|
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Buğulama Palamut:
1 adet Palamut veya Torik balığını takoz halinde yani ekmek dilimi şeklinde kesiniz. Tatlı su ile iyice yıkayıp kan ve bağırsaklarından temizleyiniz.Temizlenen balıkları orta büyüklükteki bir teflon tepside birbirine değmeyecek şekilde yerleştiriniz. Üzerine zeytin yağı ilave edip, yan tarafa bırakınız. Diğer taraftan 3 adet domatesi ve 3 demet maydanozu yıkayıp temizleyiniz ve rendeden geçiriniz. Ayrıca 3 adet soğanıda rendeleyiniz ve ateşte hafifçe kavurunuz. Neticede her iki karışımı birbiri ile iyice karıştırınız. Bu karışımı, tepside bekleyen Palamut veya Torik dilimlerinin üzerine dökünüz. Sivri biber, defne yaprağı ve 3 adet dilimlenmiş limonu, balıklar üzerine yerleştiriniz. 6 su bardağı su ve bir miktar tuz ve karabiber ilave ediniz. Tepsi kapak veya Alüminyum folyo ile iyice kapatınız. Diğer taraftan 180 dereceye hazırlanmış olan sıcak fırın içerisine tepsi yerleştiriniz. Ve 15 dakika 180 derecede pişiriniz. Bu zaman sonunda tepsiyi fırından yanmayan eldiven ile alınız. Sıcak olarak servis yapınız. Afiyet olsun.... [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
12,200 gr LEVREK | müjdat | FOTOĞRAFLARIMIZ | 34 | 17-11-2009 10:27 |
Levrek | mufi | DENİZ AVI KARADAN | 3 | 20-03-2008 07:02 |
levrek... | ismail çakır | FOTOĞRAFLARIMIZ | 17 | 02-12-2007 07:30 |
Levrek | Sohbetcibaba | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 1 | 31-05-2006 08:29 |
Levrek | Anıl ÜNALAN | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 1 | 24-02-2006 05:04 |