Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER

TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında...

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 25-02-2006, 16:48   #21
hijacker54
Tayfa

hijacker54 kullanıcısının avatarı

:d:d:d:d:d:d:d

Sakarya

Tüm Dostlarıma İyi Yorumlar ve İyi Avlar Dilerim
hijacker54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 26-02-2006, 01:11   #22
uzman
Kaptan

uzman kullanıcısının avatarı

Alıntı:
aserkansatı tafarından gönderildi
Benim işim bu Ali Rıza, ucubeleri piyasaya çıkarıp lanse etmeye bayılırım...Al sana bir de köpek balığı resmi koyayım...Bu da ucube...

Serkan tebrik ederim ucubelerden iyi anlıyorsun... daaaa....
Bu resimdekinin ayakları pek köpek ayağına benzemiyor. Yoksa bu koyun balığı mı?
Sevgilerimle...

BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM...
A.R.B.
uzman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-02-2006, 07:25   #23
aserkansatı
Guest

Uzman sensin... Sana sormalı ucube çeşitlerini...Sevgili Ali Rızaaaaa...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-02-2006, 16:38   #24
levrek
Kurucu Üye

levrek kullanıcısının avatarı

Çok yaşa Serkan,köpek balığına çok güldüm valla,bunlar acaba D9 da mı eğitim alıyorlar?
Aşağıdakilerde denizden çıkmış arkadaşlar;
Eklenmiş Resimler
Dosya Türü: jpg ucubeler.jpg (23,6 KB, 35 Görüntülenme)

Erol ERDOĞAN 1966

Hepimiz birer gölgeyiz aslında…
Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz…
Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır)
levrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-04-2006, 23:17   #25
aserkansatı
Guest

Adamlar daha yeni bulmuş.Oysa ben size fotoğrafını vermiştim,köpek balığı olarak...Kıymetimizi bilelim valla bak bilimden bi adım öndeyiz...

Yarı balık-yarı dörtayaklı omurgalı fosili
06.04.2006 14:02 - Bu haber 17.374 kişi, Mynet Haber bugün 648.798 kişi tarafından okundu
Yarı balık-yarı dörtayaklı omurgalı hayvan fosili bulundu.

Nature dergisinin son sayısındaki makaleye göre, Kanada'nın kuzey kutbu bölgesinde bulunan fosillerin, evrim sürecinde 375 milyon yıl önce karaya çıkan dörtayaklı omurgalıyla balık arasındaki ''eksik halka'' olduğu düşünülüyor.

Makaleyi kaleme alan bilimadamlarına göre, bir çeşit balık ve iki metreden uzun vücudu taşıyabilecek eklemli yüzgeçlere sahip bir çeşit timsaha benzeyen ''Tiktaalik rosea'' fosili, evrim sürecinde dörtayaklıları ortaya çıkaran değişime işaret ediyor. ''Tiktaalik'' adının, fosillerin bulunduğu bölgedeki toplulukların
bilgeler konseyince verildiği, kelimenin ''sığ suların büyük balığı'' anlamına geldiği belirtildi.

ABD'nin Filadelfiya kentindeki Doğa Bilimleri Akademisi'nden Edward Daeschler, ''bu fosiller bulunana kadar dörtayaklıların temel karakteristiklerinin kökenin karanlıkta kaldığını'' vurguladı. Bilimadamlarına göre, bugün sürüngenler ve hem karada hem de suda yaşayabilen (amfibik) canlılardan oluşan omurgalı dörtayaklılar, kuşlar ve memeliler, evrim sürecinde yüzgeçlerden gelişen bacakları sayesinde karadaki hayata ayak uydurabildi. Bu süreçte ''Tiktaalik'', ''Panderihthis'' adı verilen, en az 380 milyon yıl önce yaşamış balıktan sonra ve 365 milyon yıl önce yaşamış ''Akanthostega'' ve ''İhthiostega'' adlı ilk dörtayaklılardan önce geliyor.

Araştırmacılar, ''Tiktaalik'' parçalarını bir araya getirerek iskelet oluşturmayı başardı. Buna göre, yassı vücuda sahip hayvanın gözleri sırtıyla aynı hizada. Hayvan boynunu oynatabiliyor ve kaburgaları omurgaya bağlı. Hayvanın kürek kemikleri ve vücut ağırlığını çekerken karmaşık hareketleri de yapabilen ön yüzgeçleri
bulunuyor.

''Tiktaalik'', o vakitler bitişik olan Avrupa ve Amerika kıtalarının kuzeyinde subtropikal ve tropikal iklime sahip ortamda, fazla derin olmayan ve yavaş akan sularda yaşıyordu. 20 cm uzunluğunda kafası olan hayvan, uzmanlara göre, ağızla solungaç arası bir sistemle nefes alıyordu.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-04-2006, 23:18   #26
aserkansatı
Guest

Alıntı:
levrek tafarından gönderildi
Çok yaşa Serkan,köpek balığına çok güldüm valla,bunlar acaba D9 da mı eğitim alıyorlar?
Aşağıdakilerde denizden çıkmış arkadaşlar;
Kim diyo du denizden babam çıksa yerim diye??? Hadi bunu yesin...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-04-2006, 01:53   #27
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Bu sözü genelde bodrumlular söyler aramızda bodrumlu var mı merak ettim şimdi

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-04-2006, 03:24   #28
levrek
Kurucu Üye

levrek kullanıcısının avatarı

Gerçekten de araştırmacı gazeteci Serkan la forumumuz bilimden bi adım önde,bundan sonra ki haberi dört gözle bekliyorum,sevgilerimle

Erol ERDOĞAN 1966

Hepimiz birer gölgeyiz aslında…
Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz…
Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır)
levrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-04-2006, 23:13   #29
nirvana
Çımacı

nirvana kullanıcısının avatarı

Varsayılan acaip balık

arkadaşlar aserkansatı nın linkini verdiği video görüntülerindeki balığa bugünkü hürriyet gazetesinde rastladım.Haber "evrimde kayıp halka bulundu" başlığı ile 1.sayfada veriliyor.Kanadanın kuzeyindeki Ellesmere Adasında bulunan kafası timsaha benzeyen balık fosili,canlıların sudan çıkıp karada yürümeye başladığı ilk geçiş dönemini temsil ediyor.Bilim adamlarına göre bu keşif evrimi açıklayan en önemli eksik bağlantı.....şeklinde devam edip gazetenin 6. sayfasında daha detaylı olarak veriliyor.İligilenen arkadaşlar hem videoya hemde gazetedeki resime dikkatli baksınlar sanırım ayni yaratık yani inşallah yanılmıyorum.
nirvana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-04-2006, 15:05   #30
reos_mow
Çımacı

reos_mow kullanıcısının avatarı

bu bir kopek baligi turu sanirim kabuklulurla beslenen cinsinden
reos_mow Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları