Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > Amatör Balık Avı Genel Bilgiler > Amatör Balık Avı nedir nasıl yapılır?

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 23-08-2006, 16:33   #1
HALDUN YALIMLI
SHARK

HALDUN YALIMLI kullanıcısının avatarı

Cool

Balıkların uzun süre saklanması konusunda 2 alternatifimiz var. Balığı içi temizlenmiş olarak saklayabiliriz. Bir diğer şekilde Erhan beyin söylediği gibi denizden çıktığı gibi tatlısuya bulaştırmadan ve içi temizlenmeden saklayabiliriz. Ben genelde denizden çıktığı gibi ve içini temizlemeden derindondurucuya atıyorum. Hem temizlenmesi daha kolay oluyor, hemde tazeliğini ve tadını koruyor. Tabiki bunlar benim damak tadım ve balığı temizleme şeklime göre değişebilir. RASTGELSİN.
haldunyalimli@gmail.com
HALDUN YALIMLI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 23-08-2006, 16:47   #2
mufi
Guest

Arkadaşlar aşagıdaki yazı alıntıdır.. bir yerlerden bulmuşum ama hatırlıyamadım...
burada söz konusu olan balıgın tutulduktan sonra öldürülmesi.. ama bir çok ülkede bu yapılmıyor...
bence bu mevsimde tutulan balık suyun içinde kalsın ki ben 2 gün önce ürkmez karakoç deresine gittim 2 kg dan fazla kefal aldım(tek iğne) hep suda sakladım. fileyi çıkardıgımda hepsi canlıydı. sonra torbaya koydum. eve döndüm motorun önüne taktıgım tel spet içinde idi üzerine bir bez koydum güneş görmesin diye...16,30 gibi yola çıktım.. halen hava sıcak ve kavurucu idi.. eve dönüşüm takribi 1 saat 15 dk sürdü ve akabinde bizim burda su başı tabir ettiğimiz piknik alanına gittim temizlenmsi ile beraber. toplam 2 saat su dışında kaldı.. hemen orada yaptık / kızarttık ve darısı başınıza 35 lik fasıl+35 lik yeni ile götürdük..
çok ta tazeydi ve mis gibiydi.. elimiz balık bile kokmadı... kısacası balıklar gevşemeden eve götürün... nasıl saklarsanız saklayın farketmez.. ama derin dondurucudan aşagıya indimi hemen yapılacak... eriyip tekrar buzluga koymayın..... derim... ben...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-08-2006, 21:03   #3
levrek
Kurucu Üye

levrek kullanıcısının avatarı

Selamlar,Muvaffak abi 35 lik fasıl da koku mu kalır hehehe,her şey mis gibi olmuştur,şaka bir yana,balığın tazelini koruyabilmesi hele hele bu yaz aylarında suyun 25 derecelerde olması halinde,suyun içinde livarda bile taze durması biraz zor.İlk bozulmaya başlayanlar iç organlarıdır,bu yüzden ölen balığın içinin temizlenmesi gerekmektedir.Temizlenen balığıda ayrı bir poşet içinde buzluğunuza koyar iseniz tap taze evinize götürmüş olursunuz.Örneğin 2.limandaki buzcu 24 saat açıktır,klasik buzluğunuza ister kırdırın ister kalıp halindekine vereceğiniz ücret 2 milyon liradır.Yani tuttuğunuz balığın ederi ile karşılaştırınca solda sıfır gibi,çekilen onca zahmet vs.den bahsetmiyorum bile ya da yapılan diğer harcamalardan.Sözün özü buz iyidir,sevgilerimle

Erol ERDOĞAN 1966

Hepimiz birer gölgeyiz aslında…
Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz…
Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır)
levrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-11-2006, 09:43   #4
erhan
Tayfa

erhan kullanıcısının avatarı

Abdülhamit Bey,
Verdiğiniz bilgi için teşekkürler ama konumuz avladığımız balıkların nasıl taze olarak saklanabileceği idi. Gönderdiğiniz mesajın içeriğinde konuyla ilgili bir şey göremedim.
Eski 09-11-2006, 09:54   #5
aganta borina borinata
Guest

Alıntı:
erhan tafarından gönderildi
Abdülhamit Bey,
Verdiğiniz bilgi için teşekkürler ama konumuz avladığımız balıkların nasıl taze olarak saklanabileceği idi. Gönderdiğiniz mesajın içeriğinde konuyla ilgili bir şey göremedim.
erhan bey...kusura bakmayın...ben konuyu yazarken siz kısa yoldan sormuşsunuz...

rastgelsin...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-11-2006, 10:00   #6
erhan
Tayfa

erhan kullanıcısının avatarı

Kalp kalbe karşıymış Doğan bey,
Saygılar
Eski 09-11-2006, 11:47   #7
Uzm.Dr.Rastgele
Guest

