|
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Ne eti lezzetlidir ne du tutması..
israil sazanında aşırı ve kalın kılçıklar var kılçıkları erisindiye kızgın yağda iyi pişirdiğimizde ise kılçığı değil eti eriyip gidiyor ![]()
__________________
Avcılığında bir etiği vardır. İlhan İNCİ 1976 ÜMRANİYE / İSTANBUL |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Nette baktım ama bulamadım...Bu israil saznı dediğiniz asya sazanımı...Eğer oysa bununla ilgili Seko arkadaşımız bir video vermişti bulamadım...Ayrıca ben discovery adlı kanalda bu balıkla ilgili bir belgesel izledim..Asya sazanıda aynı bu bahsettiğiniz balık gibi canavar ve hızla çoğalıyor..Adamlar bunu uzaklaştırmak için yapmadıklarını bırakmıyorlar..Hayvanlar ses hastası teknenin pervanesi çalışınca gölde havaya sıçrıyorlar tekneye düşüyorlar..Görseniz inanılmaz bir görüntüydü..Demek yenen balık olsa bütün dünya balığa doyar...
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Ewt ben de duydum hatta gözlerimle gördüm inanmıycaksınız belki ama İstanbul Kadıköy'de iskelde seyyar kurulan balıkçıların birinde bildiğimiz israil sazanını çupra diye satan adam gördümm
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Arkadaslar bu Israil Sazani dediginiz balik türün Latince bir ismi veya fotografi varmi cok merak etim.Berlinde de böyle bir tür Balik var kafasi sazana benziyor
acaba ayni balikmi?
__________________
Senol Sari Almanya Berlin |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Bu mesaj en son " 18-02-2006 " tarihinde saat 02:47 itibariyle aserkansatı tarafından düzenlenmiştir.... |
|||
![]() |
![]() |
#7 | ||
Guest
|
![]() [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] dan alıntıdır...
Tür: Tatlı Su Çipurası (Tilapia nilotica) Sıcak ülkelerin iç sular balık yetiştiriciliğinde Tilapia sazandan sonra ikinci sırayı alır. Afrika kökenli bir balıktır. Özellikle kolayca canlı nakil edilebilir olması büyük avantajdır. Tilapia ılık su balığı olup 20-35ºC arasındaki sıcaklıklarda gelişebilir. İyi gelişme için uygun sıcaklık aralığı 22-30ºC ve optimum gelişme sıcaklığı 26ºC dir. Tilapialar 4-5 aylı veya 40-50 gr. Canlı ağırlığa gelince üremeye başlarlar. Üremeye hazır erkekler yuva yapımına girişirler. T.nilotica fitoplankton, mavi-yeşil alg ve suda bulunan yumuşak bitkileri yerler. Ayrıca palet yeme de alıştırılabilirler. % 0 29 tuzlulukta üreyebilir. % 0 35 tuzlulukta da gelişebilirler. Hatta % 0 50 tuzluluğa kadar bile dayanabilirler. Yetiştirilmesi çok kolaydır. 12-42ºC dışındaki sıcaklık sınırında ölürler. Erkekleri dişilere nazaran 2-5 misli daha hızlı gelişirler. Sudan''da yılda 18-20 cm, fildişi Sahilleri''nde ise ağ kafeslerde yapılan yetiştiricilikte 4 ayda 200 gr.a ulaştıkları bildirilmiştir. Yılda 3 kere yumurtlayabilir ve her defasında 1500-2000 yumurta bırakabilirler. Bu mesaj en son " 24-05-2007 " tarihinde saat 15:16 itibariyle aserkansatı tarafından düzenlenmiştir.... |
||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
bunlar başka balık | turna | Öneriler, Eleştriler, İstekler | 11 | 18-02-2009 09:12 |
12 05 07 havuz balığı(israil sazanı)avı | cevat2 | FOTOĞRAFLARIMIZ | 4 | 14-05-2007 09:08 |
benden başka yapana rastlamadım... | aganta borina borinata | Balık Yemekleri | 7 | 03-01-2007 13:25 |
Israil Sazani | ms1207 | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 4 | 25-03-2006 21:52 |