|
![]() |
#1 | |||
Tayfa ![]()
|
![]() Merhaba Haldun,
Bende öncelikle dediğin gibi düşünmüştüm. Ancak takımın o kısmı hareketli olmadığı için bu düşüncemden de vaz geçmiştim. Benim tek aklıma gelen bu şekilde köstek / beden ilişkisinin düğüm olmaksızın sağlanması. Merak ettiğim bu takımın artı ve eksileri ne olur? Eksilerini düşündüğümde; - Dibe takılırsa daha fazla malzeme zayii olur. - Büyük bir balık (takımın hefelediği ölçüler içinde) asıldığında stopper olduğu yerde kalır mı? Yoksa yukarı aşağı oynar mı? Tekli takımlarda bir sorun olmaz gibi geliyor ancak bir den fazla köstek varsa köstekler dolaşır gibi geliyor.
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
SHARK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Murat abi aynen söylediğin gibi daha fazla malzeme zayii olur. Ben daima teferruatı az ve sade takımlar kullanırım bu sebeple fazla malzeme kullanmam takımlarda sadece gece avlanacağım takımların saçağnı bedene bağlamadan önce 1 edet yaldızlı yada fosforlu boncuk takarım. Temel olarak takımlarım misina+fırdöndü+iğne üçlüsünden ibaret olur, takılma ve kopma durumları olduğunda hem daha az malzeme zayii olur hemde takım çok kısa sürede oluşur. Tabi avlanacak balık seçimne göre takımın şekli şemali değişir. Bırakma tarzı takımlarda saçağı uzun bırakırım, dip kumluksa kurşundan sonra iğne bağlarım yada dip kurşunlu oltaya müsait değilse şamandıralı takım olarak yaparım. Yada fırdöndünün iğne ve kurşuna uzaklığı artar yada 2 fırdöndü takmak durumu gibi değerlendirmelerle takım oluşturulabilir. Sonuç olarak sade ve sağlam malzemelrden oluşturulan takımlardan yanayım. SAYGILARIMLA
![]() |
![]() |
#3 | |||||
SHARK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Aklıma şu geldi ilave etmek istedim. Birçok arkadaş hayalet misina görünmez misina kullanmak isterler balık misinayı görüp ürkmesin diye. Şimdi bu çelişki yaratıyor değil mi abi? Bir tarafta stoperli boncuklu panayır çadırlarının ipleri gibi diğer yanda sadece misina+fırdöndü+iğne+kurşundan oluşturulmuş sade bir takım. Çelişkiye düşürüyor insanı. :dikkat:
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
lure yapımı (rapala yapımı) | aganta borina borinata | Yapay Yemlerle İlgili Herşey | 7 | 18-12-2007 22:46 |
lütfen görüş bildirin | mufi | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 9 | 26-02-2007 16:51 |
Karışmayan takım | balıkcı | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri | 7 | 18-10-2006 12:38 |
Jig iğnesiz silikon takım | balıkcı | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri | 9 | 16-10-2006 07:06 |
Bu Takım Hakkında Fikirleriniz | Taygun KOCABIYIK | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 5 | 04-10-2006 19:44 |