Tutulan balığı saklamak konu başlığı altında bu yazının yer almasını anlıyamadım.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-11-2006, 16:56   #8
kırımlı
Miço

kırımlı kullanıcısının avatarı

Varsayılan düzeltme

erhan abi denizlili bi abimize eklemiştim bu bilgileri yanılışlıkla sizin ankete gitmiş kusura bakmayın abi bende mahçup durumuna düştüm abi alışacagız daha siteye yeniyiz biliyorsun tekrardan sevgi ve saygıyla
Eski 13-11-2006, 17:56   #9
ramazanuçar
Guest

abdülhamit kardeşim bu başlıkta benim sormuş olduğum bir soru ya cevap olarak yazmış sanırım o cevabı.tabi konu uzayıp vakit geçince önceki cevaplar ve sorular unutulunca bu tür yanlış anlaşılmalar olabiliyor. o yüzden bence en güzeli cevap yazılan sorudan alıntı yaparak cevap yazmak.
teşekkürler kardeş cevabın için.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-11-2006, 09:52   #10
aganta borina borinata
Guest

Alıntı:
kırımlı tafarından gönderildi
DENİZ HAYVANLARININ TASNİFİ
Kur'ân-ı Kerîm'de: "Deniz avı yapmak ve onu yemek, kendinize de müsâfire de fâideli olmak üzere, sizin için helâl kılındı. İhramda bulunduğunuz müddetçe ise, kara avı haram edildi. Huzuruna varıp toplanacağınız Allah'dan korkunuz"(38) hükmü beyan buyurulmuştur. İmam-ı Malik (rha) ve ilim ehlinden bir cemaat; denizde yaşayan hayvanların hepsinin mutlak olarak yenilmesinin helâl olduğu kanaatindedirler. Bazıları ise; su domuzu ve su köpeğini istisna ederek, diğerlerinin helâl olduğunu zikretmişlerdir. İmam-ı Şafii (rha): "Deniz avının tamamı mutlak olarak helâldir. Yeme ve satma hususunda tahsis sözkonusu değildir. Çünkü Allahû Teâla (cc): "Sizin için denizin avı helâl kılındı" buyurmuştur. Herhangi birisini ayırmamıştır. Ayrıca Resûl-i Ekrem (sav)'in denizle ilgili olarak: "Onun suyu temizleyicidir ve ölü hayvanı da helâldir" buyurmuştur. Esasen deniz hayvanlarında kan mevcut değildir. Haram kılınmış olan ise ancak kandır. Dolayısıyla hepsi tıpkı balık gibidir"(39) hükmünü zikreder. Sonuç olarak Amelde Şafii mezhebini taklid eden mü'minler için; denizde yaşayan hayvanların tamamı helâldir.
sevgili abdülhamit...
su domuzu ve su köpeği nedir?
"esasen deniz hayvanlarında kan mevcut değidir" denmiş...peki deniz hayvanlarının dolaşım sisteminde akan sıvı nedir...

paylaşımın alıntı olduğunu lütfen belirtiniz...
yazının devamı şöyledir...

1988 Hanefi fûkahası: Kur'ân-ı Kerîm'deki; "Allah kendilerine iyiliği emrediyor, onları kötülükten nehyediyor, onlara temiz şeyleri helâl, murdar (pis) şeyleri de haram kılıyor"(40) Âyet-i Kerîme'sini esas alarak; balık dışındaki deniz hayvanlarının yenilemeyeceğini beyan etmiştir. Ayrıca Resûlullah (sav) kurbağadan yapılan bir ilâcın kullanılmasını yasaklamıştır. Yengeç'in satılmasına da müsaade etmediği bilinmektedir. Denizle ilgili olarak: "Onun suyu temizleyicidir ve ölü hayvanı da helâldir" hadisindeki ölü hayvandan kasıd, balıktır. Nitekim Resûl-i Ekrem (sav)'in: "Size iki ölü ve iki kan helâl kılındı. İki ölü; balık ve çekirge ölüsüdür. İki kana gelince: Bunlar ciğer ve dalaktır"(41) buyurduğu bilinmektedir. Ölü hayvandan istisna edilen; sâdece bu ikisidir. O halde denizden çıkarılan diğer ölü hayvanların yenmesi câiz olmaz. Esasen balığın su üzerinde ölü olarak bulunanları da yenilemez. Çünkü Hz. Cabir (ra)'den rivayet edildiğine göre Resûlullah (sav): "Denizin dışarı attığı veya çekilip karada bıraktığı balığı yeyiniz. Ancak suyun içinde ölüp, üzerine çıkanı yemeyiniz"(42) buyurmuştur. "Denizin ölü hayvanının helâl olmasıyla" ilgili haber de; denizin dışarı attığı veya suyunu çekerek karada bıraktığı balıktır. Suyun içinde ölüp, su yüzüne çıkan balık; hastalık veya bir âfet sonucu ölmüştür. Bu sebeble Hz. Cabir (ra)'in rivayet ettiği haberle bu tahsis olunur."(43) Sonuç olarak; balık dışındaki deniz hayvanlarının helâl olmadığını esas almıştır. Deniz avından maksad; sâdece balığın her çeşididir.

alıntıdır..
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

yazıyı okuduktan sonra avladığım balıkları nasıl koruyacağım konusunda fikir sahibi olamadım...konuyu açabilirseniz sevinirim...

rastgelsin...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları