|
Tatlı Su Balıkları Türkiyede yaşayan tatlı su balıkları hakkında bilgilerin toplandığı bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||
Tayfa ![]()
|
![]() İŞALLAH KARDEŞİM
![]()
__________________
Erdoğan KARAGÜR
12/07/1964 Merkez / MANISA [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Tayfa ![]()
|
![]() Sazan Yemi Yapalım
![]() Sazan balığı için yemde şu kriterler mutlaka olmalıdır. 1.Keskin bir koku( parfüm dahi olabilir ama sağlıksız olur o üzden sirkeyi öneririrm ) 2.Alıştığı bir yem ( hareketsiz olacak ve canlı olmayacak ) 3.Büyük parçalar ( yemleri büyük parça halinde yapın unutmayın ki küçük sazanlar kılçıktan yenmez ve doğa katliamı olur) Kullanabileceğiniz malzemeler. Koyun peyniri Mısır Unu Buğday Unu Soya Unu( Çok iyi Koku Yapar ) Sirke ( bu da koku için ) Kolonya ( sarhoşluk için değil koku ) Patates Mısır Cips ( normal çitos felan ) Şeker ( önemli ) Kuzu Yemi veya CivCiv Yemi Ekşimiş Hamurda Çok işe yarıyor ama ekşimiş hamuru bir poşete koyun ve ardından suyun kenarına salın saldığı koku balıkları cezbediyor. Saydığım malzemeleri karıştırıp bir hamur hazırlayabilirsiniz. Ekşi veya ekşitmeden kullanabilirsiniz. Sizin seçiminiz
__________________
Erdoğan KARAGÜR
12/07/1964 Merkez / MANISA [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||||
Tayfa ![]()
|
![]() Buda Yayın Videom . . .
__________________
Erdoğan KARAGÜR
12/07/1964 Merkez / MANISA [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Bu mesaj en son " 01-03-2010 " tarihinde saat 13:48 itibariyle Necati ARAT tarafından düzenlenmiştir.... |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() S.A ben Samet yunanistanin gumulcine kasabasinin yakiinda sirkeli diye bir koyde yasiyorum cok guzzel akarsular var olta ile sazan avi yapiyorum en cok 40-50 cm boylarinda sazanlar var oltaya normalde ekmek takiyorum ama cok iyi sonuc alamiyorum daha iyi sonuc almak icin ne tur bir yem kullanmaliyim yardimci olursaniz sevinirim.....TESEKKURLER.........CEVAPLARINIZI BEKLIYORUM...
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() tüm balıklarda olduğu gibi sazan balığında da o yöreye özgü yem çeşitleri olmalıdır.mesela sazan o avlakta ne ile besleniyor.çevre faktörleri neler bunlar çok önemli.çünkü biz ankaarada özel hamurla tutarken istanbulda birileri dutla tutuyor kimisi başka yerde ekmekle tutuyor.bunlar örnek mesela.ama bana sorarsan kendi hazırlayacağın hamurları tavsiye ederim.ben sana bir alıntı haur tarifi yazayım bir dene bakalım ne olacak.
bu yem bir alıntıdır kimden aldığımı hatırlayamıyorum ismini yazamadığım için özür dilerim kusura bakmasın... A- BASİT HAMUR 1. 1 çay bardağı mısır unu 2. 3 çay bardağı beyaz un 3. 3 paket vanilya 4. 1 Yumurta tamamı 5. 1 çay bardağı kaynamış nane suyu 6. 1 avuç toz şeker YAPILIŞI Bunları çiğnenmiş sakız kıvamına gelinceye kadar karıştır ufak toplar haline getirip kullanabilirsin. ________________________________________ şimdiden rastgelsin sonucu bekliyorum haberin ola... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Sazan balığıyla ilgili doğadan öğrendiklerim | balıkcı omer | TATLI SU AVI | 12 | 09-06-2011 17:21 |
Kullandığınız misinalar ile ilgili bilgi paylaşımına buyrun | Taygun KOCABIYIK | Misinalarla İlgili Herşey | 55 | 06-11-2010 17:09 |
Sazan Balığı | aserkansatı | Tatlı Su Balıkları | 51 | 16-09-2008 19:42 |
Çin Usulü Sazan Balığı | uzman | Balık Yemekleri | 8 | 13-09-2006 14:39 |