||||||
SHARK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |||||
Tayfa ![]()
|
![]() Abdülhamit Bey,
Verdiğiniz bilgi için teşekkürler ama konumuz avladığımız balıkların nasıl taze olarak saklanabileceği idi. Gönderdiğiniz mesajın içeriğinde konuyla ilgili bir şey göremedim.
![]() |
![]() |
#10 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
su domuzu ve su köpeği nedir? "esasen deniz hayvanlarında kan mevcut değidir" denmiş...peki deniz hayvanlarının dolaşım sisteminde akan sıvı nedir... paylaşımın alıntı olduğunu lütfen belirtiniz... yazının devamı şöyledir... 1988 Hanefi fûkahası: Kur'ân-ı Kerîm'deki; "Allah kendilerine iyiliği emrediyor, onları kötülükten nehyediyor, onlara temiz şeyleri helâl, murdar (pis) şeyleri de haram kılıyor"(40) Âyet-i Kerîme'sini esas alarak; balık dışındaki deniz hayvanlarının yenilemeyeceğini beyan etmiştir. Ayrıca Resûlullah (sav) kurbağadan yapılan bir ilâcın kullanılmasını yasaklamıştır. Yengeç'in satılmasına da müsaade etmediği bilinmektedir. Denizle ilgili olarak: "Onun suyu temizleyicidir ve ölü hayvanı da helâldir" hadisindeki ölü hayvandan kasıd, balıktır. Nitekim Resûl-i Ekrem (sav)'in: "Size iki ölü ve iki kan helâl kılındı. İki ölü; balık ve çekirge ölüsüdür. İki kana gelince: Bunlar ciğer ve dalaktır"(41) buyurduğu bilinmektedir. Ölü hayvandan istisna edilen; sâdece bu ikisidir. O halde denizden çıkarılan diğer ölü hayvanların yenmesi câiz olmaz. Esasen balığın su üzerinde ölü olarak bulunanları da yenilemez. Çünkü Hz. Cabir (ra)'den rivayet edildiğine göre Resûlullah (sav): "Denizin dışarı attığı veya çekilip karada bıraktığı balığı yeyiniz. Ancak suyun içinde ölüp, üzerine çıkanı yemeyiniz"(42) buyurmuştur. "Denizin ölü hayvanının helâl olmasıyla" ilgili haber de; denizin dışarı attığı veya suyunu çekerek karada bıraktığı balıktır. Suyun içinde ölüp, su yüzüne çıkan balık; hastalık veya bir âfet sonucu ölmüştür. Bu sebeble Hz. Cabir (ra)'in rivayet ettiği haberle bu tahsis olunur."(43) Sonuç olarak; balık dışındaki deniz hayvanlarının helâl olmadığını esas almıştır. Deniz avından maksad; sâdece balığın her çeşididir. alıntıdır.. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] yazıyı okuduktan sonra avladığım balıkları nasıl koruyacağım konusunda fikir sahibi olamadım...konuyu açabilirseniz sevinirim... rastgelsin... |
|||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Yaz balıkları... | Onur GÜNER | FOTOĞRAFLARIMIZ | 13 | 02-07-2007 00:03 |
bogaz balıkları | ismail çakır | FOTOĞRAFLARIMIZ | 19 | 20-01-2007 13:17 |
Balık nasıl alınır nasıl saklanır? | Bir Dost | Balık Yemekleri | 0 | 02-12-2005 10:40 |